Vind je de namen van je kinderen even mooi?

Voor je eerste kind heb je de namen misschien al sinds je tienertijd klaarliggen, of je hebt je minstens maanden door een voornamenboek geworsteld.

Het is allicht de naam geworden die perfect past bij jullie achternaam, niet te populair is en alleen maar juist gespeld kan worden.

Maar dan komt de tweede (of derde, vierde) eraan. Heb je voor de namen van je volgende kinderen net zoveel moeite gedaan de ideale voornaam te vinden?

En minstens zo belangrijk: was het net zo’n perfecte vondst als die van je eerste?

[poll id=”22″]

 

241 antwoorden op “Vind je de namen van je kinderen even mooi?”

 1. Hoewel de tweede iets gewaagder is (hoor je vrijwel nooit, zoals je zelf schreef in een eerdere blog) – en dat had ik niet van mezelf gedacht (daardoor ook langer getwijfeld)…toch zeker net zo geslaagd als de eerste.

  Maar wel veel werk ja, het is lastig weer net zo verliefd op een naam te worden.

 2. Zes kinderen. En allemaal drie namen. De jongste zelfs vier…
  En ja, ik ben over allemaal tevreden. De een is wat gewaagder dan de ander. Er is er een met een top-20-naam als roepnaam zelfs…
  Maar de naam past bij ze, ze zijn er zelf tevreden mee. En ik zou me geen andere naam bij de kinderen kunnen voorstellen.

 3. Leuk onderwerp Emma! Ik denk dat er hier rond nogal wat taboes zijn..
  Heb zelf nog geen kinderen, maar ik ga hier wel meelezen!

 4. Als ik kinderen zou hebben, zou ik denk ik niet snel toegeven dat de naam van de tweede minder geslaagd zou zijn. Ook al zou dat wel zo zijn. Op een of andere manier vind ik dat niet echt kunnen ofzo. Ik heb ook idd al heel lang namen klaarliggen die ik zo zou geven. Ik ga ook meelezen!

 5. Mijn ouders vertellen altijd volmondig dat ze de naam van mijn broer na 30 jaar nog steeds helemaal geweldig vinden. Hij heet Koen. Over mijn naam heb ik ze dat nog nooit horen zeggen…

  Maar goed ze hebben mijn naam dan ook in slechts 2 minuten gekozen; na weken van getwijfel tussen 2 namen, zagen ze mijn naam in een geboortekaartje staan en vonden die meteen mooi. En (ja dit ga je niet geloven) ze kende nog helemaal niemand met de naam Linda. Dus. Zal ze toch ns vragen of ze spijt hebben 😉

 6. Mijn oudste heet Mara. Onze absolute nummer 1 meisjesnaam was Sarah, maar op het allerlaatste moment, iets meer dan een week voordat ze geboren werd, hebben we dat toch nog aangepast naar Mara. De combinatie met de tweede naam stond zo iets beter, en daarnaast is Sarah ook wel heel erg populair. Ik ben heel tevreden over de naam Mara, ik heb er nooit een seconde spijt van gehad. De naam past haar perfect en ik vind het zo’n prachtige naam!

  Maar toen we een tweede dochter verwachtten, hadden we een probleem. Sarah bleef onze absolute favoriete naam, maar kon natuurlijk niet meer nu we al een dochter hadden met een naam die daarop rijmde. Ik vond dat zo jammer. Er was gewoon geen enkele naam die mooier was dan Sarah en Mara. Na heel veel zoeken kwamen we op de variant Sari. Onze dochter draagt deze naam nu 10 maanden en het is gewoon een prachtige naam waar ik echt geen spijt van heb. Maar mooier dan Sarah is het niet…

  1. Mare en Sarah had ook gekunt. Ik vind Mara en Mare echt heel mooi en heb een heel klein beetje spijt dat we onze tweede dochter een andere naam hebben gegeven.

  2. Als je echt Shira heet, past het ook mooi in jullie rijtje: Shira, Mara en Sari.

   1. Ja ik heet echt Shira. Mijn partner heet Mariëlle. Veel mensen denken altijd dat Mara naar haar is vernoemd en Sari naar mij, maar dat is niet zo. Het is gewoon toeval dat dezelfde letters gebruikt zijn. Een mooi rijtje maakt het wel, Mariëlle, Shira, Mara en Sari 😉 Nummer drie (verwacht in maart) gaat buiten de boot vallen trouwens, die krijgt geen naam beginnend met een M of S.

    1. Het zou toch wel jammer zijn als dit derde kindje een naam vn een heel ander kaliber zou krijgen, ik zou toch een beetje gaan googelen met letters.
     Ik ken iemand met een tweeling, twee meisjes, de ene heet Diana en de ander Nadia.

     Voor een jongen zou dan Aram (mara)leuk zijn of een meisje Iris(sari)anagram waarvan de tweede “I” is vervangen door een A.

     Of gewoon heel iets anders, maar ik zou niet een langere naam kiezen voor een meisje. Misschien als het een jongen is zou het wel kunnen tenslotte is Mariëlle ook vier-lettergrepen. Aramis(uit de drie musketiers) past dan wel in het rijtje.

     1. Het moet niet te veel kwik, kwek en kwak worden. Zo hebben we bijvoorbeeld Lira in gedachten voor een meisje, wat we een hele mooie naam vinden, maar Mara, Sari en Lira is wel een beetje té 😉 Andere opties die we hebben voor een meisje zijn Lina (zou nog nét kunnen omdat er geen r in zit), Jente (mijn favoriet maar mijn partner vindt het niets) en Joëlle (wordt door veel mensen niet uitgesproken hoe wij het willen dus het is nog maar de vraag of we echt voor Joëlle durven te gaan). Noura staat ook nog op het lijstje maar vind ik eigenlijk te Arabisch.
      Voor een jongen staat de naam al vast, dat wordt Jakob.

    2. Shira en Mara zijn Hebreeuwse namen, misschien een idee om op Israëlische namenlijst te googlen? Zit er vast wel tussen die erbij past. Suc6!

     1. Ook Sari is een Hebreeuwse naam. Ik ben afkomstig uit Israël en we hebben bewust voor Hebreeuwse namen gekozen. Alleen bij de derde wordt het toch lastiger, allerlei namenlijsten heb ik helemaal uitgespit en tot nu toe springt echt Lina eruit, maar dat is geen Hebreeuwse naam. Maar daar kan ik me nog wel overheen zetten denk ik. We hebben nog 7 maanden de tijd en wie weet wordt het wel een jongen 😉

    3. Er zit vreemd genoeg geen “beantwoorden” knopje onder jouw laatste respons, dan maar hier.
     Wat vind je van Dina of Rina? Ze zijn wel Hebreeuws en lijken op Lina.

     1. Ja Dina vind ik erg leuk, maar lang niet zo leuk als Lina. De favoriete naam van mijn partner is Alina maar dat vind ik een beetje oudbollig, Lina vind ik frisser en mijn partner kan zich daar ook wel in vinden. Ik denk dus toch dat het Lina zal worden. Of toch Joëlle. Of misschien wel Noura… Die drie namen staan bovenaan. Mijn partner is half Algerijns dus een Arabische naam kan ook wel, tenslotte is de derde naam van Sari ook Arabisch (Imane). Als het Lina wordt, dan wordt haar tweede naam Naoual, ook Arabisch.

  3. Ik vind deze namen wel heel mooi bij elkaar passen, je zou kunnen zeggen dat het vleivormen zijn van Maria en Sarah.
   Eigenlijk vind ik Sari leuker dan Sarah, samen doen de namen mij denken aan het Zuid Afrikaanse liedje “Sari Marijs”

 7. Ik herken dat wel, heb al jaaaren zowel een jongens- als een meisjesnaam ‘op de plank’ liggen. Maar stel dat het me gegund is meerdere kindjes te krijgen, hoe vind ik dan bijpassende en net zulke bijzondere namen als ik nu voor de eerste in gedachten heb?

  1. Tegen die tijd plaats je dan gewoon een oproepje voor suggesties.
   En als je een zoon en een dochter krijgt is het probleem opgelost.

 8. Is toch leuker als men, behalve spijt ja/nee, de namen vermeld! 🙂 Dus thank you Shira en Rosalinda!

  1. Ik zal je op je wenken bedienen, Lieke!
   Mijn kinderen heten Caroline, Bernadette, Kees (inderdaad: rechtstreeks vernoemd naar opa ;-)), Bart, Astrid en Juliëtte.
   En voor de datering: de oudste is 22 jaar en de jongste is 10 jaar.

 9. Ons probleem ligt meer in het kwik-kwek-kwak effect..

  We hebben een dochter, Meis.
  Voor een jongen onze top 3: Nijs, Maas, Moos. Vind deze 3 (ja..inderdaad bijzondere) namen zo fan-tas-risch klinken, dat ik er het Meis-effect van krijg. En daar ben je naar op zoek voor je volgende spruit: net zo’n warm onderbuiksgevoel…

  Dus ja..wat nu? We willen echt met iets anders komen, maar vinden niets wat hieraan kan tippen, voor een meisje ook niet!

  Tips?

  1. Op vakantie in Duitsland kwamen we gezin tegen met Lars en Lena, benieuwd wat ze voor een derde bedenken…

   1. Ik ken een gezin met een Ties en een Dries. Ook een behoorlijk jut en jul effect.

    1. Ik ken een (Deens) gezin met Laura, Lukas, Linus en Laerke. Help…

  2. Ik vind dit soort korte retro, ouderwets-wordt-weer-nieuwerwets klinkende namen ook helemaal super!

   Voor meisjes zou ik gaan voor Wies of Fien.
   Of voor jongens.. Jos of Koos.

   Een vriend van ons heet Daaf. Ik moest er erg aan wennen, jaren geleden, kende alleen maar Dave of David. Maar hij heet echt Daaf, net als Raaf bijvoorbeeld. En nu vind ik het echt een leuke originele naam. Lekker anders en klinkt goed. Zou ook passen in dit rijtje. Succes!

  3. Ik ken twee kinderen, meisje jongen, die Meis en Boy heten. Ik weet niet wat de ouders bedacht hadden voor een tweede meisje…

  1. Vond ik ook leuk, maar kom niet van de associatie met de oh-zo-grappige ‘Lama’ Tijl af..:-)

    1. Meis en Tijs?
     Lijkt me niet zo geschikt…
     Ik vind bij Meis: Job, Lev, Finn, Walt.
     Voor een meid: Lieve, Moon, Resa.

     1. Kees staat ook op de lijst! Eerder genoemde Faas ook…leuk!
      Alleen dan krijg je inderdaad wat de stelling was: het zijn wel echt tweede keuzes. 🙁 Heel mooi, maar niet zoals bij Meis. Over de meisjesnamen nog niet gesproken…

      Hoop toch nog op een mooie nieuwe ingeving van iemand die ons een tweede ‘eerste naam gevoel’ geven!

 10. Oooh zeer herkenbaar. Ben nu zwanger en het wordt weer een knul. Onze oudste zoon heet Mats en over die naam hebben we nooit getwijfeld (‘als we ooit een zoon krijgen dan wordt het een Mats’) En nu, weer een knul… super leuk maar de naam?! Tot nu toe geen enkele naam waarvan we weer net zo overtuigd zijn als de naam Mats destijds. Tips zijn welkom! 🙂

  1. Een naam met twee lettergrepen zou ik doen, naast Mats. Wat denk je van Fedde?

   1. Wat grappig dat je die naam noemt. Is de nummer 1 naam op het namenlijstje van mijn man. Ik opteer voor Hidde. Het laatste woord is er nog niet over gezegd 😉

    1. Ik ken een Hedde!
     Persoonlijk vind ik dat leuker dan Hidde.
     Bij Mats vind ik Fedde wel leuk klinken trouwens!

    2. Heel grappig! Ik vind Mats en Fedde heel mooi bij elkaar passen. Maar Mats en Hidde ook! (Ik dacht toen ik reageerde ook aan Hidde, maar zette die naam er niet bij vanwege de gelijkenis met mijn eigen naam… Voor mijn gevoel was ik dan mijn eigen naam een beetje aan het aanprijzen 🙂 )

    3. Ik ken twee broertje Mats en Hidde. Geweldige combinatie!

  2. Mats en Bor
   Mats en Brent
   Mats en Fedde (ook leuk idd)
   Mats en Abel (past bij de vraag hierondeer 🙂

  3. Was een van de hoofdrolspelers in Het geslacht Bjorndal (Winden waaien om de rotsen) niet een Mats?
   Dat zou dus om een Scandinavische naam vragen
   Sven misschien?

  4. Mats en Tijl
   Mats en Pepijn
   Mats en Jilles
   Mats en Ole

 11. Maar kan het ook zijn dat wij onze hoofden buigen onze hersens kraken voor die ene mooie naam. Maar dat het soms ook al lang vaststaat, dat het kind dat bij je geboren wordt zelf zijn eigen naam al heeft. Zover we geloven in geboorte en leven voor de geboorte en dergelijke?
  Het hele vreemde is dat wij bij onze tweede dochter al hele lijsten hadden klaarleggen, onze best deden te kiezen, welke naam te nemen, en uiteindelijk las ik ergens op internet een naam, die ik ergens al wel kende maar niet als dusdanig mooi en de naam voor onze dochter gekozen zou hebben maar ik zag hem en dacht zo gaat ze heten, ze heet ze gewoon. Mijn man die nooit voor dit soort namen gekozen zou hebben vond hem ook opeens wel oke. Achteraf vond ik het vreemd, het was of wij een naam kozen die we nooit gekozen zouden hebben, maar we kozen hem omdat we wisten dat het kindje die naam paste, en uiteindelijk vind ik de naam prachtig, en passend.

  1. Wat een bijzonder verhaal.
   Ik ben erg benieuwd of meer mensen diezelfde ervaring hebben.

   1. Eerste naam stond ook bij ons allang vast, tweede naam voor tweede meisje was een stuk moeilijker. Verschillende namen zijn favoriet geweest, maar vielen af want te veel lijkend op naam uit omgeving etc. Uiteindelijk droomde ik een keer over de baby en werd me heel duidelijk welke naam het moest worden. Heb het ’s ochtend aan echtgenoot verteld en die was het er gelukkig mee eens. Was een van de namen die we eerder afgeserveerd hadden want te veel lijkend op naam uit omgeving, maar na gesprek met betrokken moeder waren alle obstakels opgeruimd. Zijn nog steeds heel blij met de namen van onze Sophie en Elise!

 12. Ik vind beide namen prachtig. Even mooi. Wij hadden wel bij nummer 1 Eva gegeven als tweede naam, en toen we daarna weer een meisje kregen dachten we ineens: wat jammer dat het Eva nu de tweede naam van ons eerste kind is! Je gebruikt hem nooit overdag, maar hij is wel al ‘bezet’ in ons gezin. Je kunt die niet meer onze tweede dochter geven. Maarja. Die heeft uiteindelijk zelf ook een prachtig setje gekregen. Dus nu is het oprecht niet meer erg.

  (zolang er geen derde meisje komt 😉

  1. Zoiets ken ik! We hadden eens buren die kregen een dochter. Ik weet niet meer precies de namen, maar het was zo. Het meisje kreeg drie namen, bijvoorbeeld Fenna Puck Nadine. Een aantal jaren later volgde er een tweede meisje. Deze heette Puck Nadine Fenna.

   Ik vond dat vreemd. En dacht als er ooit een derde meisje komt weet iedereen al hoe ze zal gaan heten. Ik ben er nog steeds niet uit of ik het maf en raar vind, of ergens misschien ook leuk als verbintenis onderling als zussen, en origineel. Ik weet wel dat ik zelf blijer bent met mijn super saaie tweede naam Maria, beter dan de twee namen van mijn zussen achter mijn eigen naam!

 13. Heel herkenbaar. Onze zoon heet Abel. Ik ben nu al druk aan het nadenken over de naam voor een tweede. Voor een meisje zijn we er al uit (ontzettend mooie naam – ik geef hem nog niet prijs ;-)), maar voor een jongen weet ik het niet. Iemand een goede suggestie?

     1. Dank jullie wel voor de suggesties! Hidde vind ik inderdaad een leuke naam. Een neef van mij heet zo. Zijn broers heten Wilte en Tieme, ook mooie namen.

  1. Hey Barbara,

   Ben erg benieuwd naar de ontzettend mooie meisjesnaam. Wil je het nu wel prijsgeven?

 14. Heb gestemd dat de naam van de eerste toch mooier is. Roepnaam Arthur blijft Choir mij onovertroffen, maar lag niet al maanden klaar. Echt een product van het denkproces van ons beiden. Mijn bedenksels van jaren waren vooral van mijzelf 🙂

  Friso past echt bij onze #2 en was een suggestie van mijn man. Mijn
  eerste keuze werd vijf maanden eerder door mijn zus gekozen. Oef. Overigens vind ik de namencombinatie van de oudste ook mooier omdat die vernoeming meer van harte is.

  En nu heb ik spijt dat zijn derde naam nu al gegeven is en niet meet beschikbaar is voor een #3 ooit…

  1. Grappig, ik vind juist Friso zo mooi. In iedergeval mooier dan Arthur. Niets mis met die naam, maar ik ben altijd al dol geweest op de naam Friso. Helaas komt die er bij een eventuele volgende niet doorheen. Wij hebben nl al 2 kids waarvan de naam eindigt op een O.

   1. Wij hebben ook een Arthur! Wat mij betreft een onovertroffen naam: hoe mooi ik de naam van onze dochter ook vind. Dat komt volgens mij omdat ik meisjesnamen gewoon veel lastiger vind. Nog een zoon (als die er ooit nog komt) zou wat mij betreft best Friso kunnen heten trouwens!

     1. Artuur, maar tot onze verbazing en ergernis doet lang niet iedereen dat.. Ben benieuwd hoe het zusje heet in dit verhaal! Friso en Arthur is trouwens een tamelijk veel voorkomende combinatie zag ik op een hele leuke site. staat op nr.9 van broertjes van Arthur.

     2. @Marlies: Welke site is dat? Het klinkt heel leuk en interessant!

     3. Ik dacht dat Artuur juist de meest logische uitspraak was!
      En de meest mooie 🙂 nms.
      Wat verrassend!
      Arthur is heerlijk tijdloos, alleen zou ik het persoonlijk nooit combineren met Friso :).

  2. Grappig, onze zoon heet ook Friso. Deze naam was bij ons juist torenhoge favoriet.

    1. Hmmm jammer geen suggesties voor de naam van onze dochter

 15. leuk onderwerp! Onze oudste zoon (5) heet Ramon, na eindeloos zoeken en er samen niet uitkomen had ik een lijstje van 5 namen opgesteld waaronder die van Ramon – deze naam sprak mijn man meteen aan omdat een vriendje van hem van vroeger zo heette (helaas heel jong overleden). Achteraf ontdekten we dat onze Ramon geboren is op dezelfde geboortedag als de Ramon waar hij indirect naar vernoemd is. Tja, en toen de tweede, lastige keus – we kwamen op allerlei namen uit die ongeveer hetzelfde klonken Tigo, Vigo, Yvo. De laatste is het geworden en hoewel moeilijker te verzinnen en ook in eerste instantie minder mooi dan Ramon past hij perfect bij ons zoontje, zou geen andere naam meer bij hem kunnen bedenken (meestal zo met namen).

 16. Wij zijn een heel gelukkig gezinnetje met 3 prachtige dochters. Mijn man komt uit Australië dus we wilden namen die voor ons beiden goed uit te spreken waren omdat hij niet vloeiend Nederlands spreekt. Onze dochters hebben daarom de namen Alicia – 7 jaar, Gwen – 4 jaar en Sophie – 2 jaar. Maar nu ben ik in verwachting van ons 4de kindje en er is een jongetje op komst. Nu hebben we wel een groot probleem want we weten totaal geen namen. We hadden bij de eerste 3 meiden ook geen jongensnaam gereed en waren dus heel blij toen we wisten dat we (weer) een meisje kregen. Nu wordt het dus wel een jongetje, en daar ben ik overigens zéér gelukkig mee, maar wij hebben dus geen naam gereed en de kleine spruit wordt al over een maand geboren. Kunnnen jullie ons helpen. De naam mag best vaker voorkomen, vinden wij geen probleem maar het moet wel voor mij en mijn man beiden uit te spreken zijn. We hebben al gedacht aan Ravi maar dit wordt dan weer verschillend uitgesproken door ons.

  xxx Karen

  1. lucas, benjamin? Vooral de laatste vind ik erg leuk.

    1. Leuk juist, Ravi! (En dan op de engelse manier: REEVIE)

  2. Als in de toplijst op deze website kijkt, kun je best wat vinden hoor (wat iig voor beide uit te spreken is; of je het mooi vindt is een tweede): Thomas, Tom, David, Daniel, Simon, Mark, Alexander, Nathan. En nog veel meer :). Succes!

  3. Luke (als “loek” uitgesproken)
   Ben
   Tim
   Thomas
   Marc
   Walter
   Finn

  4. Oscar! Die vind ik zo leuk 🙂 of:

   Boaz
   Caio / Kaio

   1. Heel erg bedankt allemaal. Wij hebben nu de namen Benjamin, Boaz, Aiden en Finn. Mijn voorkeur gaat toch meer uit naar de laatste 3 maar super bedankt voor jullie hulp.

    1. Spannend! Als jullie mannetje er is, laat je dan weten wat jullie keuze is geworden? Succes!!

     1. Super toevallig en waar we eigenlijk nog niet helemaal op voorbereid waren, kreeg is gisterenmiddag al weeen. Dus naar het ziekenhuis gegaan en jawel hoor, het was zover! We hadden nog geen definitieve naam gekozen dus hadden we besloten dat maar te doen als ie er was. Vanmorgen is dan ons zoontje geboren. 3 weken te vroeg maar zeer gezond. Toen we hem zagen wisten we het; het moest Boaz worden. Uiteindelijk is het Boaz Luke Benjamin geworden. We zijn zeer gelukkug!!

     2. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Boaz Luke Benjamin. En wat zal hij verwend worden met drie grote zussen.,

     3. Wat leuk, gefeliciteerd met jullie zoon en Boaz echt een hele leuke naam 😉

     4. Super mooie naam, Boaz. Mijn zwarte labrador van 10 maanden heet zo! 🙂

  5. Wat vinden jullie van Flynn? Zo heet mijn zoontje en is makkelijk in het nederlands als in het engels uit te spreken.
   We hadden maar 1 naam voor onze knul en wist vanaf het begin meteen dat dat hem ging worden.

   1. Ik vind Flynn wel stoer! Maar als ik eerlijk ben zou het nooit mijn eerste keus zijn voor een jongen. Ik ken wel een hulphond die Flynn heet 😉

  6. Voor ons was internationaal (nederlands, engels, spaans) goed bruikbaar ook een eis. Ons zoontje heet Philip.
   Nu er een meisje op komst is zijn we weer met dezelfde eisen aan het puzzelen.

 17. Ik heb één dochter en als ik nog een dochter had gekregen,-wat er nu niet meer inzit-zou zij een naam hebben gekregen met dezelfde betekenis, maar dan in een andere taal.

  Mijn dochter heet Roxana, wat dageraad betekent. Een ander meisje zou de naam Aurora hebben gekregen, wat gouden dageraad betekent.

  Een jongen zou de naam Thierry hebben gekregen, vernoemd naar mijn vader.

 18. LN, dat is ook mooi zo een droom waarin je de namen krijgt.
  zo heb ik jaren maar dan ook echt jaren terug eens gedroomd over een baby die Arline heet. ik kende de naam niet en zo hem ook niet zo snel kiezen, maar ik blijf het apart vinden dat ik zoveel jaren later me die droom en die naam nog zo goed voor de geest kan halen.

  Wat ik ook wel heel apart vind is dat je met sommige mensen die dezelfde naam hebben toch wel vaak dezelfde types hebt. Niet altijd maar toch heel vaak. Wij hadden op de camping tijdens de vakantie een buurvrouw, en ik zei tegen me man, die heet vast Miranda, of Sandra, en het was ook zo. Waaraan je het dan ziet, geen idee, maar toch heb je met bepaalde namen wel dat ze echt bij iemand horen.

 19. Over de naam van onze zoon bestond geen twijfel: Friso. Nog steeds ongelooflijk blij met deze keuze.

  Nummer twee zou een meisje worden. Geweldig natuurlijk, maar de naam was het probleem. Mooie namen waren té populair (Sophie) of vriendinnen kregen dochters (Lisa en Lotte, dus Liselot viel af). Na ruim acht maanden zwangerschap hoorden wij een prachtige naam uit mijn mans familie. Deze naam is het geworden. Geen moment spijt gehad van de keuze van haar naam: Else.

  1. Ook mooi! Emma valt hier ook af, te populair. Hugo ook erg leuk maar dat jut en jul hè…

 20. Else vind ik ook een prachtige klassieke leukblijvende naam, evenals Elsa, ook leuk.

 21. Wij hebben een zoontje van 6 maanden. Ayden. Die stond voor ons al 3 jaar vast. Ondertussen ook andere jongensnamen bedacht. Maar Ayden past bij ons en bij onze zoon.

  Een tweede jongensnaam zal lastiger worden. Ik heb een voorkeur en mijn vriend ook. Dan maar hopen dat als we een tweede krijgen het een meisje wordt, die naam staat al 2 jaar vast….

 22. Ik ben nog altijd zeer tevreden over de namen van mijn 3 dochters. Welke naam ik zelf het leukste vind laat ik even in het midden maar nog altijd zeer tevreden.
  – Luna
  – Meis
  – Quinn

  1. Leuk!
   Hebben ze ook nog 2e namen :)?
   En hoe had een jongetje geheten?
   Misschien te persoonlijke vragen, maar ik ben altijd zo benieuwd!

   1. Maakt helemaal niet uit hoor! Ik ben zelf ook altijd benieuwd. Onze dochters hebben zeker nog 2e en 3e namen, lekker klassiek vernoemd naar de opa’s en oma’s en een naam die we zelf gewoon leuk vonden.
    Ons Luna heet voluit, Luna Elise Maria, zij is 4 jaar.
    Ons Meis heet voluit, Meis Johanna Arianne, ze is bijna 2.
    En ons Quinn heet voluit, Quinn Antonia Sophie en ze is nu 5 maanden.

    Wij hebben altijd 2 verschillende namen gehad, dus ook 3 verschillende jongensnamen. Bij Luna hadden we de naam Sem, bij Meis de naam Aiden en bij Quinn hadden we naam Milan voor een jongen. Wij hebben altijd van een groot gezin gehouden dus wellicht dient zich nog ooit een jongetje aan. Waarschijnlijk wordt het dan weer een andere naam en anders hebben we in ieder geval al keus uit 3 namen.

 23. Bij ons in de buurt is een tweeling geboren met de namen die hetzelfde zijn als mijn hondjes ( Jack Russells ). Het zijn 2 meisjes met de namen Bibi en Lulu. Wat vinden jullie, kindernamen of hondennamen?

  1. Ik vind beide goed kunnen!
   Sommige mensennamen zijn óók/goed geschikt voor dieren,
   waaronder ook deze! Maar dat geldt eveneens voor Sam, Max, Minoes en al die andere namen die snel aan honden en katten worden gegeven.
   Maakt dat een naam persé een dierennaam? Dat vind ik persoonlijk niet.

  2. Ik vind het in 1e instantie kindernamen.
   Volgens mij zijn mensen hun dieren op een bepaald moment mensennamen gaan geven, waardoor het door elkaar is gaan lopen.

  3. Ze kunnen allebei prima als hondennaam en als KINDERnaam. Als naam voor een volwassen mens vind ik Bibi en Lulu minder geschikt. (Mijn oude buurvrouw heette Lulu, maar ze was dan ook buikdanseres of iets dergelijks, dan past het wel!)

   1. Mijn vriendin heet Bep, maar het is een klein en tenger vrouwtje, ze vond haar naam helemaal niet passen bij haar uiterlijk, je denkt bij de naam Bep toch gauw aan een oudere wat gezette vrouw. Haar achternaam begint met een B, dus haar initialen BB werden uitgesproken als BiBi, BéBé doet toch te veel denken aan Brigitte Bardot.

  4. Beide kan! Al zou ik Lulu nooit zo snel kiezen voor een meisje en ook liever kiezen voor de schrijfwijze Loulou.

 24. Wat vinden jullie nou eerlijk van Lola-Lily?
  Dat vraag ik me al een tijdje af!

  1. Lola vind ik leuk, Lily ook. Maar de combinatie een beetje too much.

  2. Ik vind het niet zo passen. Óf Lola óf Lily. Maar de combi…..

  3. Ik vind er helemaal niets aan. Lola en Lily apart kunnen nog wel maar Lola-Lily is echt een tongbreker.

  4. Ik vind Lola-Lily klinken als een cartoonfiguurtjeof een soort van ijsje.
   Bij een klein meisje kan het nog wel, maar op oudere leeftijd en matrone met die naam……..Nee niet mijn naam.

   1. Lola apart gaat nog wel. Lily en vooral Lola-Lily vind ik vreselijke kaknamen!

  5. Nou toevallig opperde mijn stiefzoon deze naam voor hun eerste kindje.
   Ikzelf ben niet enthousiast over dit soort namen, moet altijd aan een cartoonfiguurtje denken bij dit soort namen. Lily alleen vind ik wel mooi. maar Lola, iets minder, al hoewel het wel een mooie naam is in combinatie met de Portugese achternaam, welke een dubbele naam is, dan is een korte voornaam wel leuk.

 25. Ik vind het persoonlijk ook niet bij elkaar passen, Lola en Lily apart vind ik wel hele leuke namen maar de combinatie, nee, niet mijn smaak.

 26. De namen van mijn kinderen ga ik echt niet noemen, omdat de combinatie te herkenbaar is. Maar ik ben er gelukkig zeer tevreden mee. De tweede naam voor jongen was wel ingewikelder dan de eerste naam voor meisje. Als er een derde komt dan zal het me zeker veel hoofdbrekens kosten.

  Dan nog iets, het valt me op dat verschillende mensen zeggen dat ze de tweede naam van kind niet vinden kunnen als eerste naam van tweede kind. Dat is bij mijn broers en mijn zus en mij dus wel gebeurd en daar hebben we allemaal totaal geen last van gehad :). We zijn allemaal naar opa’s en oma’s genoemd, bij de eerste jongen en het eerste meisje zekerheidshalve naar beide opa’s en oma’s. Johanna Maria en Maria Simoon en Pieter Hendrik en Hendrik Jan (zoiets, maar dan anders :)). Bij de latere kinderen konden mijn ouders hun fantasie eindelijk de vrije loop laten :). (dit was jaren 70-80)

 27. Zeker wel herkenbaar. We hebben nu 2 kinderen, een jongen en een meisje, Cas en Jara. Voor beiden waren we er met de namen snel uit. Jara hadden we ook al bij de eerste, toen we nog niet wisten dat het een jongetje werd. Nu komt over een week (hopelijk) nummer 3 eraan, maar de naam alleen is al een hele bevalling… We hadden vrij snel Fenna, maar mijn man is nu groot fan van Pippa. Ik vind het wel een aardige naam voor een kindje, maar niet voor een volwassene. Toen kwamen Isa en nog eventjes Quinn voorbij (zoals hierboven, leuk!). Dus, twijfel alom. Wat vinden jullie:
  Cas, Jara en Fenna/Pippa/Isa/Quinn?

  1. Jullie bedoelen Quinn voor een meisje? Zou ik niet doen, want ik dacht gelijk aan een jongen…Over Pippa ben ik het met jou eens. Leuke naam voor een kind, maar niet voor een volwassene. Zou ik dus ook niet doen. Tussen Isa en Fenna kiezen vind ik erg moeilijk, allebei de combi’s erg leuk! Fenna vind ik persoonlijk een leukere naam, Isa beetje saai.

   1. Ja, Quinn voor een meisje bedoel ik inderdaad. Vind het wel stoer, maar je hebt gelijk, het wordt veel als jongensnaam gebruikt.

    Verder ben ik het eigenlijk geheel met je eens :D…

  2. Ik vind Isa het mooist erbij passen ondanks de populairiteit!

  3. Ik zou persoonlijk voor Fenna gaan.

   Pippa is op het moment erg populair vanwege de zus van Kate, prinses van Wales. Ik vind Pippa meer een dierennaam. Het is de vleivorm van Philippa, dat vaak in Engeland wordt gebruikt.

   Quinn voor een jongetje, een leuke combinatie met de andere namen.

 28. Ik vind Quinn voor een meisje juist heel stoer! Bij Cas en Jara(ook een supernaam trouwens) vind ik Fenna erg leuk!

  Lola-lily vind ik beide idd leuke namen, bij elkaar iets te…

 29. @Lieke, leuke namen, al is voor mij persoonlijk Meis een heel ander soort naam, wat voor mij ook wel wer als verrassend voelt. Quinn voor een meisje vind ik echt leuk! Het is maar net wat je gewend bent, tijden terug las ik een boek over een meisje dat Quinn heet, en voor mij voelt het nu meer als meisjes dan als jongensnaam.

  @Marinanne ik vind de namen niet perse alleen hondennamen maar ik zou ze zelf niet kiezen. Beetje te zoetig.

  @Illes, Lola Lily samen vind ik niet mooi, enkel Lily vind ik het leukste.

  @ An, mijn dochter heet Isa, ik wilde eerst Isabel, maar dat vond mijn man niks. Isa is wel populair misschien, maar ik heb het idee dat het wel afneemt, mijn Isa is de enige op de hele school.
  Quinn vind ik superleuk voor een meisje. En Pippa vind ik ook leuk, ook niet echt kinderachtig ofzo.

  1. Ik vind Isa ook echt wel mooi, maar toch een beetje te populair…

 30. @ An
  Ik vind Quinn ook een hele stoere naam! Het enige wat ik minder vind, is de spelling. Ik weet ook niet hoe het anders kan hoor :p, maartoch.
  Verder vind ik Pippa wel een hele leuke naam!
  Isa is idd een beetje standaard en veilig, maar verder niet echt iets mis mee!
  Maaar….
  Ik vind zelf EVI het mooist bij Cas en Jara passen! Ik denk dat het komt omdat het hele andere letters bevat en ook een andere toon heeft (dus niet ook eindigend op a). Maar wel in dezelfde namengenre/smaak blijft.

  1. Ik vind een naam met een a juist wel leuk. We hebben dan allemaal een a en in onze achternaam zit ook een a.
   Evi vind ik niet zo, ik ken er ook teveel. Ik vind het al jammer dat er nog een Jara in het dorp woont…

   1. Ik vind Quinte teveel op Quinten lijken, dan nog liever Quinn, maar ik denk niet dat Quinn het gaat worden.

    1. Dat vind ik ook, Quinty zou dan eerder mijn keus zijn. Verder zou ik anders kiezen voor Isa.

 31. Wij komen ook niet uit de 2e naam…onze zoon heet Jort. Nu komt er een meisje. Vvan mijn man: Elize. Mooi, maar te standaard naar mijn mening. Collega heeft vorig jaar nog een Elise gekregen. Ik heb Georgina/Aurora/Anna-Sophia in mijn hoofd. Waarbij die laatste een beetje uit de toon valt ivm dubbele naam. Mjin man vind eventueel Laura of Lauren danwel Fabiënne ook nog mooi. Die laatste vind ik op zich ook nog wel mooi. Maar we hebben gewoon niets waarvan we nu zeggen dat is het….ben over 11 weken uitgerekend. Begin me zorgen te maken. Hebben jullie iedeeën en wat vinden jullie van de bovengenoemde namen?

  1. Ik zou een meisjesnaam met maximaal 2 lettergrepen kiezen, omdat Jort ook zo kort is.
   Lauren vind ik leuk (wíe weet dat nou van Jort Kelder ;)), Laura te standaard, alle andere namen te lang. Lize, Mila, Ylva, Senna, Isa/Ise, Meta, ik vind veel namen in die categorie leuk.

  2. Lauren vind ik mooi, maar de combi met Jort zou ik niet zo snel doen. Straks wordt het het nieuwe showbizzkoppel.
   Misschien Else i.p.v. Elize?

  3. Misschien:

   Eden, Elsa, Ella, Esmee, Febe, Fenna, Hilde, Imme, Janne, Jenna, Jette, Juna, Lena, Linde, Liva, Lotus, Marit, Merel, Mette, Mira, Mirre, Nova, Nore, Suze, Ziva

  4. Ik vind Anna-Sophia ook niet mooi bij Jort passen. De namen die ik wel mooi vind erbij zijn: Aya, Cato, Daphne, Elif, Fayen, Lauren, Lieve, Merle, Noortje, Renske, Robin, Silke. Succes!

  5. Wat vind je van de namen Puck, Fabiënne, Luna, Esmee, Isa, Lola?

   1. Benthe? Ken een broer en zus Jort en Benthe en vind dat een leuke combi! Achternaam is ook niet onbelangrijk in deze.

  6. Ik zou zelf voor een degelijke Nederlandse naam kiezen in combinatie met Jort. Keuzes genoeg, Aurora vind ik te apart (heel ander genre) klinken bij Jort. Zou wel een twee-letter-grepige naam kiezen, omdat het lekkerder loopt. Kijk maar eens op het lijstje “hockeynamen”daar kom je vast wel wat tegen.

 32. Georgina en Lauren? (ex)-Partners van dé Jort? :p
  haha
  Nee maar misschien is Ise wat? Vind ik zelf erg mooi!
  Ook vind ik Viviënne mooier dan Fabiënne.
  (fief en faab, dan is fief vrouwelijker!)
  Aurora vind ik zo lastig uit te spreken, Dubbele namen ben ik echt geen fan van (zacht uitgedrukt).
  Lauren vind ik dan wel weer heel mooi!! Laure is ook leuk, leuker dan Laura.

 33. Beide namen nog steeds erg mooi, maar dat komt mede doordat ik een jongen en meid heb. De meisjesnaam die al lag bij de oudste heeft de jongste nu gekregen. We hadden wel veel moeite met een jongens naam bedenken voor de jongste. Uiteindelijk kozen we voor een naam die bij de eerste al een optie was, maar daar hadden we nu geen Wauw-gevoel (meer) bij een daar zochten we eigenlijk wel naar. Misschien komt dat Wauw-gevoel ook wel niet met als je al zo lang praat over een naam?!
  Al met al zal een naam voor een evt derde en zware kluif worden.

 34. De namen van onze eerstgeborenen (een tweeling) hebben we pas na hun geboorte gekozen. Zij werden namelijk veel te vroeg geboren. De naam van het jongetje ben ik nog steeds helemaal blij mee: Boris. De naam van het meisje zou ik achteraf anders doen: Sanne. Maar hij hoort bij haar, dus het is een hele mooie naam!
  Bij ons 3e kind hebben we pas besloten op weg naar het ziekenhuis voor de bevalling. Midden in de weeen besloten we om haar toch een andere naam te geven dan eerder besloten. En achteraf is het de perfecte naam voor haar: Eva. Ook al is het een populaire naam en is het dezelfde voorletter als haar papa.
  Bij ons 4e kind waren we al snel uit over de naam, alleen niet over de schrijfwijze. En dat is tot nu toe mijn enige bezwaar: Het kan op meerdere manieren geschreven worden. Maar ook deze naam past perfect bij haar: Mirthe.

 35. Met de namen van mijn zoon en dochter ben ik nog steeds heel gelukkig. Al is de een wat “unieker” dan de ander. Voor mij past het.
  Voor de oudste hadden we lang Yoran in gedachten, maar na veel gedoe rondom Joran van der Sloot besloten we dat niet te doen. Toen werd het uiteindelijk Yip. Een redelijk veelvoorkomende naam, maar met een interessante letter. Het past perfect bij zo’n stoere, lieve jongen als hij is, vind ik!
  De tweede werd een meisje en daar hadden we al jarenlang de naam Yayouk voor. Al wilde mijn ex liever Yayoek en reageerde de omgeving niet heel enthousiast. Yayouk is de perfecte naam.
  Wat zouden jullie voor eventueel een 3e kiezen? Weer een Y-naam of iets geheel anders? Daarbij moet ik wel melden dat de vader van dit kind een andere man zal zijn, dan bij Yip en Yayouk.

  1. Als je zeker weet dat er geen vierde bij komt, zou ik dit kind ook weer een Y-naam geven.

  2. Nog een keer een Y-naam vind ik wel wat veel eerlijk gezegd.

  3. Je zou ook kunne kiezen voor de Y op een andere plek ik de naam. Fay bijvoorbeeld. Toch een link met broer en zus, maar wel anders

  4. Yara/meisje of Yvar/jongen vind ik er wel bijpassen. Als het kind al en andere vader krijgt, zou ik juist voor een naam met een “Y” kiezen. Anders is het meteen al zo anders.

 36. Ik ben al een behoorlijk tijdje in verwachting van mijn eerste twee kindjes. Bij de eerste echo dachten ze dat het enkel één kindje was, een jongetje. Dat vonden wij eigenlijk wel fijn, wat we hadden al een jongensnaam klaarliggen, Felix namelijk, en geen meisjesnamen. Bij de tweede echo kwam er echter uit dat het jongen-meisje tweeling zal worden. Daar waren (zijn) we natuurlijk heel blij mee, maar we weten nog steeds geen meisjesnamen. Het jochie gaat Felix heten, want daar zijn we allebei helemaal gek van. Nu heeft mijn vriend al wel een lijstje gemaakt met de namen Doris, Liva, Lauren, Feline, Catoo, Puk en Fien, opzich vind ik deze wel leuk, maar nog niet zo leuk als Felix. Weten jullie misschien nog leuke namen die bij Felix passen?

  1. Wat vind je van Maud, Wies of Noortje? Al vind ik Catoo en Liva ook wel pareltjes naast Felix.

 37. Ik zou geen naam beginnend met een F kiezen. Zelf vind ik het niet lekker klinken (eigen mening). Het is ook onhandig met de post, want er kunnen 2 enveloppen komen voor F. *achternaam*. Je kunt via Google zoeken op naamwijzer of intikken ‘bijpassende namen zoeken’. Met de namen wijzer kun je je eigen naam, die van je partner en van het tweelingbroertje. Ook de achternaam kun je evt. invoeren. Die namenwijzer geeft dan enkele namen die er bij zouden passen.

 38. Wat vinden jullie van de voorletters V.W.G.?
  Ik heb een prachtige naam voor een meisje, met deze voornamen, maar ik vraag me af of V.W.G. wel kan..
  Zou iedereen dan niet direct aan een Volkswagen Golf denken?

  1. Tot de laatste zin.. dacht ik hoezo is V.W.G raar. En ik had dus echt noooooooit aan Volkswagen Golf gedacht. Dus ik zeg.. niet druk maken en gewoon er voor gaan! 🙂

 39. Ik ben zwanger van ons 2 e kindje. Onze zoon heet Hidde.
  Wij weten niet het geslacht van de 2e maar een meisjes naam hebben we al. Maar een jongensnaam is al zo vaak het gesprek van de dag, en regelmatig veranderd!!

  Wat past bij Hidde? We houden van niet al te gangbare namen en fries vinden we ook leuk!
  We willen alleen niet beginnend met een J-W of H dat zijn namelijk onze initialen en ik vind dat iedereen ivm de post eigen initialen ” moet” hebben;)

  Wie komt er met een mooie jongensnaam??

   1. Bedankt voor jullie snelle reactie… Er zitten zeker lekke namen bij maar……

    Melle staat hoog maar manlief vind het niks en met Douwe andersom;) sieb vind ook leuk. Probleem is wat ik leuk vind vind manlief niet leuk……

    nog meer suggesties?

 40. Welke naam vinden jullie mooi bij Zoey, Damian en Jayden (=Een meisje, komt niet vaak voor) passen? Voor een jongetje vinden we Daylen heel leuk, maar staat weer een beetje raar bij de andere namen. We hebben al wel Baileigh en Hayleigh al, apart en toch wat anders dan Bailey of Hailey. Hebben jullie verder nog suggesties?

   1. Caitlin vind ik een hele leuke naam, maar zo heet mijn nichtje al. Dani vind ik trouwens ook leuk, maar dan eerder voor een meisje.

    @ Anoniem
    Tja, daar heb je eigenlijk ook wel weer gelijk aan, nog helemaal niet aan gedacht! En ja, Hailey hadden we ook voor een meisje..

  1. Bailey / Baileigh doet me te veel denken aan Baileys, zou ik niet doen. Hailey vind ik dan leuker. Hailey gespeld als Hayleigh vind ik te gekunsteld.

   1. aanvulling: Hailey is volgens mij een meisjesnaam toch?

 41. Wat vinden jullie van Jimmie. Wat is een mooiere schrijfwijze Jimi, Jimmie of Jimmy?

  1. Jimi vind ik het mooist eruit zien, maar dat kan misschien verwarrend zijn met de uitspraak. Ik zou zelf voor Jimmy gaan!

  1. Merel, Roos, Amber, Vera, Fleur, Mirthe, Myrthe, Tessa, Ellis, Lisa

  2. Bedoel je voor een tweede dochter of als tweede naam bij Iris?????

  3. Iris Kathelijn(e)
   Iris Sophia
   Iris Mathilde
   Iris Louise
   Iris Evelien

 42. Onze oudste dochter heet Lauren Isabel (2002). Ik wist zeker dat dat we daarna een zoon zouden krijgen en had al ons kruit verschoten. Je snapt het, het werd een 2e meisje: Annabel Elisabeth (2006). In 2008 kwam nr 3 en zij heet Olivia Cathelijne. Ik heb geen voorkeur, alle 2e namen zouden ook 1e namen kunnen zijn. En zoals bij iedereen: de namen passen perfect bij de meiden!

 43. Wat vinden jullie van de naam Dieks voor een jongetje? Als afkorting van Henrik Jan, dat wordt in de familie van mijn man doorgegeven van vader op zoon. Ik vind het zelf erg mooi klinken, maar ik vraag me af of het niet te apart is.

  En wat vinden jullie een mooie, vergelijkbare meisjesnaam? Ik dacht zelf aan Meyke, Meeske of Janna. Maar ook hier weer de vraag of het niet te apart is.

  1. Ik vind de naam Dieks zelf geen mooie klank hebben, maar er zullen genoeg mensen zijn die het wel mooi vinden. De zin ‘als afkorting van Henrik Jan’ snap ik overigens totaal niet, hoe leid je daar Dieks uit af???

   Janna voor een meisje vind ik mooi en niet te apart. De andere namen vind ik niks, maar het zit wel allemaal een beetje in hetzelfde hoekje, dus ik denk dat wij sowieso in verschillende hoekjes zitten 😉

   1. Dieks is een Sallandse afkorting voor Hendrik. Is een authentieke naam, dus dat vind ik er wel heel erg leuk aan.

    En bij Janna twijfel ik ook een beetje of het niet teveel op mijn eigen eerste naam Joanna lijkt. Maar ja, wie weet nu mijn eerste naam. Dus bedankt voor je reactie.

 44. Bedankt voor jullie goede adviezen! En paar weken geleden ben ik bevallen van twee prachtige kindjes : Felix Alexandre en Bodyn Valerie.

 45. Voor onze eerste dochter was de naam geen probleem
  Nu we de 2 de verwachten wordt het iets lastiger jongens naam zijn we al uit maar een meisjes naam blijft lastig

  Onze eerste dochter heet Rowena Rachel.
  Iemand suggesties

  1. Een paar ideeën:

   Leona
   Vianne
   Celina (betekenis = hemels) / Selina / Selena
   Larissa

   En als 2e naam:
   Megan

  2. Amanda, Cynthia, Gwendolyn, Jessica, Manuela, Sabrina, Sharona, Silvia, Soraya, Whitney.

 46. Namen met als begin letter r zijn uitgesloten voor tweede naam maakt het niet uit. We hebben 3 generaties. Met een r
  Rh
  Rr
  Rr

 47. Leuke suggesties allemaal.
  Maar nog niet een naam met wauw factor gevonden

 48. We zijn eruit! Een jongen wordt Miller en een meisje wordt toch Bailey of Faye. Nu wordt het afwachten!

 49. Wij weten echt geen naam voor ons eerste kindje we kunnen niet kiezen tussen een aantal namen.
  bij mij op het lijstje staan voor een meisje: Chloé, Noa , Philine en voor een jongen: Noah, Fynn en Yannick
  Bij mijn man: Nola, Luna, Fauve, Fay en voor een jongen: ook Noah, Fynn en Yannick
  maar we willen echt de leukste naam kiezen hebben jullie nog suggesties en of voorkeuren??

  1. Yannick vind ik het leukste. En voor een meisje vind ik Luna e Fay leuk. En anders: Nora, Isis, Mila, Rosa, Megan, Sterre, Linde?

   1. Voor een jongen vind ik Yannick ook het leukst echt een mooie naam ! Voor een meisje denk ik Luna en ja zoals A. Zei sterre vind ik ook erg mooi mijn vriendin krijgt een meisje in maart zij heeft bovenaan haar lijstje lise en nine staan vind ik ook erg mooi

    1. Jaaahhhh!!! Lise en Nine , prachtig! Succes met het kiezen van een mooie naam!

 50. Wat dacht van een “gewone” Nederlandse naam? Koen, Daan, Bas, Guus etc. Anne, Lieke, Femke, etc. Maar goed, ” lekker Holandsch” is gewoon mijn smaak en ik weet natuurlijk niet of het jullie smaak is. Succes met het kiezen van een passende naam!

  1. Bijbelse namen vind ik ook mooi: Noah, Boaz, Leah, Yentl,, Eva etc. Nogmaals veel succes!

 51. Dankjewel voor jullie suggesties Lise, Nine hebben we op ons lijstje gezet en voor Femke vinden we Fem dan vlotter die staat ook op ons lijstje nu voor een jongen zijn we aan het twijfelen tussen Noah en Yannick maar we moeten eigenlijk snel de knoopdoorhakken want volgende week ben ik uitgeteld !

 52. We zijn er uit voor een meisje wordt het Nine en voor een jongen Yannick maar nu moeten we er nog een mooie tweedenaam/doopnaam bij vinden hebben jullie nog suggesties want met de suggestie Nine zijn we heeeel erg blij aan deze naam hadden we nog niet eerder gedacht maar we vinden hem echt prachtig en ook erg lief klinken!!! Hopelijk kunnen jullie ons nu ook weer goed helpen

  1. Leuke naam Nine. Ik heb ‘m geloof ik ook gespeld gezien als Niene. Voor een 2e naam wil je dus niet vernoemen? Dan misschien naar de betekenis kijken?

 53. Wellicht kan je kiezen tussen Yannick en Noah of Nine en Fem? De naam die je het allermooist vindt kies je als eerste naam en de andere als tweede. Goede naamkeuze trouwens. Succes met het maken van de laatste keuzes!!

  1. Yannick Noah (voor-en achternaam) was een bekende Franse tennisser…. Maar ja, lang niet iedereen zal hem kennen.

 54. O ja, ik kwam laatst ook Janoah tegen. Ook leuk, maar Yannick vind ik ook erg mooi.

 55. Onze oudste dochter heet Jenthe. Daar bestond geen twijfel over, als we ooit een dochter kregen werd het een Jenthe. Onze tweede werd een jongen. Jongensnamen vind ik sws moeilijker dan meisjesnamen. Uiteindelijk werd het Casper. Daar ben ik nog steeds blij mee. Maar mocht er nog een derde komen, dan word het nog een hele klus…

 56. 4 maanden geleden is onze niene annebelle geboren vernoemd naar mijn beste vriendin van de basisschool die nu nog steeds mijn beste vriendin is. opties voor andere doopnamen waren niene valerie en niene paulina ook naar dierbare vriendinnen vernoemd

 57. Afgelopen maandag is geboren Nine Chloé dankjewel voor jullie suggesties we zijn heel blij met de naam!

 58. Gefeliciteerd ! Mooie naam Nine, ik zag dat jullie keuze voor een jongen Yannick was. Wij hebben ook een Yannick ( Fedde Boaz ) goede smaak 🙂

 59. Mijn vriend heeft twee kinderen: Senna Julia en Toby Micha. Nu zijn we opzoek naar een naam voor ons kindje (nog geen geslacht bekend en willen ons graag laten verrassen) die bij de namen van zijn kinderen past, maar toch weer bijzonder is, vooral omdat weer van ons samen is.

  Wat we tot nu toe hebben:
  – Jenthe
  – Ezra
  – Boaz
  – Sarith
  -Yentl
  – Aimee
  -Jade
  -Jasmijn
  -Zeb

  Zoals je leest voornamelijk meisjesnamen.

  Wellicht hebben jullie een paar suggesties?

  1. Noah
   Robin (voor een jongen of een meisje)
   Cas
   Verder kom ik nu even niet. Van jouw suggesties vind ik Jenthe natuurljjk het mooist, want zo heet mijn dochtertje. Boaz vind ik ok heel mooi passen!

 60. Hallo allemaal!

  Ik ben op zoek naar een jongens en meisjesnaam die passen bij de naam van onze oudste dochter: ISA.
  Voor een meisje vond ik Fenna en Lana erg leuk.. Maar een jongen?? Sem vind ik leuk, maar weet het echt niet! HELP!

  Liefs Amy

 61. Heeft iemand suggesties voor namen bij Bright? Is een jongen. Beide geslachten welkom.

 62. Hallo,
  Heeft iemand suggesties voor een meisjesnaam voor onze 5e?
  De oudste 3 heten Levi, Luuk en Laurens (drieling), we hebben expres gekozen voor 2 namen met dezelfde voorletter. Ze hebben ook een 2e en 3e naam, dus geen verwarring bij de post ofzo.
  Daarna een meisje gekregen Nora. Ik ben nu dus weer in verwachting van een meisje, iemand leuke suggesties bij deze namen? We zoeken eigenlijk naar een stoere naam maar er staan ook nog wat “lievere” namen in ons rijtje: Merel, Rosa, Mare en Lotus (willen eigenlijk niet nog een L naam)

  1. Wauw de vijfde! In ieder geval gefeliciteerd. Misschien Mirre, Fenna, Suze of Caro?

 63. Bedankt Kuuk!! Het was ook niet helemaal de bedoeling om nog een keer zwanger te worden. De jongens zijn nu 9 en Nora is 6 en dan nog een late erachteraan. Van Fenna zijn wij allebei niet zo’n fan. Caro lijkt heel veel op Cato en zo heet ons nichtje, dus dat valt ook al af. Mirre is wel een hele leuke naam maar we hebben nog steeds niet dat WAUW-gevoel

  1. Gefeliciteerd Anna! Ga ik even een hele nieuwsgierige vraag stellen, hoe heten jouw kinderen volledig?

   1. Ook dankjewel Veerle. Dat mag je best vragen hoor?
    De oudste heet Levi Teun Nils
    De 2e Luuk Maarten Mees
    De 3e Laurens Noah Quinn
    En ons meisje heet Nora Elise Benthe
    We willen voor de 5e ook weer 3 namen. Een van die namen wordt sowieso Farah. Die naam wilde we eigenlijk geven als 1e naam, maar dat vonden we toch te veel op Nora lijken. Ook de namen Benthe en Quinn vonden we erg leuk, maar omdat die namen toch eigenlijk al “bezet” waren, willen we die namen ook niet kiezen.

    1. Ik zou inderdaad niet voor nog een L-naam gaan, of een N-naam. Lastig zeg, veel lijkt teveel op een van de andere namen!
     Stella, Iona, Sophie, Fiona, Eva, Tahlia, Floor, Iris, Zina, Elsa, Maren, Maeve, Flora, Inga, Inge.

 64. Vooral Mare vinden wij een erg mooie naam. Ook de naam Lauren vonden wij erg leuk, maar viel al snel af omdat het heel erg op Laurens lijkt (alleen de s eraf). Mare staat nog steeds op nummer 1. Verder staan nog op ons lijstje: Merel, Rosa, Iris, Jinthe, Meie en Filou.

  1. Meie, prachtige naam, nog nooit van gehoord en maakt het rijtje compleet!

 65. Ons dochtertje is vorige week geboren en we hebben haar Farah Filou Mare genoemd.
  We hebben er nog wat langer over nagedacht en vonden de combi Nora en Farah uiteindelijk juist heel erg leuk klinken. We zijn er heel blij mee en de naam past perfect bij ons kleine meisje.
  Bedankt nog voor jullie hulp.
  Groetjes Anna

Reacties zijn gesloten.