Damesrobot Leest Namen Voor

Het idee is betrekkelijk briljant, maar de uitwerking gaat nu nog nergens over.

Deze Litouwse site claimt een lijst met namen te genereren die in het Engels goed uit te spreken zijn.

Iedere naam wordt met een muisklik voorgelezen door een robotmevrouw. Helaas kan ik de stem niet recenseren, aangezien de Open Source extensie *.ogg zelfs met plug-ins niet veel doet voor mijn über-Windows computer.

Ook is de lijst met gegenereerde namen op zijn zachtst dubieus te noemen. Persoonlijk denk ik dat je met namen als Yauvani, Malloren, Onaona, Chaylse, Mariuerla niet per definitie ver komt in deze wereld, hoe mooi ze (misschien) ook klinken.

Overigens, misschien heb ik het idee verkeerd begrepen, en is het gewoon de bedoeling dat je je naam naar keuze laat uitspreken, waarna je kunt besluiten of de naam in het Engels goed klinkt?

Press-World meldt dat de maker van de site, Sandijs Aploks (een toch weinig internationale naam) denkt dat "makkelijke" voornamen een mens kunnen helpen om succesvol te worden in zijn of haar leven.

Hij voert daarvoor aan dat "zelfs" de respectievelijke pausen altijd namen hebben gekozen die het in veel talen goed deden.

Iwantbaby_screencapture Dankzij het gratis verspreide Festival Speech Synthesis System van The Centre for Speech Technology Research van The University of Edinburgh kan een goedkope vrouwelijke robot de hele wereld fulltime helpen de juiste babynaam te kiezen.

Het project wil informatie geven aan "geschoolde en vooruitdenkende" ouders.

Op dit moment focust de site nog op Engelstalige projecten, maar de Duitse, Spaanse, Franse en Russische reproducerende ouder zal binnenkort verder worden geholpen.