A Dog Named Freeway

In de Verenigde Staten staat het ouders vrij willekeurig welke voornaam voor hun pasgeboren kind te kiezen. Voor hun huisdier is dat niet anders, en volgens de dienst de hondenbelasting in Jackson County int, komt er nogal wat wonderlijks voorbij.

In de registers vonden ze terug: Cannibus, Whacko, Convict, Go Tee Pee, Pookie Horn en Bertha Butt.  Fokster Sarah Manee geeft haar dieren altijd onderscheidende namen, zoals Jesus, Diva of Sanity.

En soms kán een hond gewoon niet anders heten, zoals de 14-jarige Freeway, die door de politie langs de snelweg werd gevonden. Mary Ann Feick, die het dier in huis nam, noemde haar eerste hond Kittie, omdat ze eigenlijk een kat wilde.

De populairste hondennamen in de stad zijn overigens Buddy, Molly, Sadie, Max, Maggie, Lady, Bailey, Bear, Jake en Shadow.

Een decennium geleden waren vooral Lady, Brandy, Ginger, Buffy en Sam in trek. Geen idee dat dat óók nog zou kunnen: modenamen, of juist oubollige namen voor huisdieren.

4 antwoorden op “A Dog Named Freeway”

  1. Jammer dat er geen overzichten zijn van huisdiernamen van nog eerder.

    Hoewel je daar volgens mij een mooi middagje onderzoek aan kunt plegen als je toevallig es langs een pet cemetery rijdt…

  2. Ik heb zelf een hondje die angel heet. Die naam heeft ze gekregen van de vorige eigenaars. en dat hebben we zo gehouden

  3. Onze katten heten Beertje en Paco. En onze cavia’s Lotje en Catootje (naar Jan, Jans en de kinderen). Paco en Beertje vonden we allebei gewoon grappige namen. En Paco is de enige man van het stel, dus die heeft een echte stoere mannennaam:)
    Onze vorige kat heette overigens Muis, dat vind ik nog steeds de leukste kattennaam. En namen als Oscar en Boris vind ik nou echt typische hondennamen. Als ik deze bij een mens hoor, kijk ik juist vreemd op (maar misschien is dat juist vreemd van míj).

  4. Mijn ouders hebben thuis twee honden en twee katten. De honden heten Paco (een mopshond) en Carlos (een grote Zwitserse sennenhond). De katten heten Isabella en Poesie (m). Afgezien van Isabella is het niet echt mijn smaak: ik ben meer voor de wat apartere namen voor dieren. Zo had ik ooit een wit/rode kater die Sienna heette (dat vond ik mooier dan Senna), bijvoorbeeld. 🙂

Reacties zijn gesloten.