Brooklyn en Shiloh worden normale namen

Kinderen werden natuurlijk al jaren vernoemd naar voetballers (Romario, Dani), actrices (Demi, Cameron) of andere beroemdheden. De laatste tijd zijn het vooral de namen van kinderen van die beroemdheden die zorgen voor nieuwe inspiratie.

In Groot-Brittannië zocht ‘ouderclub’ Bounty uit welke namen het snelst in populariteit stijgen. Volgens het bedrijf zijn er een paar uitschieters, zoals de oudste zoon van celeb-paar David Beckham en Posh Spice Victoria: Brooklyn. Ook de namen van zijn broertjes, Romeo en Cruz, doen het niet slecht in de kopieer-top-10.

Ook meer bijzondere namen, zoals Shiloh (dochter van Brad Pitt en Angelina Jolie) en de bijna tegelijk geboren Suri (dochter van Tom Cruise en Katie Holmes) komen tegenwoordig in populariteitslijsten voor.

Lennon is de populairste celebritynaam, naar de 8-jarige zoon van Oasis zanger Liam Gallagher. Natuurlijk is Lennon zelf ook weer vernoemd, namelijk naar de vermoorde Beatleszanger John Lennon.

De meest gekopieerde namen voor meisjes zijn: Lola (eig. Lourdes – Madonna en Guy Ritchie Carlos Leon), Lexie, Liberty, Tallulah, Chanel, Coco, Shiloh, Tiani (Jordan & Peter Andre), Suri, Apple (Gwyneth Paltrow & Chris Martin).

En voor jongens: Lennon, Brooklyn, Devon, Rocco (Madonna en Guy Ritchie), Junior (Jordan & Peter Andre), Romeo, Chester, Cruz, Kingston (Gwen Stefani), Jett (John Travolta).

17 antwoorden op “Brooklyn en Shiloh worden normale namen”

 1. Ik vind Junior nou niet echt een naam die in het rijtje past, toevallig omdat een bekend stel die naam aan hun kind hebben gegeven. De toevoeging Junior gaat toch al eeuwen terug?

 2. Hmm, de dochter van Madonna heet toch Lourdes?

  Lennon is de enige in het rijtje die ik zelf zou kunnen kiezen (maar dan weer niet bij een oerhollandse achternaam). Een naam die niet in het rijtje voorkomt maar die ik wel heel mooi vind is Moses (Chris Martin en Gwyneth Paltrow)

 3. Ik vind alleen Shiloh leuk.
  Op zich is het jammer. Als ster probeer je natuurlijk een weinig voorkomende, originele naam te bedenken maar je kan al raden dat binnen de kortste keren die naam populair zal zijn.

 4. Ik geloof dat de roepnaam van Lourdes Lola is. De vader van Lola is overigens niet Guy Ritchie, maar fitness trainer Carlos Leon.

 5. Heet het zoontje van Gerard Ekdom niet ook Lennon? Staat me iets van mij… Kan dus best bij een Nederlandse achternaam.

  Ik vind Shiloh trouwens nog steeds een naam die beter bij een Noord-Amerikaanse inheemse eikensoort past dan bij een kind, maar dat terzijde.

  En ik krijg steeds meer affectie voor de naam Apple, geen idee waarom.

 6. Volgens de BBC heet de dochter van Jordan en Peter Andre niet Tiani maar ‘Princess Tiaamii’

  van nu: “We hebben voor Princess gekozen omdat ze ons prinsesje is, en Peter heeft Tiaamii bedacht”, zo vertelt Jordan, die in het echt Katie Price heet. “Het is een samenstelling van de namen van onze moeders. Peters moeder heet Thea en die van mij Amy. Het is een blijk van waardering voor onze ouders.”

 7. Shiloh vind ik toch echt wel een topper wat betreft zelf verzonnen of weinig voorkomende Celebritynamen.

  Ook Lourdes vind ik erg leuk. Net als de roepnaam Lola.

 8. Tiaamii is wel heel erg met al die dubbele letters. Ze hebben gewoon de namen aan elkaar geplakt. Dan was Tiani beter geweest.

  Van de namen vind ik eigenlijk alleen Lourdes en Shiloh leuk. En Lennon ook wel, maar dat zou ik zelf nooit overwegen.

 9. Ik vind het eigenlijk allemaal verschrikkelijke namen. Alleen Romeo en Lexie kunnen enigszins door de beugel bij mij. Maar dan alleen als het echt zou moeten 😉

 10. Wat gaat het hier toch altijd raar met het plaatsen van smilies!
  Die komen altijd onderaan het bericht te staan in plaats van op de plek waar je ze zou willen hebben…

 11. Shiloh lijkt me niet echt praktisch, maar goed verzonnen is het wel. Voor Suri daarentegen kan ik geen enkele affectie opbrengen. Vreselijk!

 12. Lola vind ik prachtig, maar hoor je ineens veel.

  Coco vind ik erg mooi, zolang je het niet vertaalt… maar dat doe je wel, dus…

  Apple kwam als ik het me goed herinner ook al als ‘werktitel’ van de baby in de buik van de hoofdpersoon uit ‘Bevrucht!’ voor.

 13. Ik vind Shiloh een mooie naam, maar wél voor een jongen.

  Het is oorspronkelijk ook een Hebreeuwse jongensnaam, maar net als zoveel andere Hebreeuwse namen is het nu min of meer een unisexnaam geworden.

 14. Baracks en Michelles geboren in Kenia

  Nairobi, 7 november. De overwinning van Barack Obama bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen is ook doorgedrongen tot de kraamafdelingen in Kenia, meldden lokale media.

  Veel jonge moeders noemen hun pasgeboren zoon naar Obama. Volgens de plaatselijke kranten waren op een kraamafdeling in het westen van het land al vijf kleine Baracks en drie kleine Michelles te vinden.

 15. De naam van de dochter van Brad Pitt & Angelina Jolie ook wel genoemd (Brangelina)
  Shiloh Novel zo mag je je kind toch niet noemen ???
  Omdat ze die naam soort van beveiligd hebben zodat niemand anders die naam mag geven aan hun kind anders moeten ze toch een boete betalen ..

 16. wel leuk dat ze in kenia hun kinderen Barack noemen,Ik vind het best wel een leuke naam …

 17. Shiloh.. sja.. niet zo’n goeie keuze van Brangelina. De mede-woorden-omdraai-fanaten zullen het met me eens zijn dat het nou niet een heel geweldig handige combi is met de achternaam. Shiloh Pitt. Het eerste wat ik dus dacht was: Piloh Shitt, hoe is het mogelijk.
  En Shiloh Jolie is in de uitspraak ook een beetje alsof je een spraakgebrek hebt, eerlijkgezegd, sjaailosjoolie.

Reacties zijn gesloten.