Twaalfde kind met een A-L-E-X naam geboren

In het Vlaamse gezin Vaneeno komt is op 4 april 2022 het twaalfde kind met een A-L-E-X naam ter wereld gekomen. Moeder Gwenny Blanckaert (32) zegt dat het nu echt klaar is: “Al van in het begin hadden we de lat op twaalf gelegd. En daar blijven we ook bij. De dag dat we hier met twaalf kinderen rond de tafel zitten, is ons gezin compleet.”

Bijna 15 jaar geleden werd in het Vlaamse Steeno baby Axel geboren, vernoemd naar de stiefvader van vader Marino Vaneeno (40). In de jaren daarna volgden maar liefst elf broers en zussen wiens voornamen allemaal varianten op Alex vormen.

Na Alex kreeg het stel Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax, Alxe en uiteindelijk dus zoontje Laex. “Er waren nog wel een paar combinaties over met die 4 letters, maar de keuze was voor ons niet moeilijk”, vertelt moeder Gwenny aan VRT. “We hebben altijd al aan die naam gedacht. En de naam moet toch juist ook iets moois zijn voor onze kinderen.”

Aelx, Ealx, Xlea, Laxe, Axle en Elxa, eerder nog geopperd in HLN zullen echter niet meer gebruikt worden, want het gezin compleet.

In deze video, waarin hun negende spruit, Xale, net geboren was, stellen de kinderen zichzelf voor. Vader Marino zei toen al: “We zouden er eigenlijk wel twaalf willen hebben. Twaalf in een dozijn is toch leuk?”