Younique

Ik heb het helemaal gemist, maar heb dan ook weinig interesse voor reclames van vermogensbeheerders. Dit was echter een leuke, voor de verandering!

Op 28 juni werd Younique Rondhuis geboren, dochter van Erick de Kroon en Renate Rondhuis.

Toen moeder Rondhuis nog zwanger was van haar tweede spruit (de eerste is een dochter genaamd Yentl) zag ze in een bushokje reclame voor Younique, een beleggingsproduct-iets.

De combinatie van ‘jij’ en ‘uniek’ in de verzinselnaam van vermogensbeheerder Robeco leverde dé naam op.

Ze belde na de geboorte van de kleine Younique naar Robeco om wat van hun reclamemateriaal op te vragen, opdat het meisje altijd zou weten hoe ze aan haar naam was gekomen.

Robeco deed echter nog wat meer dan dat: Younique kreeg direct een eigen (gevulde) rekening, plus een aan haar geboorte aangepaste reclameposter.

Nog leuker dan het stukje dat Kari-Anne Fygi (met zelf ook een bijzondere voornaam) hierover op Molblog schreef zijn de reacties. Zoals die van een moeder uit Den Helder die meldt dat ze de naam Younique vijf jaar geleden al had bedacht. Geweldig!

In mijn bestanden vond ik overigens kinderen die Anjunique, Auniek, Beaunique, Juniqua, Marvienshelly-Unique, Shaunique en Shunique heten. Er zijn de afgelopen tien jaar maar liefst twaalf Unique kinderen geboren, en *dat moet de ware zijn* één meisje met de naam Uniek.

Eén antwoord op “Younique”

Reacties zijn gesloten.