Twee Keer Sofie Bijster

In Haarlem ontstond afgelopen donderdag 17 november grote verwarring, toen er in het Kennemer Gasthuis in Haarlem twee Sofie’s werden geboren.

Nu is het wel vaker zo dat er op dezelfde dag twee kinderen met een populaire voornaam ter wereld komen, maar hier droegen niet alleen de meisjes dezelfde naam; dat gold ook voor hun vaders!

Dennis Bijster en Dennis Bijster, beiden uit de gemeente Haarlem, werden beide voor het eerst vader.

Terwijl moeders Daniëlle en Marita lagen bij te komen, werd in het ziekenhuis alarm geslagen bij het invoeren van de naam van Sofie II.

Ook de volgende ochtend, bij de burgerlijke stand sloeg de verwarring toe, maar beide vaders hielden vast aan “hun” naam.

De naam Sofie hebben de ouders gekozen, omdat ze het een mooie naam vonden, een van de moeders had de naam al jaren in gedachten.

Opvallend is dat de familie eerst de naam voor een jongetje niet wilden delen met de pers, maar die ’s avonds in Shownieuws alsnog lieten vallen. Beiden bleken alweer dezelfde naam in gedachten te hebben: Mees!

Kortom: de vaders hebben dezelfde naam, beide meisjes werden twee weken te laat geboren, ze werden op dezelfde dag geboren, ze hadden dezelfde naam voor een jongetje in gedachten en ze kwamen in hetzelfde ziekenhuis ter wereld. Om blij van te worden.