Sunday, Knox en Vivienne

Deze week werden acteurs Brad Pitt en Angelina Jolie voor de vijfde én zesde maal ouders, en nu niet in Namibië, maar in Frankrijk: Knox Léon en Vivienne Marcheline.

Hun zoon is waarschijnlijk vernoemd naar de grootvader van Pitt: Hal Knox Hillhouse, die in 1976 overleed. Léon is de naam van Angelina’s Franse betovergrootvader.

Het meisje is in haar tweede naam vernoemd naar Jolie’s moeder, die vorig jaar overleed. Zij heette overigens officieel niet Marcheline, maar Marcia Lynne.  Haar eerste naam, Vivienne, betekent ‘levend’.

Lezeres Angelique was zo goed om de geboortenamen van de oudste kinderen door te geven: zoons Maddox Chivan en Pax Thien werden geboren als Rath Vibol en Pham Quang Sang; dochter Zahara Marley heette Tena Adam.

Maddox, Pax, Knox, Zahara, Shiloh, Vivienne. Voorspelbaar is het in ieder geval niet!

***

Ten tijde van de geboorte van Shiloh Jolie-Pitt, twee jaar geleden, werden er bijna tegelijk diverse andere A-lijst celeb baby’s geboren, zoals Suri, dochter van Tom Cruise en Katie Holmes. Ditmaal viel de geboorte van hun nieuwe aanwas samen met de geboorte van het kind van actrice Nicole Kidman en muzikant Keith Urban.

Nicole Kidman en haar toenmalige echtgenoot Tom Cruise adopteerden in de jaren negentig Connor en Isabella; afgelopen week kreeg ze een dochter Sunday Rose.

Waar ik meteen aan de gelijknamige Mc Donald’s ijsjes moet denken, denkt Kidmans thuisland Australië aan het roerige leven van Sunday Reed. Deze dame was getrouwd met een rijke kunstliefhebber, maar had in de jaren dertig een langdurige verhouding met een van Australië’s beroemdste kunstenaars, Sidney Nolan. In 1981 pleegde ze zelfmoord, tien dagen nadat haar echtgenoot overleed.

Volgens een Australische krant waren de verse ouders in januari in een galerie in Sydney, vlak voor ze de zwangerschap van de kleine Sunday aankondigden. Ze hadden daar een tijd gekeken naar een uitspraak van Sidney Nolan over geboorte: “Als je jong bent heb je een goede kijk op het leven, omdat je geboorte nog zo dichtbij is.”

***

Ik ben benieuwd welke namen invloed gaan krijgen op de populariteitslijsten. Volgens E-Online was de adoptie van Isabella een van de belangrijkste redenen dat de naam van een plek ergens in de top 500 de afgelopen jaren steeg naar plaats 2 in de Amerikaanse meisjesranglijsten.

Ook Maddox en Shiloh doen het goed: deze namen kwamen vrijwel niet voor, maar bestormen nu de Amerikaanse top 1.000.  Zahara is blijkbaar iets té apart: haar naam blijft uniek. De specialisten zetten hun kaarten nu op Vivienne: de naam heeft tot 1930 regelmatig in de toplijsten gestaan (en is dus niet ‘raar’), plus retronamen zijn overal in de westerse wereld in de mode. Jullie voorkeur?

15 antwoorden op “Sunday, Knox en Vivienne”

 1. Vivienne vind ik heel leuk!
  Ik houd wel van “retronamen” en deze kan mijn goedkeuring zeker wegdragen. Ik vind de naam alleen niet zo goed passen bij de namen van de andere vijf kinderen…

 2. Vivienne valt wel een beetje buiten de boot. Is toch een beetje gewoontjes naast haar broertjes en zusjes.

 3. De X in de naam van de jongetjes is dan weer wel voorspelbaar…

 4. Sunday vind ik echt niet mooi, Sunday Rose samen klinkt wel mooi, maar daar is ook alles mee gezegd.

  Ik heb wat met namen met een x erin maar niet aan het begin, Maddox, Pax en Knox vind ik dan ook allemaal wel wat hebben, hoewel ik alleen Pax nog zou willen overwegen (als tweede naam)Zahara heeft voor mij wel wat, maar zelf geven zou ik hem niet. Vivienne vind ik wel mooi en stijlvol, zou als tweede naam voor mij wel een optie zijn. Shiloh vind ik niet mooi.

 5. Ik woon in Australie en als je hier Sunday Rose hoort denk je meteen aan: Sunday Roast (dat is lam / kip etc. in de oven….)

 6. Tena? Goed dat ze het veranderd hebben denk meteen aan Tena Lady *gniffel*

 7. Sunday Rose vind ik inderdaad een hele leuke combinatie.

  De namen van Angelina Jolie vind ik erg leuk (voor een ander), alleen Zahara niet zo. Wel vind ik Maddox en Knox qua klank heel erg op elkaar lijken. Dat zal vast veel vergissingen veroorzaking in huize Jolie-Pitt. Vivienne vind ik erg leuk, maar Shiloh Nouvell vind ik toch het leukste. Erg mooi gevonden combinatie!

 8. Ik moet bij Knox onmiddellijk denken aan die andere beroemde Knox, namelijk Johnny Knoxville. Nou heeft Brad Pitt ooit mee gedaan aan Knoxville’s Jackass. Waardoor het dus ook heel goed een verloren weddenschap van dhr. Pitt zou kunnen zijn 😉 “Ik noem mijn zoon nog eerder Knox dan dat ik met Jackass meedoe…”, zoiets.

 9. ik vind Vivienne nu echt helemaal niks, een beetje een zuerderige snotterige naam, ook Knox vind ik niks; dan hebben zijn broers het beter getroffen met hun sterkere namen als Maddox en Pax

  jammer dat ze voor marcheline is gegaan, ik vind Marcia Lynne sierlijker klinken. Marcheline kan ook zo’n texaanse boerin zijn die tabak kauwt

 10. Het is trouwens net bekend dat Bono de peetvader wordt van Knox en Vivienne. Dit stukje stond op http://www.showbizznews.nl:

  Brad Pitt en Angelina Jolie hebben Bono gevraagd peetvader te worden van hun pasgeboren tweeling Knox Leon en Vivienne Marcheline. Bono heeft naar verluidt direct ja gegezegd.

  Brad en Angelina ontmoetten Bono een paar jaar geleden op een feestje en zijn sindsdien dik bevriend met de U2-rocker. “Ze zijn diep onder de indruk van hem. Brad is een enorme U2-fan en Angelina wordt geinspireerd door zijn liefdadigheidswerk”, zo weet een bron te melden.

  The Daily Mirror meldt dat Angelina overweegt haar ex-scharrel Jenny Schimizu te vragen om peetmoeder te worden, maar daar is Brad nog niet over uit. Bono is al peetvader van collega The Edge’s dochter Hollie.

  Ik vind het een goede keuze qua peetvader, alleen is het misschien minder handig dat Bono een heel stuk ouder is dan Brad Pitt en Angelina Jolie. Hij zou eerder komen te sterven, dan de eigen ouders….

 11. Oh wat ben ik blij voor dochter Zahara Marley van Brad en Angelina dat ze niet Tena Adam is blijven heten. Dat is echt een verbetering. Ik hoorde het hierboven ook al.. je denkt meteen aan Tena Lady.

  Shiloh Nouvel vind ik overigens de leukste naam die ze hebben gegeven. Over Knox Léon en Viviënne Marcheline ben ik niet zo te spreken. Niet mijn smaak.

  En met Marcia Lynne had ik toch iets anders geknutseld.

  Lynne Viviënne had al veel leuker geweest. Knox en Lynne is ook een betere combinatie.

 12. Bij Shiloh denk ik altijd direct aan die spin in the Lord of the Rings, Shelob. Vind het trouwens niet echt een mooie naam.
  Viviënne wel, dat heeft wel wat.. maar Knox, Pax en Maddox? Is dat niet een beetje veel.. x? Hoewel hun oorspronkelijke namen niet veel beter waren kan ik ook niet zeggen dat dit zo geweldig is..

 13. Shiloh vind ik een geweldige naam. Maddox, Pax, Knox en Zahara zijn niet zo mijn smaak maar vind ze wel leuk. Vivienne vind ik echt een hele lelijke naam..

Reacties zijn gesloten.