Voetbalnamen

Ze heten Arjen, Willie, André, Wim of Frank, hebben stevige benen en een dito salaris en beginnen aan kinderen als ze jong zijn: de doorsnee van mannen in het Nederlands betaald voetbal.

Hun eigen kinderen, die ze met hun jeugdliefde (of een model) krijgen, dragen zelden doorsnee Hollandse namen. Het is met alle buitenlandse carrieres handig als ze internationaal bruikbaar zijn. Ook van een beetje ‘verfraaiing’ zijn ze niet vies. Zo gaf Tim de Cler zijn zoon Thijn vorig jaar een extra ‘h’ in zijn naam.

Dit jaar verblijdde Jhon van Beukering het profvoetbal met zoon Bruce – een ‘Bruce van Beukering’ is natuurlijk geen watje. Khalid Boularouz kreeg dochter Amaya. Willie Overtoom koos de namen Senna Jaylinn voor zijn dochtertje.

Maarten Stekelenburg kreeg een zoon Sem en Maikel Aerts een zoontje Jim, terwijl hun collega-keeper Kenneth Vermeer juist helemaal tegen de kortenamentrend inging en zijn zoontje als Jamarion Amaury bij de gemeente liet inschrijven.

Je zou wel willen weten hoe ze aan een naam als Jamarion zijn gekomen, net als bij Eljero Elia’s dochtertje Sael. Zijn eigen naam is een verbastering van de naam van zanger Al Jarreau, dus wie weet wie de inspiratie voor de in 2009 geboren Sael was?

Arjen Robben voldoet grotendeels aan het plaatje: hij kreeg zijn kinderen ruim voor zijn dertigste en ook nog eens met zijn jeugdliefde Bernadien, maar zijn kinderen heten weer gewoon Luka en Lynn. Of is die k in Luka toch een beetje voetbalrebellie?

Dit artikel verscheen in juni 2010 als blog op Jongegezinnen.nl, waar ik maandelijks schrijf over voornamentrends.

4 antwoorden op “Voetbalnamen”

  1. Ik wil even reageren op de dochter van Eljero Elia haar naam Sael komt van de eerste 2 letters van haar moeder Sanne (vrouw dus van Eljero) en de eerste 2 letters van Eljero. Dat samen krijg je dus Sael!
    Wel orgineel toch?

    1. sorry maar ik vind het gewoon een paar letters op elkaar gepropt.

Reacties zijn gesloten.