Venezuela Verbiedt Bizarre Namen

[update 4-9-2007] Er lijkt niet veel steun te zijn voor het wetsvoorstel. Mensen met een voorkeur voor Venezolaanse voornamen als Hengelberth, Maolenin, Kerbert Krishnamerk, Githanjaly, Yornaichel, Nixon and Yurbiladyberth, Haynhect, Olmelibey, Yan Karll, Udemixon, Keiserlin, Jeiserlin, Keifel, Yurubi, Arol Kiling, Hitler Adonys Rodríguez Crespo, Hochiminh Jesús Delgado Sierra en Dwight Eisenhower Rojas Barboza kunnen opgelucht ademhalen.

[2-9-2007] Alhoewel het Zuidamerikaanse Venezuela regelgeving heeft over het al dan niet toestaan van “afwijkende” namen, wordt het (net als in Nederland) aan het inschattingsvermogen van de individuele ambtenaar overgelaten of een naam uiteindelijk wordt ingeschreven.

Tegenstanders van president Hugo Chavez liepen vorig jaar de lijsten met stemgerechtigden door om aan te tonen dat deze niet klopten, en merkten verontwaardigd op dat er zelfs een Superman geregistreerd stond.

De Superman bleek echt te bestaan, en sterker, er stond nog een officiële Superman op de stemlijsten. Net als (naar Venezolaanse begrippen?) vreemde namen als Hersony, Nohemar, Edigaith, Mileidy, Orlayny, Jesshy en Leomar.

Een nieuw wetsvoorstel schrijft voor dat ouders een lijst met honderd voornamen voorgelegd krijgen als ze aangifte komen doen van de geboorte van hun kind, “als referentie”.

In Nederland schaffen we de namenlijsten voor Nederlands-Marokkaanse ouders af en in Venezuela voeren ze ze weer in. En zo is er in Almelo altijd wat te doen.