Is De *t* Uit Bij Jongens?

Ik keek net nog eens door de lijst met populairste jongensnamen en daar vielen me een paar zaken op.

Iets langere namen die met een J beginnen, zoals Jasper, Jayden, Jesse en Julian nemen snel in populariteit toe. Slechts twee andere namen doen het even goed in de stijgerslijst: Ruben en de jaren ’00 vinding Finn.

L-namen als Lars, Lucas en Luuk verdwijnen echter uit de lijsten, net als namen die met een T beginnen: Thijs, Tijmen, Thomas, Tom en Tycho, in alle spellingen.

Bij de meisjes zie ik weinig interessants gebeuren aan de bovenkant van de lijst, of het moet de stijging van ‘lievige’ namen als Iris, Jasmijn, Lieke en Lotte zijn.

Sanne is helaas nog altijd niet van de eerste plaats weg te slaan. Waarom ouders deze naam al ruim twintig jaar lang kiezen is me een raadsel. Ik kan niets met “het is is gewoon de mooiste naam.”

2 antwoorden op “Is De *t* Uit Bij Jongens?”

  1. In mijn vriendenkring: Jules in de categorie iets ‘langer’ met een J, en laatst toch ook nog een jongensnaam met een T: Teun.

    Omdat Sanne zo populair is zou ik ‘m niet kiezen, maar vind hem wel mooi. Ik vind het een naam voor een beetje een stoer, eigenwijs meisje, die toch ook vrouwelijk is. Maar ja, dat weet je niet meteen bij de geboorte.

  2. Van de J-namen vind ik Jasper en Julian erg leuk. Het Amerikaanse Jayden vind ik echt verschrikkelijk ordinair.

    Ruben en Finn gaan wel.

    In mijn lijstje verdwijnen de L en T namen zeker niet. Luuk, Thijmen, Tom en Tycho vind ik superleuk.

    Voor een meisje vind ik alleen Lieke leuk van de genoemde namen. Ik snap niet dat mensen hun kind nog Sanne noemen. Ik vind hem zo uitgekauwt.

Reacties zijn gesloten.