Vaker “mensennamen” Voor Huisdieren

In New York worden de traditionele roepnamen voor honden en katten, zoals Rover en Fluffy, in rap tempo vervangen door “echte” voornamen.

Volgens Petfinder.com, die onderzoek deed in 9.000 asiels in de Verenigde Staten, zijn Buddy, Max en Jake de populairste namen voor honden. Ouderwetse namen als Daisy, Molly en Sadie voerden de lijst bij de dames aan.

Max is al enige jaren de populairste hondennaam in New York City, maar is nu ook in trek bij de katten. Max is zelfs bijna populairder dan de traditionele favoriet voor de mannenkatten: Smokey. Bij de dames zijn Molly, Angel en Lucy populairder dan Fluffy en Whiskers.

Hotemetoten als de directeur van Petfinder.com en psychotherapeut dr. Wallace Sife denken dat de mensennamentrend te maken heeft met de steeds grotere rol die huisdieren in het gezin innemen.

Mensen die hun huisdier een dierennaam als Fluffy geven, zijn er vooral voor de familie die op zoek naar een dier als accessoire. Als het dier meer deel uitmaakt van het gezin, is de kans groter dat het beest een “echte” naam krijgt.

Daarmee kunnen de eigenaren ook hun liefde voor een bepaald huisdier rechtvaardigen. Blijkbaar wordt een dier belangrijker als het een menselijke naam heeft.

Mooi interviewtje met een eigenaresse van een Malteser: “Harry past bij hem – het is een beetje een dom blondje”, zegt Michelle Woods (33). “Bij Harry moet ik altijd denken aan een omhooggevallen Brit. Maar wel erg innemend.”