Aangenaam, ik ben Thirugnaneswaramoorthy

ZürichThirugnaneswaramoorthy is de langste babynaam van Zürich; Sophie en Luis zijn de populairste voornamen, zo meldt Blick.ch.

Altijd aardig om te zien welke namen een paar honderd kilometer buiten de landsgrenzen populair zijn. Voor meisjes zijn Sophie, Emma, Elena en Lara erg in trek; bij de jongens zijn dat Luis, David, Alexander en Noah.

Meisjesnamen die erg lijken op de populairste varianten stijgen op dit moment het snelst: Elisa, Tara, Alice en Sofia. De modenamen voor jongens zijn wat origineler: Diego, Juri, Loris, Rafael en Robin. Loris? Het klinkt meer als een meisjesnaam, een aparte kruising tussen Joris en Lois. Met een snufje Lorax.

Overigens is Luis in Zürich alweer wat over zijn hoogtepunt heen aan het raken, wat mij niet echt spijt. Ik lees toch altijd ‘(hoofd)luis’ en niet ‘louis’. Daarom vind ik ook de naam van het nieuwste prinsesje, Luisa, niet heel prettig ogen. Maar goed, dat meisje heeft ouders die werkelijk over de hele wereld woonden en wonen, dus wat hier ‘gek’ is, is elders juist normaal.

 

8 antwoorden op “Aangenaam, ik ben Thirugnaneswaramoorthy”

 1. Mijn tweede naam is Louisa en die spelling vind ik ook veel mooier dan Luisa, waarbij ik ook altijd aan (hoofd)luis moet denken.
  Al is het enkel hier in Nederland dat luis die betekenis heeft, dus in andere landen hebben ze waarschijnlijk helemaal geen weet daarvan en is het juist een normale naam.
  BIj de meiden vind ik Elisa en Alice heel erg mooi. Bij de jongens Robin (die ik voor een meisje ook heel leuk vind). Loris klinkt wel leuk apart, maar zou nooit een optie zijn.

 2. Ik las laatst de naam Loris ergens, en ik vind ‘m wel mooi! Maar zal ‘m niet snel geven vanwege de verwarring met Joris. Verder erg brave namen…

  1. Misschien komt die naam van motorrijder Loris Capirossi, een Italiaan.

 3. Heeft prins Carlos niet al een kind uit een eerdere relatie dat hij nooit erkend heeft? Volgens Wikipedia een zoon Carlos, wel wen vreemde naam voor een niet erkend kind maar dat zal wel iets van onze oranje familie zijn zie ook al die buitenechtelijke kinderen van Bernard !

  1. Prins Carlos heeft inderdaad al een zoon, Carlos Hugo Roderik Sybren Klynstra, roepnaam Hugo.

   Naar het zich laat aanzien heeft Hugo’s moeder, Brigitte Klynstra, zonder Carlos’ medeweten besloten zwanger te worden. (Misschien stiekem gestopt met de pil?) Zij zal de namen van het kind dan ook wel hebben bedacht. Prins Carlos heeft in bedekte termen wel toegegeven dat hij de vader is, maar hij erkent Hugo niet.

   1. Ik dacht dat Brigitte al zwanger was toen ze erachter kwam. Toen heeft zij zelf besloten om Hugo te laten komen, zonder toestemming van Carlos.

 4. Ik heb op papaenmama.nl gelezen dat onder de populaire jongensnamen in Nederland momenteel ‘Milan’ erg goed scoort. Onder de meisjesnamen doet ‘Noa’ het erg goed. Ik vind Milan zelf ook een erg mooie naam.

Reacties zijn gesloten.