Yourhighness, Handsome, Prince & Gorgeous

In een van mijn favoriete non-fictie boeken ooit, beschrijven Steven Levitt en Stephen Dubner hoe je aan een naam en je geboortejaar kunt aflezen uit wat voor soort omgeving je komt.


Haal Freakonomics zelf eens uit de bibliotheek of doe het jezelf cadeau. Heb je meteen ook een aardig inzicht in waarom zwembaden gevaarlijker zijn dan wapens. Of andersom, dat kan ik me niet meer voor de geest halen *grijns*

Maar goed, de schrijvers van dit boek krijgen vaak mail van mensen die bijzondere namen zijn tegengekomen en maken daarvan melding op hun site.

Zo stond er dit jaar een artikel in een Amerikaanse krant over een 16-jarige student met de naam Yourhighness Morgan. Zijn jongere broer heet Handsome en zijn neven zijn Prince en Gorgeous genoemd.

Ook vertellen Steven & Stephen over het slachtoffer van een moord binnen een gang: Dom Perignon Champagne. Zijn moeders naam is Perfect Engelberger.

Ach, denkend aan onze Hollandse Beautifull Hope, waar het van de plank trekken van een woordenboek blijkbaar te veel moeite was: het is in elk geval allemaal correct gespeld 🙂