Angel Wordt Populairste Jongensnaam In Californie

In Nederland is meer dan de helft van de baby’s in de grote steden inmiddels van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliiaanse of anderszins "niet-westerse" afkomst.

In sommige regio’s in de Verenigde Staten is meer dan de helft van de baby’s van Latijns-Amerikaanse afkomst, en dat is met name in lijsten met populairste jongensnamen zichtbaar.

In Kern County, in Californie, wonen tradtioneel veel immigranten uit ondere Mexico en Cuba.

De populairste jongensnaam is daar al jaren Angel, een naam die in beide culturen past en uit te spreken is.

In tien jaar tijd is het aantal Latina’s in de vruchtbare leeftijd (15-44 jaar) in heel Amerika met 32 procent toegenomen, terwijl het aantal "kaukasische" (blanke) vrouwen met 3 procent afnam.

Die toename is ook in te zien in de landelijke trends. In Californie lijkt Angel de jarenlange dominantie van Daniel en Anthony te gaan doorbreken; vorig jaar stond de naam op de derde plaats.

Landelijk is Angel in enkele jaren tijd naar plaats 35 gestegen, met in zijn kielzog Jose, Jesus, Juan, Miguel en Antonio.

Voor de meisjes zijn ouders minder traditioneel, als het om namen gaat althans. De toplijst lijkt in grote lijnen op die in heel Amerika, omdat zowel witte als Latino meisjes dezelfde namen krijgen.

Maar als de namen van blanke kinderen uit de lijst worden gehaald, wordt zichtbaar hoe Latino meisjes op lagere scholen in Kern County heten: Maria, Brenda, Daisy, Stephanie, Michelle, Crystal, Jasmine, Guadalupe,
Karina en Kimberly.

Volgens kenners laten veel moeders van meisjes zich leiden door wie er in de telenovela’s spelen, de Spaanstalige en uberdramatische soaps.

Een pastoor van een plaatselijke kerk meldt dat Jasmin/Jasmine het afgelopen jaar de populairste meisjesnaam was binnen de groep pasgeborenen in zijn parochie.

Ook Anahi, Esmeralda, Jennifer en Leslie, in verschillende spellingen, deden het goed.

Esmeralda is de naam van een populaire telenovela die al decennia wordt uitgezonden.

Anahi was volgens de pastoor populair als tweede naam. De ouders werden geinspireerd door Anahi Puente, een van de sterren in telenovela Rebelde en een succesvolle popgroep die daarvan is afgeleid.

3 antwoorden op “Angel Wordt Populairste Jongensnaam In Californie”

  1. Angel voor een jongen… dat noem ik nou niet echt toepasselijk… dat vind ik toch echt meer een meidennaam.

  2. Niet mijn smaak namen. Maar waarom is Angel voor een jongen niet toepasselijk? Dat hebben we in Nederland toch ook met de naam Engel? (en ja, ik weet dat je zegt:’dat noem ik nou niet echt toepasselijk… dat vind ik toch echt meer een meidennaam.’ Het is gewoon uit nieuwsgierigheid, ik respecteer je mening wel (dat we straks hier geen woordenwisseling hebben)).

Reacties zijn gesloten.