What else? Nespressonamen

Nespresso en George Clooney
Foto: De Pers/Economie

Ieder zichzelf respecterend huishouden is gevallen voor de charmes van George Clooney en heeft nu een keukenla vol overprijsde Nespressocups.

Ik kan nooit onthouden welke smaak welke is, maar ze blijken toch wel onderscheidende namen te hebben. Denise (net oma geworden van Mila) vroeg het zich af – en ik toen ook: zit er qua voornamen iets bruikbaars tussen?

Nergens kon ik een site vinden met alle smaken en speciale edities en wat men verder ook verzint om me weer in de rij bij de Bijenkorf te krijgen, dus het kan zijn dat dit overzicht niet helemaal compleet is:

 • Almond (Variations 2007, 2010)
 • Anise (Variations 2006)
 • Apricot (Variations 2009)
 • Arpeggio
 • Capriccio
 • Caramel (Variations 2008, 2010)
 • Cardamom (Variations 2007)
 • Chestnut Creme (Variations 2009)
 • Chocolate Orange (Variations 2007)
 • Chrystalized Ginger (2009)
 • Cosi
 • Dulsão
 • Finezzo
 • Fortissimo
 • Gingerbread (Variations 2009)
 • Goroka (Limited Edition 2008)
 • Indriya
 • Jalayatra (Special Club 2007)
 • Kazaar (Limited Edition 2010)
 • Livanto
 • Mandarin (Variations 2008)
 • Oâ (Limited Edition 2007)
 • Ristretto
 • Roma
 • Rosabaya
 • Spicy Apple (Variations 2006)
 • Tanzaru (Limited Edition 2010)
 • Vanilla (Variations 2006, 2010)
 • Vivalto
 • Volluto

Als popster zou Spicy Apple natuurlijk kunnen, met wellicht tweelingzusjes Apricot en Mandarin. Hun nichtje Chrystalized Ginger hebben ze helaas nooit ontmoet, want die zit al jaren wegens drugshandel achter de tralies.

Goed. Anise, Cosi, Dulsão, Indriya en Rosabaya hebben nog wel ‘iets’. Net als Caramel. Dat is toch een fantastische naam voor, nou ja, voor een blonde labrador?

Overigens schijnt Nestle (het bedrijf achter Nespresso) in Frankrijk ook theecupjes te verkopen voor in de Special-T machine. Smaken variëren van Blueberry Muffin tot Oolang Fujian. Ik hoop maar dat Nederlandse ouders nog niet helemaal klaar zijn voor dat soort voornamen.

14 antwoorden op “What else? Nespressonamen”

 1. Ik ben ook even in het keukenkastje gedoken en het viel met op dat de smaken die in jouw lijstje als Vanilla en Almond staan, op mijn doosje Vanille en Amande heten. Waardoor er opeens een kanshebber bij komt – er worden immers gekkere meisjesnamen verzonnen dan Amande.

 2. Roma is toch een redelijk geaccepteerde naam inmiddels? 😀

 3. Dan toch maar George, he? 🙂

  En de Russen komen! Maar weest niet bevreesd, ze danken slechts voor de interessante gedachten en de leuke post.

 4. Hé, wat leuk dat je er inderdaad over geschreven hebt. Ja, ik geef die Indriya echt een kans. Anise en Dulsao ook.

  Decaffeinato heb je er maar niet bijgezet zie ik. Zou ook wel een heel rare naam zijn. Dan nog liever Lungo (voor als je een lange jongen verwacht) of Intenso, ha ha.

  En wat dacht je van Djoortsj? (Je hébt van die mensen…)

 5. Oma, hi hi. 😉
  Samila is het geworden trouwens, ipv Mila.

  O ja, Caramel is best grappig voor een hond ja. Doet me alleen ook een beetje aan Gargamel (van de smurfen) denken…

 6. Leuke titel trouwens.
  Ook leuk ‘What else’ in de letterlijke betekenis ‘wat anders’ omdat mensen vaak geen standaard naam willen, maar ‘wat anders’. 😉

 7. Sorry, nou vergeet ik nog te zeggen dat ik dat leuk om te weten vind, van die thee. Niet dat ik het zou kopen denk ik, maar ik wist niet dat het bestond.

 8. Ik voorzie ook voor Capriccio nog een kansje
  Capriccio= Caprice of Caprici en Jalayatra past zó in het Jayla, Jayda en andere YYYYY namen. Is er trouwens al eens een onderzoekje gewaagd naar de naampotentie van automerken? Ik kan me zo voorstellen dat Safira nog weleens een meisjesnaam zou kunnen worden. Of Mégane.

  1. Oeh, nou word ik ook nieuwsgierig of er Corolla’s, Phedra’s of Altea’s bestaan…

   1. In Project Runway van 2 jaar geleden zat een Althea. Ze heeft nog gewonnen ook. Maar de th dus wel op z’n Engels.

  2. Safira is een klassieke Arabische meisjesnaam, ik denk dat de ontwerpers van Opel daar hun inspiratie vandaan hebben i.p.v. andersom.

  3. Ik ken een meisje dat Xanthia (of Xantia) heet. Viel me indertijd op omdat er toen ook een automerk van die naam was.

Reacties zijn gesloten.