De zoveelste Sarah

Stel je voor dat elke baby in Nederland een unieke voornaam zou moeten krijgen…

Dat zou nog lastig worden, met die meer dan duizend ouderparen die alleen al in 2011 voor Sara en Sarah kozen.

Fijn weekend allemaal!

Afbeelding: Pacific Rock Productions

Meer lezen over dit onderwerp:

Reacties

 1. anoniem says

  Zouden er wel genoeg namen zijn? Als de Nederlands namen op zijn, kunnen we misschien van de Chinezen lenen? 😉

 2. Marleen says

  Maken we er toch Zsaahraah van?

 3. Misschien moeten we dan onze insiratie en originaliteit aan het werk zetten en compleet nieuwe namen verzinnen..

 4. Ingeborg says

  Terwijl ik Zara bijvoorbeeld wel weer heel leuk vind

 5. JéBé says

  Als ik mijn kind een naam zou geven, moest die toch wel een beetje origineel zijn. Ik zou het heel vervelend vinden als er meerdere kinderen in de klas zouden zijn met die naam. Toen mijn dochter op school zat, waren er een paar meisjes die de naam Kim hadden en daarom werd altijd hun achternaam erbij gezegd.

  Op de voornamenbank van het Meertensinstituut, kun je zien hoe vaak een naam voorkomt in jouw woonplaats. Een naam kan bijvoorbeeld heel populair zijn in een grote stad maar in een kleine gemeente, niet zo vaak voorkomen. Dus als je dan Sarah een mooie naam vind is de kans toch klein dat er toevallig nog een Sarah in dezelfde klas zit.

 6. Rosalinda says

  Ik was vroeger ook altijd zo’n kind waarbij de achternaam gezegd werd… vreselijk vond ik dat. Mijn achternaam had voor mij ook lange tijd een negatieve bijsmaak daardoor. Dat zou ik voor mijn kind willen vermijden, maar ja, als dan andere ouders in de buurt net na jou kiezen door die naam, dan kun je dr ook niks meer aan doen natuurlijk.

 7. Shira says

  Mijn schoonmoeder grapt wel eens dat ze een maximum moeten inzetten op een bepaalde voornaam. Dus bijvoorbeeld 100 keer Sarah, daarna mag het niet meer ;-).
  Ik denk dat het nog altijd fijner is om met 5 naamgenoten in de klas te hebben dan om een naam te hebben waarvan iedereen zegt: “hoe? Wat?! Hoe schrijf je dat?!”

  • anoniem says

   Ben het helemaal eens met je schoonmoeder!

   Ik spel altijd m’n voor- en achternaam. Dat heb ik echt nog nooit vervelend gevonden. Wat mij betreft liever spellen dan vijf naamgenoten in de klas, dat lijkt mij dan weer niets.

 8. Maar toch kan het dan weer voorkomen dat je een naamgenoot in de klas hebt waarvan er meerdere zijn als je het niet verwacht.
  Mijn dochter is de enige Sophie in de klas. Ze heeft 1 Sarah maar die spreek je uit als Serah.
  Er zitten wel meerdere Indys.
  Meerdere Lunas. En meerdere Amys, Het ligt er denk ik maar net aan..

 9. Lorelei says

  Toevoegen lukt niet

  • Lorelei says

   Nu dus wel. Tis net 2 keer mislukt, maar okay.

   • Lorelei says

    Wat ik wou zeggen.

    Voor mij hoeft een naam niet ten koste van alles uniek te zijn. Zeker niet als dat betekent, dat je het heel ingewikkeld moet spellen. Maar ik zit dan ook niet met het probleem dat ik zo van de populaire namen houd. De meeste namen in de top-20 vind ik gewoon niet mooi genoeg. Misschien ben ik ze zat, ofzo. Maar het komt wel goed uit, denk ik.

 10. En ik zou m’n baby zo graag Saartje noemen als dit een meisje is! Bij 2 originele namen en met Saar, Sara en Sarah in de top 20 alleen niet zo’n goed idee.. 🙁

 11. Sarah says

  Toen ik werd geboren (27 jaar geleden) was de naam helemaal niet hip en kregen mn ouders zelfs commentaar. Ik vond mezelf wel bijzonder met mn naam.
  Nu niet meer dus;)

 12. Julia says

  Ik vind Sara(h) een mooie naam. Zie er dan ook totaal niet het probleem van in waarom mensen zich er van zouden weerhouden hun dochter zo te noemen, enkel omdat de naam zo populair is.

 13. Simoon says

  Wij hebben voor een redelijk originele, niet zo bekende, naam gekozen die jaarlijks ongeveer tussen de 15 en 25 keer wordt gegeven. Laat nou net één van die andere kinderen uit dat jaar met die naam op hetzelfde kdv zitten :). Met kans straks op de basisschool in dezelfde klas… Ik was heel benieuwd of zij ‘onze’ naam misschien op het geboortekaartje bij de vk had zien staan, maar dat was niet zo :).

 14. Sarah says

  Mijn dochter heet Sarah en is nu 5 jaar. Ze is de enige Sarah in de klas. Zelfs op de hele school. Ook op zwemles en andere clubjes etc. In de buurt, vroeger op de peuterspeelzaal, steeds de enige Sarah. Dus het ligt er inderdaad maar net aan.

 15. ik vind ht nii
  Frg want zo ht ik ook
  duzzz

Wat vind jij?