Boy-joseph, Celeastis, Levke En Younique

De afgelopen maanden werden er in Den Helder weer honderden kinderen geboren, volgens de burgerlijke stand van die gemeente.

Ik vond weer wat aparte gevallen tussen de nieuwe wereldburgers, zoals Anatsi, Benazier, Celeastis, Dalí, Ealaine, Levke, Liv-Marith, Lomyrne, Lourena, Luchita, Maaike-Zhang, Milah, Norea, Siserrem en Younique bij de meisjes.

Bijzondere jongensnamen in de lijst: Boy-Joseph, Colintristan, Daciano, Danar, Djarron, Djaydon, Fyron, Gagik, Generaino, Jayvi, Jhuarden, Khynan, Miths, Nimir, Ruman, Shairo en Teeyay.

Ouders in Den Helder kiezen namen sowieso anders dan de rest van Nederland: het is vrijwel onmogelijk een goede toplijst te maken van de meest gegeven namen onder de 1.000 baby’s uit 2007, zoveel verschillende namen worden er gekozen.

De populairste namen komen ieder hoogstens zes keer voor (circa 1 procent per sekse): Fleur, Sara(h), Amber, Danique en Femke, plus Sem, Nick, Jayden, Cas en Damian.

8 antwoorden op “Boy-joseph, Celeastis, Levke En Younique”

 1. bizarre namen

  die schoolklassamenstellingen moeten er wel boeiend uit zien daar

 2. Dalí en Milah vind ik leuk. Liv ook, maar dan zonder Marith. Benazier zou ik eerder aan een jongen geven (als je de naam zo ziet staan), maar op z’n frans uitgesproken eventueel wel voor een meisje ja (voor wie het mooi vindt). Danar vind ik ook wel mooi.
  Over Younique heb je wel eens geschreven.

  Veel van deze namen zijn overigens wel erg lastig qua spelling…

 3. Liv vind ik prachtig, alleen Marith mag er wel achter weggehaald worden. Milah is ook erg leuk.

  Van de populairste namen zijn Fleur, Amber, Sem en Cas het mooist.

 4. Liv vind ik vreselijk. In Nederland wordt het al snel uitgesproken als Lif en dat kan toch niet de bedoeling zijn van die ouders? Ik hoor deze naam trouwens ontzettend veel de laatste tijd in mijn omgeving. Word er niet blij van….

 5. Dramatisch weer. Jammer dat zo’n kind er z’n hele leven mee moet doen. Hoe serieus kom je over op je sollicitatiegesprek als Younique… Ik krijg er een robeco gevoel bij.

 6. Mijn oudste dochter heet Norea Jo. Naar een boek van Marianne Frederikson! Mijn andere dochter heet Olivia, die ik dikwijls liv noem. Schijnbaar heb ik dus rare namen??? Ben benieuwd hoe ik nummer 3 moet gaan noemen dan?

 7. `He ..wat grappig om te lezen,ik ben nl de trotse moeder van de genoemde Younique uit den helder….om even te reageren op moeder 2-12 …Deze naam had ik 6,5 jaar geleden al …we kregen toen een zoon….niks robecco (je weet het niet eens juist te spellen haha)dus..het is toeval…maar buiten dat…Wij spreken het uit op zijn engels (klinkt als djoeniek) Toch even anders…..en uniek…en dat is ze..ik ben benieuwd naar de namen van jou kinderen .afz Jacqueline

Reacties zijn gesloten.