Betekenis Of Klank?

Een dame op [een openbaar forum over baby’s] is vannacht moeder geworden van haar zesde kind: Fayastong Liecette.

Fayastong zou in het "Surinaams" vuursteen betekenen.

Nou klinkt me dat als betekenis niet vervelend in de oren (alhoewel ik slechts één verwijzing vond), maar ik vind het een vreselijke naam.

Voor de direct-gepikeerde lezers: ik zeg niet dat de naam lelijk is, en ja, nieuwe baby is altijd leuk, maar ik vind de namen maar niets.

Ook van die tweede naam krijg ik de kriebels. Wat is er mis met gewoon Lisette?

 

Als ik moet kiezen, zou ik liever een "mooi klinkende" naam kiezen met een "lelijke" betekenis, dan andersom. Bijvoorbeeld: liever Simon ("met de stompe neus") dan Kenneth ("knap, mooi"). Jullie?

[EDIT 14 februari 2007: Oorspronkelijke link en voornamen broers/zussen verwijderd op verzoek meelezers. Bericht behouden. Als je niet geinteresseerd bent in voornamen, zijn er 12.346.976 andere Nederlandse blogs om te lezen. Of prikborden natuurlijk. Reacties zijn gesloten]

13 antwoorden op “Betekenis Of Klank?”

 1. Tja…. ik zou hier ook van alles over willen zeggen, maar aangezien ik hier persoonlijk aangevallen werd toen ik de vorige keer een fantasienaam afkraakte…

  Ach, wat maakt het uit. Ik kan mijn mond hier gewoon niet over houden 😉

  Liecette vind ik echt afgrijselijk. Ik zie inderdaad geen enkele reden om deze “vorm” van de naam te verkiezen boven Lisette.

  Fayastong vind ik geen mooie klank hebben. In mijn Nederlandse oren klinkt het ook meer als een jongensnaam dan als een meisjesnaam. Maar goed, de betekenis is mooi en ik heb geen verstand van Surinaamse namen.

  Net zoals Emma zou ik eerder voor een mooie klank kiezen dan voor een mooie betekenis, maar het liefst natuurlijk allebei. Zo denk ik niet dat veel ouders die hun kind Claudia hebben genoemd zich bewust zijn van de betekenis van die welluidende naam…
  Zoiets zou ik willen voorkomen voor mijn eigen kind.

 2. ik kom al in geen tijden meer op het babyprikbord(te veel gedoe altijd daar),maar deze prikster herken ik direct van de oude garde..nr6 ik had het niet verwacht.De naam is zeker niet mijn stijl..orgineel leuk,maar gegoogel met letters is NIET orgineel,dat heet bij ons moeilijk doen LOL

 3. Ben hier al een tijdje niet geweest ivm verhuizing en gebrek aan ADSL-lijn, maar Judith, ik ben het helemaal met je eens voor wat betreft de fantasienamen. Vind het ook niks en het lijkt me voor het kind zelf later ook niet zo leuk. Liecette en Fayastong zijn om die reden dan ook niet mijn keus, maar ieder zijn ding.

 4. Sluit me volledig aan bij Judith. Deze namen vind ik ook niets. Ik snap de combinatie ook niet. Renske en Charlotte vind ik erg leuk, maar de rest niet en die passen er ook niet bij. De laatste drie zijn allemaal fantasienamen.

  Wat betreft de stelling ga ik absoluut voor een mooie klank dan voor een mooie betekenis. Ik vind de betekenis redelijk onbelangrijk, tenzij het een zeer nare betekenis is. Je spreekt je naam tenslotte altijd uit en de meeste mensen weten de betekenis nog niet eens.

 5. Fayastong doet mij denken aan een Surinaams kinderliedje dat ik ooit in een grijs verleden op de basisschool heb geleerd, fayasitong no bron mi so (spelling weet ik zo niet). Weet ik ook meteen weer wat dat betekent. Maar om je kind zo te noemen… zielig.

 6. Ik vind het zielig dat hier op een log dit wordt geplaatst, dat je namen niet mooi vind ok maar dan ook nog eens de namen van de andere kinderen en vanwaar je de naam hebt erbijplaatst is gewoonweg sneu.

  Hou je liever met je eigen bezig dan met de namen van andere kinderen!!!

 7. Ouders mogen nog altijd zelf bepalen hoe hun kind gaat heten,en of jij dat nu mooi vind of niet,het geeft jou nog niet het recht hier speciaal een web-log over te maken…triest,heeeeeeeeel triest!

 8. Emma denkt dat ze de koningin is van de namen..
  Ze vindt dat ze altijd haar mening mag geven !
  Kots, BLEGH!

  Ik vindt Fayastong een supernaam!
  En als de ouders het maar mooi vinden..

 9. Whats in a name??
  kan jou het nou schelen hoe een ander zijn kind heet…
  Maak je druk om dingen die er toedoen en niet over de naamkeuzes van andere mensen!!

 10. Via pb topic kwam ik hier tercht. Ik wist werkelijk niet eens dat zoiets als DIT bestond!?
  Dat je een mening hebt over een voornaam ok…maar om nou de andere namen te noemen en te refereren naar het pb( en dus iedereen weet over wie het gaat)..beetje boel sneu hoor!

 11. wat misselijk om een naam met toenamen en link hier neer te zetten,snap daarom de beheerster niet dat dit niet aangepast word dan om eventueel linken eruit te halen,en voor de gene die dit geplaatst heeft sorry maar die komt zich zelf tegen ooit,zo misselijk,dat je een mening hebt oke maar dit slaat alles

 12. Ik sluit mij bij Janny en de andere meiden aan! vindt het niet normaal!…wat een haat zeg! ben blij dat ik niet zo bent.

 13. Wat een gezeik zeg over namen. Maak je liever druk over je eigen leven.

Reacties zijn gesloten.