Canada kiest voor Ethan & Ava

Een aantal naamenthousiasten hebben in British Columbia (een drukbevolkte provincie aan de westkant van Canada) een database opgezet waarin je kunt zien hoe populair je naam door de jaren heen is geweest.

Helaas werkt de zoekfunctie nog niet zo goed, maar kunnen we wel de populairste namen over 2007 bekijken: Ethan voor jongens, en Ava voor meisjes.

Bijna de hele meisjeslijst laat zich lezen als een vooroorlogs meisjesboek; bij de jongens zijn het vooral traditionele doopnamen, met een enkele moderne indringen, zoals Logan.

rang meisjes jongens
1 Ava Ethan
2 Emily Jacob
3 Sophia Noah
4 Olivia Liam
5 Emma Matthew
6 Hannah Joshua
7 Isabella Logan
8 Sarah Owen
9 Chloe Ryan
10 Ella Lucas

4 antwoorden op “Canada kiest voor Ethan & Ava”

  1. Bij de meisjes veel mooie namen, ben eigenlijk alleen niet zo’n fan van Chloe. De jongensnamen vind ik allemaal leuk voor een Canadees kindje, maar alleen Lucas en Jacob zouden hier in Nederland bij mij een kans maken.

  2. Ik vind alle meisjesnamen mooi, op Ella na. Voor jongens vind ik alleen de namen Ryan, Joshua, Liam en Noah leuk.

  3. Noah en Liam vind ik prachtig bij de jongens.

    Bij de meisjes springt vooral Olivia eruit.

  4. Ethan is wel een mooie naam voor mijn kleine, zelf kom ik ook uit Canada. 😉

Reacties zijn gesloten.