Regionale namen in Duitsland

Welt Online pikte het nieuwsbericht op dat ouders geneigd zijn te kiezen voor een naam die toeneemt in populariteit, in plaats van voor een naam die recentelijk juist minder modieus werd. Waarschijnlijk heb ik het onderzoek van de Universiteit van New York niet goed begrepen, gezien het hoge ‘logischerwijs’ gehalte dat de conclusie nu heeft.

Maar goed, de Duitsers fabriceerden ter illustratie nog even wat interessante plaatjes, onder meer van de verspreiding van de naam Peggy. Grappig te zien dat er typisch Oost-Duitse namen bestaan. Peggy, Mandy, Ronny – heerlijke namen.

peggy

Eén antwoord op “Regionale namen in Duitsland”

 1. Wat denk je niet begrepen te hebben van het onderzoek van de Universiteit van New York?
  Het onderzoek in New York heeft aangetoond, dat namen die op een bepaald moment populair zijn, in de volgende jaren nóg populairder worden.
  Namen die aan populariteit verliezen, zakken ieder volgend jaar verder weg en komen niet meer terug.

  Nu blijkt hetzelfde, het geval te zijn voor Duitsland.
  Als voorbeeld wordt de naam Leon gegeven : die werd in de jaren ’90 populair en is sindsdien ieder volgend jaar in populariteit toegenomen.

  Aanstaande ouders worden met beurshandelaren vergeleken : ze analyseren de trends van de afgelopen jaren en baseren daarop hun keuze voor de toekomst. Ouders blijken een voorkeur te hebben voor populaire namen, waardoor de populariteit van de naam steeds toeneemt.

Reacties zijn gesloten.