Allerhande voor kids

Allerhande voor kids, februari 2013
Afbeelding: Allerhande voor kids, februari 2013

In een speciale uitgave van Albert Heijns Allerhande figureren deze maand vijf kinderen als chefkok.

De scholieren zijn de hoofdredacteuren van Allerhande voor kids en geven allerlei recepten voor gerechten die kinderen zelf kunnen maken.

Hun namen:

 1. Daantje (8) eet liever geen warme stukjes paprika
 2. Keïla (12) is beroemd om haar boterkoek
 3. Maxime (10) houdt niet van taart
 4. Tijl (10) experimenteert graag met toetjes
 5. Zeno (10) kan het best sushi maken

En zo zie je maar weer dat niet iedereen Daan of Julia heet. Of dat de kinderen van het castingbureau allemaal ouders hebben die niet zo van populaire namen houden.

16 antwoorden op “Allerhande voor kids”

  1. Kee-ie-laa denk ik dan, met klemtoon op de ‘ie’.

 1. Ik vraag me dan af hoe Daantje genoemd gaat worden als ze straks een grote meid is. Ik vind Daantje een kleuternaampje. Een “afkorting van”, Mijn dochter heet Juliëtte en die noemen we in de wandelgangen Juultje. Maar dat is niet haar naam, dat is een koosnaampje.
  Maar ik kan me niet voorstellen dat Daantje eigenlijk Daniëlle heet. Want die naam is behoorlijk “uit”.

  1. Ik denk dat Daantje een beetje in de zelfde categorie valt als Josje, Koosje en Guusje, mss een beetje oud-hollands?

   1. Heb er niet zo moeite mee, al zou ik er zelf ook niet direct voor kiezen. Ken een Floortje die gewoon een Floortje gebleven is, ook nu ze tegen de dertig is. Heeft ze geen problemen mee. Ken zo ook een vijftiger Juultje, pas prima bij haar. Voor hen is juist de afkorting Floor en Juul.

    En Juliette (prachtige naam) is welbeschouwd ook een verkleinvorm :).

    1. Eens! heb ook nooit zo over die ’tje namen gedacht

     1. Heb zelf ook een naam die eindigt op tje. Vroeger maakte ik daar Y van, maar nu ik ouder ben(59) laat ik mij noemen zoals het origineel.

 2. Ik wil m’n dochtertje over 10wkn Keesje gaan noemen. Dat het een verkleining is, zie ik absoluut niet als een probleem: Guusje, Keesje, Teuntje etc. van +/- 30jr., juist leuk!
  Alleen hoop ik niet dat ‘men’ net als bij Floortje en Juultje het af gaat korten: dat vind ik bij Keesje echt niet leuk!!! En dus is dat mijn twijfel….

  1. Ik denk als ze dat zelf niet leuk vind mensen dat ook niet snel zullen doen. Ik zeg er zelf altijd wel wat van als mensen mijn naam tot cor of cora afkorten, en de enige persoon die dit nu nog doet is mijn moeder;)

 3. Ach, Maartje wordt ook nooit afgekort tot Maart, toch?

  1. Mijn zus heet Maartje, zij werd door onze familie altijd Marja genoemd. Nu is zij 56 jaar en wordt Maartje genoemd, dit gebeurde omdat er in de schoonfamilie al een Marja was, zij zei toen; noem mij dan maar Maartje.
   Dus het hoeft niet persé bij kleine meisjes te passen.

 4. Ik vind sommige tje namen echt leuk.
  Noortje vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Guusje en Eefje ook.

 5. Hee mijn naam staat er tussen! Gaat het in dit geval eigenlijk over een jongen of over een meisje?

Reacties zijn gesloten.