Boxbaby Wordt Boksbaby

Maria Brown (33) en haar zuster Becky en broer Brian werden bij hun geboorte opgezadeld met respectievelijk 27, 34 en 42 voornamen. Hun ouders, Brian en Sue, eerden daarmee een aantal bekende boksers uit die tijd.

De kinderen werden ieder naar een andere categorie boksers genoemd; de zusters naar diverse zwaargewichten.

Alhoewel Maria pas op haar tiende al haar namen kon onthouden, heeft ze het haar ouders nooit kwalijk genomen.

Je zou het natuurlijk ook als wraakoefening kunnen zien, maar ook haar eigen dochter krijgt nu 25 voornamen uit de bokswereld.

Het pasgeboren meisje heet voluit Autumn Sullivan Corbett Fitzsimmons Jeffries Hart Burns Johnson Willard Dempsey Tunney Schmeling Sharkey Carnera Baer Braddock Louis Charles Walcott Marciano Patterson Johansson Liston Clay Frazier Foreman Brown.

Partner Mark vond het in eerste instantie niet zo’n goed idee, net zo min als haar broer, die zijn kinderen “normale” namen heeft gegeven.

Er was sprake van enige opluchting toen de kersverse moeder besloot om toch maar niet alle 103 namen van de broer en zussen tezamen door te geven aan de kleine Autumn.

Over de ambtenaren op het gemeentehuis tijdens de aangifte: “Ik denk niet dat ze ooit eerder zo’n lange namenrij hebben gezien. De dame schreef het vijf keer op voordat ze het goed had.”

En alvast aan haar dochter: “Ik hoop dat Autumn gevoel voor humor heeft, met haar naam. Het heeft mij in ieder geval nooit kwaad gedaan.”

Link via Jolanda!