New Yorkers In Overtreffende Trap Met Babynamen

Als je Engels een beetje ok is, zou je dit artikel moeten lezen over hoe ouders in New York elkaar proberen te overtreffen in wie de "uniekste" voornaam voor hun kind heeft verzonnen.

Het gaat hier voor de verandering niet om de Chaninquaha en Danyliano achtige fantasienamen, die door een heel ander type ouders worden gefabriceerd dan deze zogenaamde upper middle class Amerikanen.

De Manhattanbewoners in het artikelnoemen hun kinderen Langston Toussaint, Geir, Sirus, Zeus, Oliver, Atlas, Raphael, Lachlan, Liv, Phineas, Alexander en Francesca, Mitra, Talia, Zosia, Aoife, Liv, Aimee, Oona, Eowyn, Isabel.

Een plaatselijke schooljuf zegt in het artikel dat kinderen in tegenstelling tot vroeger niet meer met hun "afwijkende" naam worden gepest. "There are so many unusual names that the kids don’t really notice
anymore. They’re all so unique."

E_mattlauerannette_250
Overigens vindt de New York Observer de Today Show host die zijn zoon Thijs noemde (Matt Lauer) ook maar raar.

Dat zou als Amerikaans gezin inderdaad opmerkelijk zijn geweest, ware het niet dat de man getrouwd is met Annette Roque, een Nederlands model met Chinees-Indonesische roots.

Ik vind het eigenlijk wel leuk gevonden van het stel. Lauer heet zelf voluit Matthew Todd, zijn oudste zoon is Jack Matthew en zijn jongste is Thijs; Matthijs is de Nederlandse vorm van Matthew.