Stoer

Spruutje meldde vandaag op het Namenprikbord de geboorte van een jongetje met de naam Stoer. Zijn zusje (of broertje?) heet Puk.

Bron: Geboorteadvertentie in Dagblad De Limburger (20-12-2006)

Ik zeg het niet vaak, maar wat sneu voor die kinderen.

De vaste lezer kent de spontane uitslag die ik van de naam Pukkel Hockeypuck Ukkepuk Puk krijg, maar dat is nog een topper in vergelijking met Stoer.

De klank van de “naam” is prettig, helemaal eens, maar wat als het kind straks het sukkeltje van de klas is? Dat soort dingen gebeuren, een naam beschermt je echt niet.

Iemand een andere mening?

25 antwoorden op “Stoer”

 1. Ik ken een knul die ‘Kick’ heet, ook zo raar (vind ik dan). Je kan er niets mee!

  1. met Stoer van der sterren tief op met je reactie ik en mijn zus willen met rust worden gelaten dus rot op

 2. Ik ben het helemaal met je eens, ik vind het ook verschrikkelijk.
  Vlinder vind ik ook zoiets raars, aan Merel en Mees ben ik inmiddels ook wel gewend, maar vlinder.. nee

 3. Ik ken ook een jongetje dat Held heet, en zijn zus heet Elf, alsof je daarmee de persoonlijkheid creert van het kind!

 4. Ik vind het ook vreselijk, maar op het namenprikbord blijken een heleboel mensen het toch een stuk beter te vinden dan een top 10 naam! Ik ben zo benieuwd hoe volwassenen met namen als ‘Stoer’ er gemiddeld tegen aan kijken! Want wij denken dat het zielig is maar anderen vinden een top 10 naam weer veel zieliger. Zou daar nou wel eens onderzoek naar gedaan zijn?

 5. P. Diddy of Sean Combs (hoe je hem wilt noemen) heeft 2 dochters gekregen:
  – D’Lila Star
  – Jessie James Combs

  Ik vind beide namen niet mooi.

 6. P. Diddy of Sean Combs (hoe je hem wilt noemen) heeft 2 dochters gekregen:
  – D’Lila Star
  – Jessie James Combs

  Ik vind beide namen niet mooi.

 7. “Life ain’t easy for a boy named Sue!”
  -Johnny Cash-

 8. Het sukkeltje van de klas ligt niet aan de naam! Dit kan ook gebeuren met een al algemeen geaccepteerde naam bijv,Jaap of Max of Noa

  Puck of Puk wat is er eigenlijk mis met deze naam ik zou mijn zoon of dochter best deze naam kunnen geven! Maar ik heb al een enorm lief nichtje met die naam.

 9. Wat heeft het in vredesnaam voor zin om op een site als deze namen van kinderen af te kraken. Het is iets persoonlijks en gelukkig hebben niet alle mensen zo’n laffe saaie voorkeur in namen. Waarschijnlijk heten jullie kinderen keurig Max, Sam, Lotte of Sanne (gaaaaaaap)of een van die vele andere inspiratieloze top 20 namen. Stoer is niet alleen een uiterst originele en te gekke naam, maar ook een bijzonder lief en inderdaad stoer kind. Je wordt heus geen minkukel of lulletje van de klas vanwege je naam, zo ben je of zo ben je niet. Maar zo te zien weten de meesten van jullie wel hoe het is om het sulletje te zijn. Groeten van de oom van de superkids Puk en Stoer!

 10. Wat heeft het in vredesnaam voor zin om op een site als deze namen van kinderen af te kraken. Het is iets persoonlijks en gelukkig hebben niet alle mensen zo’n laffe saaie voorkeur in namen. Waarschijnlijk heten jullie kinderen keurig Max, Sam, Lotte of Sanne (gaaaaaaap)of een van die vele andere inspiratieloze top 20 namen. Stoer is niet alleen een uiterst originele en te gekke naam, maar ook een bijzonder lief en inderdaad stoer kind. Je wordt heus geen minkukel of lulletje van de klas vanwege je naam, zo ben je of zo ben je niet. Maar zo te zien weten de meesten van jullie wel hoe het is om het sulletje te zijn. Groeten van de oom van de superkids Puk en Stoer!

 11. Wat heeft het in vredesnaam voor zin om op een site als deze namen van kinderen af te kraken. Het is iets persoonlijks en gelukkig hebben niet alle mensen zo’n laffe saaie voorkeur in namen. Waarschijnlijk heten jullie kinderen keurig Max, Sam, Lotte of Sanne (gaaaaaaap)of een van die vele andere inspiratieloze top 20 namen. Stoer is niet alleen een uiterst originele en te gekke naam, maar ook een bijzonder lief en inderdaad stoer kind. Je wordt heus geen minkukel of lulletje van de klas vanwege je naam, zo ben je of zo ben je niet. Maar zo te zien weten de meesten van jullie wel hoe het is om het sulletje te zijn. Groeten van de oom van de superkids Puk en Stoer!

 12. hOe oud is stoer nu
  hij is een enorm lekkerding 😉
  en met die foto en de naam is niks mis mee
  mijn broertje heet sJoerd .. bijna et zelfde
  haha :D:D

  doeiidoeii xx
  groetjes aan stoer en puk ..

 13. E naam is maar e naam…WRONG! Het is het eerste & 1 vd belangrijkste dingen die je a je kind meegeeft, & dat draagt die z’n leven lang, dus denkt daar toch aub idd wat origineel maar ook volwassen over eh.. Het klinkt onnozel maar ik ben der redelijk v overtuigd dat e kind idd op 1 of andere manier ‘groeit’ naar de naam die hem werdt gegeven, zeer moeilijk uit te leggen…
  Mar ‘Stoer’, is te specifiek in mijn ogen en eig. gwn ridicuul…
  Neem bv Jonathan 🙂

 14. Laten we eerlijk zijn deze naam is belachelijk. Hoe is het als je op een verjaardag rond je 17de komt en je moet je voorstellen aan mensen en je zegt: “Hoi ik ben stoer”, en hetzelfde geld voor een solicitatie dat is al net zo gaar… Al die mensen denken gelijk of jij spoort niet want je maakt slechte grapjes of je ouders sporgen niet omdat ze je die naam geven. Natuurlijk zijn er ook mensen die het leuk vinden lief en tof enzo (gelul) maar dats alleen als ze de persoon automatisch al mogen. Als jij een indruk moet maken of je moet bewijzen geeft een naam als stoer je zekers gelijk een achterstand. Dus to the ouders van dit kind. Echt goed gedaan hoor maak het je kind maar moeilijk sukkels!!

 15. Btw stel je zo maar voor aan een Marokaan ofzo, en dan met zo’n nederlandse kop geheid dat je er problemen mee krijgt… TENZIJ dit kind natuurlijk ook echt groot breed sterk en stoer wordt…. maarja dan heb je ook echt geluk! 😀

 16. Mensen, even een geheimpje. Edje heet eigenlijk Janus…

 17. Mensen, even een geheimpje. Edje heet eigenlijk Janus…

 18. Ik vind dit allemaal grote onzin en ben het volkomen met d.van der sterren (mijn oom) eens waarom zou Puk of Stoer een stomme naam zijn. En wij zijn toevallig allebei de slimste van de klas. Ik kan het niet aanzien dat jullie zo veel probleem maken over een geweldige naam. Echt allemaal onzin.

  Groetjes Puk

  1. Ik ben de vriendin van Puk en Puk is een van mijn beste vriendinnen van mij. Ik wind de namen alle twee wel iets hebben??Een naam zegt niks over hoe iemand is en ik vind het alle bij hele toffe namen

Reacties zijn gesloten.