Als je moeder in een Kia bevalt

Tony Richardson (24) was met zijn vrouw Samantha Smyth (23) onderweg voor de geboorte van hun derde kind, in een geleende Kia Carens. Tijdens het parkeren bij het ziekenhuis kwam hun dochter er echter zonder enige hulp al uit.

Toegesnelde verpleegkundigen sneden de navelstreng weg rond het nekje en moeder en kind mochten al snel weer naar huis.

De gelukkige ouders besloten het meisje toch maar niet de vooraf gekozen naam te geven, maar haar een herinnering mee te geven aan de bijzondere locatie waar ze ter wereld kwam. Zo werd Tilley dus Kia. (foto: *klik*)

De vader verklaarde dat zijn dochter er niet eens uitzag als een Tilley en dat ze het snel eens werden over Kia. Gelukkig voegde de kersverse moeder eraan toe dat ze waarschijnlijk niet voor Volkswagen of Citroen hadden gekozen.

Een woordvoerder van Kia Motors vond het erg opwindend nieuws: “Het bewijst maar dat Kia vanaf het begin een goede familieauto is!” Waarna ze het gezin een nieuwe Kia Carens cadeau deden.

Ik ben benieuwd hoe de andere kinderen heten. Ze hebben al twee dochters van 5 en 3: Chanel en Kodie, zo zag ik op een prive website waar ik maar niet naar zal linken.

***

Ik kan overigens geen enkel automerk bedenken dat het waard zou zijn om mijn kind naar te vernoemen. Nou ja, Lotus misschien: Lotus Elise. Maar dat is dan weer geen auto die heel geschikt is om in te bevallen 🙂

8 antwoorden op “Als je moeder in een Kia bevalt”

 1. In de Zaanstreek is een aantal jaar geleden een Lotus Elise geboren. Waarschijnlijk niet ín een Lotus Elise.
  Ik zou mijn kind nooit een merknaam geven, trouwens. Ook niet in bijzondere omstandigheden.

 2. Mercedes is toch een voorkomende meisjes naam?
  Zou mijn ding niet zijn, maar in dit geval vind ik het wel grappig!

 3. Ik heb nooit van Lotus Elise gehoord. Is het een Nederlandse auto? Ik vind het en heel mooie naam.
  Mercedes, de auto, is een vernoeming. Mijnheer Benz had een
  kleindochter die Mercedes Benz hete 😉 Zijn zoon was met een Spanjaard getrouwd, daarom had de kind een Spaanse naam. Dat is de verhaal dat ik heb gehoord, maar misschien is het een urban legend 😉 In iedere geval, Mercedes is inderdaad een oude Spaanse naam.

 4. Lotus is een Engels automerk, en Elise is een type. Mijn vriendin had vroeger een Lotus Elan. Matra Murena is ook een merk en Murena zou het ook niet slecht doen als meisjesnaam. En wat van (Renault) Clio. Ook de naam Opel Saffira is leuk. Ach als je alle merken langs gaat, kom je vast wel meer tegen.

 5. automerken en autotypes zijn ook vaak vernoemd naar namen en achternamen. dus waarom niet?

 6. Al er dan maar niet ook kinderen komen doe C5 of 320 gaan heten :D:D

Reacties zijn gesloten.