Vierling En Zesling Geboren In Zelfde Ziekenhuis

In een ziekenhuis in de Dominicaanse Republiek beviel Lisbet Binet Ventura (22) op 24 november na 28 weken zwangerschap van een vierling.

Lisa Altagracia en Luis Diario overleden diezelfde week nog. Een van hun zusjes, Wendy Estefany (ruim een pond), verkeert in kritieke conditie, terwijl Diana Isabel stabiel is.

In hetzelfde ziekenhuis ligt Maxima Perez (33), die inmiddels is bevallen van een zesling. Met behulp van een keizersnee werden na een zwangerschap van 28 weken drie jongetjes en drie meisjes van elk zo’n 0,9 kilo geboren.

Vier van hen verkeren in relatief goede gezondheid, de twee anderen liggen aan de beademing. Emilio Figuero en Maxima Perez hadden al een dochter van vijf jaar oud.


Vijf van de zes pasgeborenen in het Plaza de la Salud ziekenhuis in Santa Domingo (27 december 2005)

In de Dominicaanse republiek wordt de geboorte van de vierling en zesling overigens niet als een overwinning van de wetenschap gezien, maar meer als een grove fout van het “inseminatieteam“.

Luis Rivera, een vooraanstaand gynaecoloog noemde het ‘onethisch, illegaal en immoreel’ om het leven van de moeder, dat van de baby’s en de financiële situatie van de gezinnen op het spel te zetten

Emilio Perez, die een hair products business runt met zijn vrouw, zegt dat zijn gezin weliswaar niet arm is, maar dat ze het zonder financiële steun niet zullen redden met de zes “onverwachte” familieleden extra.

Geen woord over de namen trouwens, helaas (want daar gaat het hier toch om…)