Een huis vol

Een huis vol
Familie Deijs (foto: NCRV)

Eerder deze week deed lezeres Karin (dankjewel!) een goede vondst met de 24 kinderen die meedoen met de NRCV-televisieserie Een huis vol.

Het bijzondere is dat deze kinderen uit slechts twee gezinnen komen!

Familie Deijs

Dit zijn de namen van de kinderen van Ingridt (met dt, 1963) en Marcel Deijs (1964) uit Amsterdam-Noord:

 1. Peter (1985)
 2. Stefan (1987)
 3. Melissa (1989)
 4. Danny (1991)
 5. Remon (1993)
 6. Samantha (1995)
 7. Wesley (1996)
 8. Kimberley (1999)
 9. Chantal (2001)
 10. Jeffrey (2003)
 11. Naomi (2005)
 12. Jordy (2010)

Familie Baumgard

De drie oudste dochters van de familie Baumgard uit Den Haag deden al eens aan X-factor en Holland’s Got Talent. De rest van het gezin van ouders Samantha (1971) en Eugene (1965) is ook al zo muzikaal:

 1. Tyrona-Rachell (1991)
 2. Yokechia (1993)
 3. Levrone-Guy (1995)
 4. Shauntell (1996)
 5. Laicerey-Shaw (1998)
 6. Roemillo (2000)
 7. Shayla, voluit Shaylarean (2001)
 8. Shaya, voluit Shayaniqua (2003)
 9. Tyrese (2005)
 10. Nashawn (2007)
 11. J’Leeta (2008)
 12. Shevy, voluit Shevernety (2010)
 13. Shayquan (nieuw! 2012)

Mooie lijst

Voorlopige conclusie: opmerkelijk relaxte gezinnen met namen die mij iets té kwikkwekkwak zijn (Shauntell/Shayla/Shaya/Shevy).

[Aanvulling 29 december 2011, via Christine en Elisa] De Baumgardjes verwachten een dertiende kindWie een bijpassende naam weet mag het zeggen. Hij heet Shayquan (spreek uit als sjee-kwan)!

[Aanvulling 4 januari 2013, via diverse lezers] Verschillende kinderen in de familie Baumgard hebben langere officiële namen dan hun roepnaam, dus even aangepast.

52 antwoorden op “Een huis vol”

 1. De enige naam die ik nog maar een béétje leuk vind is Peter. De rest is totaal niet mijn smaak.
  Hoewel ik de namen uit het tweede rijtje dan wel weer vind passen bij exotisch getinte kinderen.

 2. Opvallend de namen uit het gezin Deijs, de eerste twee namen Peter en Stefan klinken mij heel normaal in de oren, maar daarna wordt het toch ordinair wat de klok staat, mijns inziens.
  En tja, een fantastische bij elkaar passende verzameling namen bij de familie Baumgard, maar ook heel erg niets voor mij.

 3. De namen zijn ook niet mijn smaak. Het programma vind ik wel leuk, heel oprecht over echte mensen.

 4. Mij vielen de namen van het gezin Deijs ook al op; de eerste twee hebben nog heel degelijke namen, maar daarna wordt het een en al ordinair.
  De namen van het tweede gezin zijn geen van allen mijn smaak.

 5. Melissa is van de foto gevallen. Ik dacht al, dat ik een koppie miste. Ik heb 1 aflevering gezien, maar ik kan zó de namen bij de personen zoeken. Op de één of andere manier past het wel…

  Zelf zou ik andere namen gekozen hebben, maar die zouden dan misschien ook juist bij mijn kinderen passen. ;p

 6. Oeh, wat een ordinaire namen zeg, het gezin Deijs. Het lijkt net of Peter en Stefan van een andere vader zijn ofzo, het past absoluut niet bij de rest:) Peter en Stefan vind ik prima namen, Naomi ook. Chantal vind ik niet súper ordi. Jordy, Jeffrey, Kimberley en Samantha zijn toch echt wel het dieptepunt.

  1. pardon? waarom is kimberley een ordinaire naam?
   kimberley is een zeer normale naam, en samantha en jeffrey ed ook..
   groetjes, KIMBERLEY

   1. Het spijt me, KIMBERLEY, maar veel mensen zouden het er over eens zijn dat KIMBERLEY toch wel een ordinaire naam is…

 7. Ohja, bij de familie Baumgard vind ik de namen ook verschrikkelijk. Prima voor in Suriname, maar in Nederland zijn ze echt onmogelijk. Levrone, Shayla en Tyrese kan er nog wel mee door. De rest is een tikje ordi en niet uit te spreken.

  1. Elisa vind ik ook verschrikkelijk, in verwegistan oke maar in nederlandd uggh verschrikkelijk!

  2. Jou probleem dat je de namen niet goed vind van de baumgard.
   Waarom oordeel jij over namen van andere.

 8. Ik kwam vandaag trouwens iemand tegen die 14 kinderen heeft. De drie oudsten studeren en ze hebben allemaal ook nog ‘ns een pony. 14 pony’s….waar ze het geld vandaan hebben??

  1. En dat gaat jou wat aan, ordinaire trut met je simpele rot naam?? Sinds wanneer kun jij in een ander zijn/haar portemonnee kijken Sinds wanneer heb jij het recht te oordelen over een ander? al wil men 50 paarden, kosten ze jou iets? walgelijk mens.

 9. Wie zijn wij om te oordelen over de namen van de kinderen. de ouders geven veel liefde en aandacht aan hun kinderen, Ze zijn in ieder geval gelukkig met elkaar.

 10. @Anneke: dat ben ik absoluut met je eens. Wat ik me trouwens wel afvraag: hoe krijgen ze het voor elkaar om met zijn veertienen in een flatje in Amsterdam te wonen?:) Dat moet toch heel krap zijn lijkt me.

 11. Wie zijn julllie om te oordelen over de namen?
  Slaat nergens op. Misschien zijn jullie jaloers of onzeker

 12. We oordelen niet, we geven een mening. Meestal is het toch echt zo dat namen die op -ey eindigen, ordinair zijn. We zeggen toch niet dat die kineren heel dom zijn of onaardig. Maar deze site is juist iets om je mening te geven over namen. We kunnen moeilijk zeggen dat alle namen prachtig zijn, toch?:)

  1. De namen die op ey eindigen zijn niet ordinair(gewoon), de mensen die de naam dragen behoren vaak tot de lagere sociale klasse.
   Meestal zijn het namen die ooit bedacht zijn in een soap oid. En mensen met weinig fantasie kiezen dan vaak van die populaire namen.
   De naam Wesley(wat overigens eigenlijk een familienaam is) kwam als eerste voor in een Amerikaanse televisieserie eind zeventiger jaren, de naam van die serie was The Jordaches, het was door deze film dat Nick Nolte bekend werd. Sindsdien is het een naam die vaak voor jongens werd gekozen. Ja en Britney heeft geen uitleg nodig.

 13. Suggesties voor de familie Baumgard als je de trend van hun namen volgt:
  Meisje: Mandy of Priscilla
  Jongetje: Barry of Melvin

  1. Nee.. Daar moet zeer zeker niet zo’n naam bij past totaaaal niet ! Cheyenna daarin tegen wel!

  2. Maar Elisa je bent zo brutaal om zo over mensen de praten waadt slaat dat op. Ik vind ie namen mooi. Het is je menig wat he daar zegt maar je kan niet voor mensen bepalen hoe je je kinderen noemt. Misschien ben je onzeker omdat je zelf zo een rare naam hebt Elisa kom op

 14. Ik zag laatst nog een uitzending dat ze kerst vierden,
  super leuke familie!

 15. Vanavond is een vervolg gestart!
  Bij de familie Baumgard is inmiddels een jongetje geboren met de bijzondere naam Shayquan.

  1. Hoe spreek je dat in godsnaam uit, die kunnen het wel shaken.

   1. Sjeekwan. Vind ik overigens best duidelijk uit de originele spelling te halen, hoor, zou jij er iets anders van kunnen maken?

    1. Ik vind het een belachelijke naam, “Shee Kwan” klinkt haast chinees. Ik hoop voor die kinderen dat ze geen van allen aan dyslexie lijden, want wat zullen ze dan een probleem hebben met het schrijven van hun eigen naam.

     1. Shauntell Baumgard lijdt sowieso aan Dyslexie de anderen weet ik niet

    2. Het zou even goed ‘Sjaaikwan’ kunnen zijn. Het is geen Engelse naam, dus vanwaar de Engelse uitspraak? Zo voordehandliggend vind ik dat niet.

  2. Haha, ik was echt op zoek naar die naam. Ik zag Een Huis Vol vanavond weer en ik vond Shakeone (Shake One) al zo’n rare naam! Maar nu ik zie hoe het geschreven wordt, snap ik het.
   Niet mijn smaak, maar het is in ieder geval we een originele naam.

 16. Ik had het zelf ook wel lezen hoor, maar vond “Shaken” wel aardig gevonden, misschien zal het wel een pestnaam worden voor het arme kind.

  1. Aha, zo had ik je post niet gelezen. Leuke woordspeling 😉

 17. In de uitzending van vandaag hoorde ik moeder Baumgard een aantal kinderen anders noemen dan hierboven genoemd staat. Shevy schijnt een afkorting te zijn van (wat klonk als) Shevanity en Shaya heet voluit Shayaniqua. Nog een tikkie exotischer wordt het zo vind ik. Ben benieuwd of Shayla ook een afkorting ergens van is… Iemand ideeën? 🙂

  1. Hoe krijgt een mens die namen uit zijn strot??? Voluit zijn ze nog belachelijker dan de afkortingen. Het blijven in mijn ogen duidelijk ontzettend ordinaire namen, die niet serieus zijn te nemen.

   Shayla zou een afkorting kunnen zijn van ;Sha-la-la en hop falderie.

 18. Ik zag op You Tube een filmpje van de familie B, die als opvulling in de zaal zaten bij Kinderen voor kinderen, geïnterviewd door Paul de Leeuw. Ik dacht te horen dat een van de zoons Sjakie werd genoemd. Bleek dus geen Sjakie te zijn maar Shaquille, die inmiddels Levrone heet.

 19. waarom heete levrone eerst Shaquille en nu ineens levrone? ze noemen hem volgens mij ook welleens Levi.

  snap niet waarom hij eerst anders heete? en waarom dat veranderd is kan iemand mij dat vertellen?

  1. Dat is in Surinaamse cultuur gebruikelijk. Iets met bijgeloof, dacht ik

 20. Jeetje. jullie zitten zo in over die namen he. Als die mensen die namen leuk vinden is het goed toch? Ik vind de namen van de familie Baumgard heel leuk en niet zo’n naam die je altijd hoort zoals kim en daan ( daar is niks mis mee hoor). Maarja ieder zn eigen smaak.

  1. Toevallig gaat deze site over namen!!!!!!En het is toch juist leuk om hier gedachten over uit te wisselen. En ja smaken verschillen, anders hadden we allemaal dezelfde namen

   1. Ja zeur niet zo dat mensen inzitten over namen, ga anders scrabble doen op internet en lees niet mee….

 21. inderdaad! vroeg ik mij ook al af! waarom levrone eerst Shaguille heette? hij zegt het toch echt in da filmpje van kinderen voor kinderen. vraag mij ook af en ben er ook erg nieuwschierig naar waarom hij nu dan levrone heet

 22. Shevy, voluit Shevenety? (1,5)
  dit klopt niet.

  Shevy is voluit Shevernety.
  Alstublieft!
  mischien even aanpassen?

  1. en Levrone zijn complete naam is Levrone-Guy
   en Laicerey zijn complete naam is Laicerey-Shaw
   en Shayla volgens mij deze weet ik niet zeker Shaylarean
   en Tyrona haar complete naam is Tyrona-Rachell

   Shaya voluit Shayaniqua klopt wel

 23. In de aflevering van gisteravond werden alle namen besproken.
  Ik heb het overgeschreven van een stilstaand beeld dus weet niet of ik alles goed heb kunnen lezen maar als het goed is zijn dit alle namen:

  Tyrona-Rachell Precious Humality
  Yokechia Shadina Latoya Kaitana Sherain
  Levrone-Guy Keyon Rezonne Eugene Shaquille
  Shauntell Latoscha Chantay Mavis
  Laicerey-Shaw Chauncey Keenen Ivory Typac
  Roemillo Tyrone Preston Tyrell
  Shaylarean Jamilia Hope Samantha
  Shayanique Beyonce Shayrean Ebony
  Tyrese Ochello Brandon-Lee
  Nashwan Wayn Omarion Latrell
  J’leete Shivon Janay Eugenia
  Shevernety J’Keela Dysha Yaheema Princess
  Shayquan Javon Tremaine Lebron Ludwig

 24. de familie baumgard hebben leukere namen, ik ken ze al allemaal en doen leukere dingen. en familie deijs zijn vaak chagrijnig, niet leuk 🙁 dus jullie kunnen hier wat van leren. de leukste familie is baumgard en de quaedackers zijn erg ruw

  1. familie baumgard is te gek en leuke namen ze doen originele dingen. de deijsjes minder de namen zijn niet zo bekend. de namen van baumgard passen wel bij ze.echt leuk 🙂 deijsjes 🙁 succes in 2016

Reacties zijn gesloten.