Sylvie Meis & Rafa

Sylvie Meis, echtgenote van voetballer Rafael van der Vaart is zondagavond bevallen van een zoon: Damián Rafael. 
 
Het stel woont in Hamburg, maar was al een tijdje geleden naar Nederland teruggekeerd om het kind hier geboren te laten worden.

Al eerder maakte het stel bekend de bevalling op te laten wekken, als het kind het WK- wedstrijdschema van Van der Vaart in de weg zou staan.

Nadat half NL over het aanstaande ouderpaar heen was gevallen om deze "levensbedreigende" beslissing (voor wie bedreigend was niet altijd duidelijk), is het jongetje inderdaad vroegtijdig gehaald. De reden: "zwangerschapsvergiftiging". Uh-huh.

Damián, in een fijne aanstelleritus Spaanse spelling, betekent "bedwinger", want dan wel weer leuk toepasselijk is zo net voor de wereldkampioenschappen.

Beetje jammer dat de heilige Damianus in 303 samen met zijn broer de marteldood stierf, maar dat gold voor zo’n beetje alle heiligen in die tijd.

De naam Damian stijgt enorm snel in populariteit; de geboorte van de kleine Damián van der Vaart zal daar nog wel wat bij helpen.

Damian (maar ook Damiën, Damien, Demian, Demiëm, Demyan, Damion, Damjan, Daymian, Damiyan, Damyan, Damión, Daymion, Démian, Demiyan, Daimiën) kwam in 2004 al zo’n 422 keer voor. Dat is ongeveer net zo populair als Finn, Julian of Wouter.

Rafael is een Hebreeuwse naam: "God geneest".

[30 mei 2006] Volgens De Telegraaf heeft de Spaanse grootmoeder van Van der Vaart, Dolores, de naam Damián bedacht voor haar kleinzoon.

Met de keuze voor deze ook in Spanje niet bijzonder doorsnee naam, wijkt de familie af van de Spaanse traditie de eerste zoon naar zijn grootvader te noemen.

Dan had het jongetje geen Damián, maar Rámon geheten.