De eerste baby’s van 2011

Sarah is de eerste baby van Curaçao in 2011
Sarah is de eerste baby van Curaçao in 2011 (foto: versgeperst.com)

Baby’s kunnen geen klok kijken en dus lieten diverse kinderen zich door het vuurwerklawaai verleiden om op de eerste dag van 2011 tevoorschijn te komen.

In Lommel (België) trouwden Nick (26) en Wendy Timmermans (28), de ouders van Cadence Timmermans op 9/9/9 en kregen nu hun eerste kind op 1/1/11. Het meisje is vernoemd naar een personage uit de film Shallow Hal – een meisje met brandwonden dat ervoor zorgt dat de hoofdpersoon de ‘inner beauty’ van mensen ziet.

Een stuk noordelijker, in Purmerend/Waterland duurde het wat langer voordat de eerste baby het levenslicht zag, maar op 2 januari meldde zich Finn Diepenhorst, zoon van Melanie Lautenschutz en Sander Diepenhorst.

Ook in Stadskanaal was het tegen de verwachtingen in rustig. Pas op 3 januari kwam er de eerste baby van 2011 ter wereld. Marianne en Heiko Nijlaan kregen een tweede zoon: Robin Nijlaan. Hij is het broertje van Milan.

In Suriname was het nauwelijks drie kwartier na middernacht de eer aan Mohamed Sohail Sahier Kadier. Zijn ouders, Soeraya Kadier (23) en Amiet Mandata (25) waren reuzetrots de eerste 2011-baby van het land te hebben gekregen. Oma Safoera Kadier-Aboel voegt er aan toe: “Ik wens dat hij flink studeert en later president wordt, want hij is niet zomaar iemand. Hij is op een speciale dag geboren en dat hadden we totaal niet verwacht.”

Ook aan de andere kant van de oceaan werd Sarah Neisha Veleus geboren. Moeder Marie Valeus kwam zes jaar geleden vanuit Haïti naar Curaçao. Hensley Koeiman, minister van Sociale Zaken, Welzijn en Arbeid kwam speciaal een bezoekje brengen aan de eerste baby van 2011 op het eiland.

Hanneke Peters en Bram Nellen deden een wedstrijdje “wie bevalt het eerst” met een ander koppel in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Hun zoon Daan Nellen kwam uiteindelijk binnen 2,5 uur én als eerste.

In Den Haag kregen Maaike en Menno Thijssen uit Voorburg ook al zo’n snelle baby. Om middernacht waren ze nog aan het feesten, maar twee uur later waren ze ouders van Mick Thijssen.

De eerste Zeeuwse baby deed het lekker relaxed: Jaïro Rawidjan uit Middelburg kwam pas in de middag tevoorschijn. Daryl Rawidjan en Eileen Kooman konden een huis vol visite dus nog rustig de deur uitwerken voordat ze naar het ziekenhuis vertrokken!

Gertjan Sebel was nog niet geboren of hij had al zijn eigen Hyvespagina. Ouders Willem (40) en Karin Sebel (33) zijn trots: “De hele familie is nu al vrienden met hem maar wat ons betreft mag heel Zwolle en omstreken hem als vriendje toevoegen.”

Nienke en Jeroen de Rooij uit Beverwijk werden in de vroege ochtend ouders van een klein kaboutertje: dochter Puck de Rooij.

Stefanie Kwaak werkt zelf als verpleegkundige in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Met kersverse vader Dennis de Greef kwam ze er op 1 januari harder werken dan ooit: om 3.27 uur werd dat beloond met zoon Jessy de Greef.

De kleine Marco Lubbertsen had pas in maart geboren moeten worden, maar had blijkbaar haast om de kranten te halen! Helaas moet hij nog een tijdje in het ziekenhuis in Zwolle blijven voordat hij met zijn ouders, Evelien en Alfred Lubbertsen, mee mag naar Harderwijk Putten.

Een kapsalon in Harderwijk bood de eerste baby van het jaar (en zijn moeder) een gratis knipbeurt aan, tegen de tijd dat dat nodig is. Baby Baran blijkt de gelukkige.

Een hoop eerstgeborenen dus, maar in Coevorden werd Elize Nadia Hermes geboren, het zusje van Milena. Gert (38) en de Oxana Hermes (32) verwachtten hun tweede dochter al voor de kerst, maar ze kwam uiteindelijk pas op 1 januari ter wereld. Ze was een van de eerste baby’s voor de nieuwe kraamsuites in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

NB Kijk eens naar de bron van de foto bij dit bericht… Nomen est omen!

6 antwoorden op “De eerste baby’s van 2011”

  1. Haha, dat die foto is gemaakt door “versgeperst”, geweldig! Overigens hoorde ik in mijn omgeving over een Zeeuwse baby die om 0.37 uur is geboren. Jairo werd pas ’s middags geboren. Het was de eerste Zeeuw die in 2011 in het ziekenhuis werd geboren. Waarschijnlijk zijn er nog vele kindjes voor hem, die thuis werden geboren. Maar die waren kennelijk moeilijker te traceren door de regionale omroep.

  2. Versgeperst oftewel ‘vers van de pers’ is een Curacaose nieuwspagina, niet de maker van de foto.

  3. Marco Lubbertsen woont in Putten ipv Harderwijk, staat in het stukje van de link.

  4. De eerste Nijmeegse baby van 2011 heet Zoe (maar dan met puntjes, die ik niet kan vinden), haar broertje heet Devano.

Reacties zijn gesloten.