Hoe populair is jouw naam in Australië?

Voor Amerikaanse namen bestond ‘ie al: de Name Voyager. Een slimme programmeur heeft nu ook de 1.200 populairste namen van de afgelopen eeuw in New South Wales, de Australische deelstaat waarin onder meer Sydney is gelegen, in kaart gebracht.

Net als in Nederland waren John (Johannes) en Mary (Maria) de meest gegeven voornamen sinds de eerste aangifte, meer dan 230 jaar geleden.

Andere populaire namen waren (en zijn): William, James, Robert, David, Michael, Peter, Thomas, George en Andrew. Voor vrouwen: Margaret, Elizabeth, Sarah, Patricia, Catherine, Jennifer, Dorothy, Emily en Alice.

8 antwoorden op “Hoe populair is jouw naam in Australië?”

 1. Net zoals in Amerika is mijn naam in New South Wales helemaal uit de gratie! Een piek in de jaren 40 en sinds de jaren 70 eigenlijk nauwelijks meer gegeven 🙂

  Het zou leuk zijn als een dergelijke tool ook voor Nederland werd ontwikkeld!

 2. Mijn naaam is ook helemaal uit, was zo tussen de jaren 40 en 70 best populair, maar nu niet meer. Hier in Nederland ook niet echt meer trouwens, ik kom zelden meisjes met mijn naam tegen die jonger dan een jaar of 12 zijn. (Roos is een nickname, maar ik heb echt zo’n typische jaren 80 naam, stond ooit op 1)

 3. Romy kwam niet voor bij de namen met “ro”. Rosemarie ruim tweehonderd keer in het jaar 1940 (oftewel bijna zeventig jaar geleden…)

 4. Ook mijn naam heeft in Australie een grote piek in de jaren zestig. In Nederland pas jaren 70/80. Ook in Nederland een nr 1. geweest. Ik was blij verrast dat er bij mijn dochter van 5, iemand met mij naam in de klas zit.

 5. Inderdaad, zou voor Nederland ook leuk zijn. Op buitenlandse sites hoef ik het met mijn naam niet eens te proberen – veel te Hollands. Maar ik geloof niet dat hij ooit in de top-1000 heeft gestaan (hmm, eens even nazoeken in mijn scriptie…)

 6. Erg leuk!! Misschien even doorspelen naar mijn familie in Australië.

  Mijn eigen naam hoef ik niet in te voeren. Onuitspreekbaar in Engelstalige landen 🙂

 7. Mijn naam (Lucille) komt zelfs helemaal niet voor in de Australische statistieken! Wel heel erg vreemd, want in Amerika bijvoorbeeld was deze naam het populairst in tussen 1910-1930. Je zou denken dat er heus ook wel een paar Australische naamgenoten moeten zijn, dus ik twijfel een beetje aan hoe correct deze Australische statistieken wel niet zijn.

  Iedereen: ga trouwens ook eens naar http://www.behindthename.com/top/ , daar kun je ook statistieken bekijken. 🙂

Reacties zijn gesloten.