Coos Busters en Connie Plassen bestaan echt

Terwijl men zich in Amerika verbaast over meisjes die al dan niet Le-a (uit te spreken als Ledasha, niet als Lea) heten, organiseerde de Coen en Sandershow gisteren voor de tweede keer de Schaamnaamverkiezing.

Vorig jaar won Stanley Messie, dit jaar ging de eer naar Fokje Modder. Voorwaarde was dat de naam niet verzonnen mocht zijn: mensen werden ter controle in de uitzending gebeld.

Onder de overige deelnemers zaten juweeltjes als Constant Lam, Jos Tibant, Coos Busters, Connie Plassen, Chil Persoon, Izzy van Gisteren, Wil Krikke, Brad Wursten en Charrel Kip.

Jos Tibant? Oh, haha. Sorry, het is zaterdagochtend, dan duurt het wat langer voor het kwartje valt.

15 antwoorden op “Coos Busters en Connie Plassen bestaan echt”

 1. @Caroline: Bij Wil Krikke wil ik me dat niet afvragen. Ik hoop dat die naam toevallig is ontstaan.

 2. Bij mij viel het kwartje van Fokje Modder, zo op de zondag, ook pas laat…

 3. Ik heb bij veel namen mijn twijfels over de echtheid. Als die Jos Tibant al echt bestaat dan is die heus geboren vóór de oprichting van de Jostiband. En dat is bij een groot deel van die namen, denk ik.
  Ik ken zelf iemand die Connie Dohmen heet. Vroeger was het een Connie, ik denk dat hij inmiddels Con heet. Of hij heeft zijn naam inmiddels veranderd. 😉

 4. Veel van de voornamen zijn natuurlijk roepnamen. Wil Krikke zal wel Wilhelmina Krikke heten en Jos Tibant: Jozef Tibant o.i.d. Waarom ze dan een roepnaam hebben die raar klinkt i.c.m. de achternaam weet ik ook niet.

 5. Toevallig staan er twee voormalig collega’s van mij op die lijst: Ko Mies en Huig Plug. Van die twee weet ik dus zeker dat ze echt bestaan. Ook de orgelman uit Hoorn (N-H), Peter Selie, zag ik er in staan. Wie ik nog altijd mis in deze lijst is mijn voormalig leraar Duits: Herr Göbbels. Helaas ook echt bestaand…

 6. Donald en Ronald Duk bestaan in ieder geval ook echt, mijn moeder heeft met ze in de klas gezeten.

  Van de gebr. Arnold en Peter Nus (A. Nus en P. Nus) heb ik ook vaker gehoord. Ze zouden (een jaar of tien geleden?) op een middelbare school in Den Haag (Merlant of Haganum?) hebben gezeten. Maar misschien is het een broodje aap, ik weet het alleen van horen zeggen.

 7. Ik heb dit bij de Coen en Sandershow gevolgd. Ik heb er zo om moeten lachen!

 8. Een kennis van een vriendin heet Anne-Wil Kip…

 9. Ik had laatst een lijst op internet gevonden met alle genomineerden van de afgelopen jaren. Daar zaten ook echt pareltjes tussen, zoals:

  Constant de Klos, Sietse Vliegen, Mevr. Piest- van Achteren, Pedro Fiel, Sue Chef, William Cornelis Papier (W. C. Papier), Justin Kees, S. M. Meester, N. A. Poleon, Wil Jannie Mostert- UIt de Fles, Pie Mol, Cor T. Jakje, enz.

  Ik heb er de hele middag van in een deuk gelegen!

 10. Een kennis van mij heeft zijn zoon Robin genoemd, met als achternaam Hoedt, dus Robin Hoedt.

  Hoorde van een vriendin die bij de SVB werkt dat er een meisje is die Anne-Wil Pijpen heet. Vindt het van de ouders zo ongepast om je kind met zo’n naam op te zadelen. En vind dan ook dat de ambtenaar van de burgelijke stand, dit had moeten weigeren.

  Je zult maar van die “grappige”ouders hebben. Kost jou later een hoop geld om een fatsoenlijke naam te kopen.

Reacties zijn gesloten.