Amerikaanse zussen hebben 22 zoons (en geen dochters)

12 zoons voor Amerikaanse familie
Afbeelding: Intermediair 1 juni 2012

Weer zo’n bijzonder groot gezin! De Amerikaanse Kateri Schwandt had al elf zoons en deze week beviel ze van de twaalfde!

Op haar 17e beviel Teri van haar eerste zoon, Tyler, en 21 jaar en tien zoons later is daar nu baby Tucker bijgekomen.

Gelukkig hebben de andere jongens geen T-er naam, waarmee het Duggar-effect voorkomen is.

Twaalf zoons

 1. Tyler (21)
 2. Zach (17)
 3. Drew (16)
 4. Brandon (14)
 5. Tommy (11)
 6. Vinny (10)
 7. Calvin (8)
 8. Gabe (6)
 9. Wesley (5)
 10. Charlie (3)
 11. Luke (1)
 12. Tucker (0)

Een meisje?

Kateri (38) en haar echtgenoot Jay (39) zijn naar eigen zeggen devote katholieken die doorgaan met kinderen krijgen zolang het lukt. Ze hadden de stille hoop dat er na zoveel zoons een dochter zou komen, die ze Jaynie zouden noemen, naar haar vader.

Volgens hun gynaecoloog zou ‘alleen zoons krijgen’ echter heel goed in de familie kunnen zitten. Teri’s zus, Kate Osberger, heeft namelijk óók alleen maar zoons gekregen, tien stuks om precies te zijn. Dat zullen gezellige familiebijeenkomsten zijn met kerst!

Ook in Nederland

Wie weet is veel kinderen van hetzelfde geslacht krijgen inderdaad iets dat vaker voorkomt? De Nederlandse familie Achterberg bijvoorbeeld doet het iets rustiger aan, maar telt toch ook acht zoons (en een dochter).

André en Karien kozen voor alfabetnamen: Bart (de jongste), Chris, Danny, Elwin, Frank, Gido, Harry, Irene en Jan (de oudste). En vooruit, ze zijn een beetje Duggar, want hun tweede namen zijn allemaal bijbelse namen die met een J beginnen. Moeder Achterberg vroeg de lezers van haar blog tijdens haar zwangerschap van zoon Bart om B-naamsuggesties:

“André begint met een A, ik met een K, en onze oudste twee heten Jan en Irene. Toen André de mogelijkheid daarin ontdekte (ze hebben trouwens allemaal een tweede bijbelse naam met een J), hebben we besloten om de trend van het achterstevoren alfabet door te zetten, en zo de ruimte tussen de A en de K op te vullen… Dus volgde een H.J., G.J., F.J., E.J., D.J. en een C.J. Een B is natuurlijk leuk, maar dat het een naam moet zijn die bij ons past, is uiteraard het belangrijkste. Bovendien, wie weet komt er daarna nog eentje, en die moet ook het liefst voorletters hebben die we niet al eerder hadden.”

Als er nog een kind bij komt, zijn de A tot en met K ‘verbruikt’. Welke L-naam zou jij dan kiezen? Ik vermoed dat het Lisa of Levi zou worden.

NB Dit gaat over echte mensen. Hou de reacties dus aardig alsjeblieft.

18 antwoorden op “Amerikaanse zussen hebben 22 zoons (en geen dochters)”

 1. Leuk dat het in de familie zit, maar dan wel bij de mannen. Het geslacht van de baby wordt bepaald door het zaadje. Je kunt de familiaire oorzaak dus niet zoeken in de familierelatie van de zussen.

  1. Grappig dat dacht ik ook gelijk. Een gynaecoloog zou zoiets toch weten lijkt me?

  2. Nee dat kan ook bij de vrouwen, als het lichaam van beide zussen om een bepaalde reden vrouwelijke embryos afstoten… Dus zoals die gynaecoloog weet heus wel waar hij het over heeft

   1. Eigenschappen van het lichaam van de moeder zoals de zuurgraad van de baarmoeder bepalen ook of ‘mannelijke’ of ‘vrouwelijke’ spermacellen er beter in kunnen overleven.

 2. Prins Bernhard verwekte ook alleen dochters: Beatrix, Irene, Margriet, Christina en de buitenechtelijke Alicia en Alexia (en mogelijk Mildred).

 3. Leah en Lennard, zou ik voor gaan.
  Liefst Leonard maar dat vind ik niet zo passen in het rijtje.

 4. Als ik de L-namen naar mijn eigen smaak zou kiezen zou het Linus of Lucie worden, maar bij het rijtje vind ik Luc of Laura een stuk beter passen.

 5. Qua rijtje zie ik Linda of Leon voor me…

  Mijn L namen zijn Luna, Lotta, Luc

 6. Het viel mij gelijk op dat die zussen Kateri en Kate heten, dat is wel iets te veel van het goede…

Reacties zijn gesloten.