Een huis vol (update)

De familie Quaedackers in Een Huis Vol
De familie Quaedackers in Een Huis Vol (foto: NCRV)

Herinneren jullie je Een Huis Vol nog? Een docusoap over twee Nederlandse families met veel, heel veel kinderen. Vorige week begon het vierde seizoen, met een nieuw gezin erbij.

Ingridt (met dt, 51) en Marcel Deijs (50) uit Amsterdam-Noord Purmerend hebben twaalf kinderen en de Haagse Samantha (43) en Eugene (49) Baumgard hebben er zelfs dertien. Lees hier al hun namen.

Een nieuw gezin

De familie Quaedackers uit Heerlen heeft er ‘pas’ elf, maar “denken alweer aan een volgende baby”. Hun jongste dochter werd in februari 2014 geboren; de nieuwste zwangerschap wordt vást dit seizoen aangekondigd.

Limburger Michel (53) Quaedackers en de Duits-Macedonische Nadien Lohmoller (36) ontmoetten elkaar toen Nadien pas 15 jaar was. Een paar jaar later werd hun eerste kind, de inmiddels 17-jarige Damian, geboren.

Grappig feitje: Peter, de oudste zoon van de familie Deijs, is eind december 2013 vader geworden van een zoon… Damian.

Alle namen van de familie Quaedackers

Trouwe lezeres Nancy leverde de namen van de familie Quaedackers, waarvoor dank.

Zoals het een goede Limburgse familie betaamt, hebben alle elf kinderen drie voornamen én heten ze allemaal Maria.

 1. Damian Allaldus Maria (1997)
 2. Shenna Stefanie Maria (2001)
 3. Yalena (uitspraak: Zjalena) Kiara Maria (2003)
 4. Romano Michel Maria (2004)
 5. Jayden Diégo Maria (2006)
 6. Lorena Selina Maria (2008)
 7. Lyvana Shania (Sjanaai-ja) Maria (2010)
 8. Giyano (uitspraak: Dzjano) Kyano Maria (2012)
 9. Djino Djinoh Valentino Maria (2012)
 10. Giulia (uitspraak: Dzjulia) Valentina Maria (2013)
 11. Djayla (uitspraak: Dzjela) Sofia Maria (2014)

Een Huis Vol ontwikkelingen

Het is weer een seizoen vol eerste keren. De familie Deijs gaat met z’n allen op vakantie naar Marokko. Terwijl moeder Ingridt zich ontfermt over de stapel paspoorten, maakt vader Marcel zich alleen druk over de thuisblijvende vier katten. Ook gaat jongste zoon Jordy, die het syndroom van Down heeft, voor het eerst naar school.

Bij de Baumgards is het de eerste keer dat opstandig peutertje Shayquan bij de kapper onder handen wordt genomen met de tondeuse.

Nadine en Michel Quaedackers willen voor het eerst in jaren samen een avond weg. Maar hoe vind je een oppas voor elf kinderen tussen de nul en 17?

De familie Baumgard uit Een Huis Vol
De familie Baumgard uit Een Huis Vol (foto: NCRV)

Kijk hier alle afleveringen op Uitzending Gemist.

55 antwoorden op “Een huis vol (update)”

 1. Heerlijk programma om te zien, maar de namen van de nieuwe familie zijn wel op en top tokkie!

 2. Djaden, Djano, Djino, Djulia, Djeda, Zjalena, Shenna. Het is gewoon een beetje… te. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dan is Damian nog best aardig.

  1. Het zou zo mooi zijn als men eens niét aan onze vooroordelen zou voldoen… Het hele plaatje klopt weer.

   1. Wat moest het lisa, anne, kim,sem, daan, emma enz zijn dan?? Lekker standaard!! Mensen moeten eens durfen nieuwe namen te verzinnen dat standard namen steeds om maar gek van te worden!

 3. Dat is wel een beetje veel van het goede qua naamgeving…
  (En oppas nodig als de oudste al 17 is? Dat is vast in scene gezet voor de tv…)

  1. Oudste wil en kan misschien niet altijd oppassen. Ook vind ik zoveel kinderen onder een bepaalde leeftijd te veel voor een jongen van 17. Ik vind een oppas dan wel een verstandige keus.

 4. Ik vind dit programma ook geweldig!

  Damian Deijs vid ik geen geweldige combinatie, en in de quadackers vind ik dzjano en dzjino
  ook wat vreemdsoortig.

  Wat ik wel raar vind is dat die Michel die kinderen steeds aan 1 arm optilt!
  Doe even normaal……

 5. Ik vind de namen ronduit ordinair. En bij de Quadackers wel erg veel Maria…. was de inspiratie op? 🙂

  1. Moet je aan hun vragen waarom ze allemaal 3e naam Maria hebben.

 6. Leuk programma om te zien! Grote families waarbij de ouders veel liefde en aandacht aan (al!) hun kinderen geven. De kinderen komen niets tekort. Hartverwarmend.

 7. Wat wil de ncrv met dit programma laten zien? Dat mensen die niet of nauwelijks werken en zoveel kinderen hebben zoveel geld te besteden hebben? Ik vind het best leuk om naar teer kijken, maar het is totaal onrealistisch. Je kan beter later zien hoe het er echt aan toe gaat binnen zo’n groot gezin staanen voor welke uitdagingen ze echt staan. Dat gesmijt met geld slaat nergens op. Lijkt wel sbs6!

  1. Zou best kunnen dat je het wel red met zoveel kinderen. Als je gewoon uitgeeft wat je echt uit kan geven en niet dingen doet of koopt die niet nodig zijn!! Kijk maar naar de tvserie ”19 kids and counting” vanuit Amerika, hun redden het ook en doen ook juist meer voor anderen!! Dus onmogelijk is het niet als je gewoon spaart, 2e hands kleding koopt en zoveel mogelijk geld bespaard! 🙂 Ze willen dus laten zien dat het wel mogelijk is

     1. Ja en wie weet krijgen die mensen gewoon geld van familie of weet ik veel? Ik heb helemaal geen gesmijt met geld gezien overigens, of valt een vakantie en uit eten daaronder?

      Ik vind wel….maar dat is mijn mening dat je er beter over na moet denken dat je dan geen geld hebt om ze bijvoorbeeld op zwemles te doen en dat vind ik in Nederland echt heel belangrijk, want hier is overal water!

      Een dagje dierentuin of een keer een pannenkoek zal niet goedkoop zijn, maar goed smijten met geld vind ik wat anders.

 8. In de aflevering van gisteren was er een stukje waarin de ouders vertelden wie de namen vd kinderen verzon. Toen zei Nadine dat alle (eerste) namen van hun kinderen 6 letters hebben! Dat was me echt niet opgevallen. Heeft ze er toch meer over nagedacht dan ik dacht 😉 Overigens staat in dit overzicht de naam van Djinoh verkeerd, er moet een H achter. Anders zijn het ook geen 6 letters 😛

 9. Vind Giulia wel mooi! de rest vind ik niet zo ..vooral de spelling van Djino vind ik niet mooi.

 10. Echt mooie serie over grote gezinnen.
  De liefde, harmonie, geduld en humor,
  sterke karakters, doorzetters.

  1. vind je dat echt? dus jij vind Nadine en Michel echt een liefdevol gezin, met humor en geduld??

 11. de oudste kinderen van nadine en michel krijgen helemaal geen aandacht, dat is echt heel zielig!, Nadine blijft maar kinderen krijgen (volgens mij is het voor haar zoiets als elke keer een nieuwe pop krijgen en de ander nog net niet weggooien) hoe kan je in hemelsnaam zoveel kinderen krijgen en niet eens voor ze allemaal goed zorgen. ze slapen in de woonkamer!! dat kan toch niet!! evenals dat ze nauwelijks aandacht hebben voor de wat oudere kinderen. het zijn erg egoïstische ouders, die michel toont geen enkele liefde aan de kinderen. in en in triest is dit.

  1. Waar leid jij uit af dat Nadine maar kinderen blijft krijgen? Misschien blijft het hier wel bij? Overigens ben ik het voor een groot deel wel met je commentaar eens. Ze komen op mij enigszins over als Tokkies.

   1. Ik ben het best met je eens dat ze wat als Tokkies overkomen maar waar is egoistisch nou op gebaseerd?
    Vind het ook sneu dat hij de kleintjes optilt aan 1 arm en dat die groten geen aandacht krijgen, maar
    ik zie dat om me heen echt met gezinnen met 2 kinderen ook gebeuren.

    Het is wel weer heel zwart wit….

  2. Michel ziet zijn kinderen als voorwerpen, niet als individuen.

  3. Nou ze krijgen aandacht genoeg van ons allemaal. Zowel de grote en de kleintjes. Maar ja de producenten zenden uit wat hun willen.
   Dat de kleintjes tijdelijk
   in de woonkamer sliepen was dat we een behoorlijke lekkage hadden in de badkamer en was helemaal doorgegaan naar de slaapkamer.je laat dan niet je kinderen daar slapen. Dat hebben ze niet verteld in de serie waren we ook boos over.
   En dat mijn man ze aan een arm optilt hij heeft een tia gehad en blijvend last van zijn arm.maar ook dat word niet in de serie verteld hebben ze niet uitgezonden.
   Jammer dat sommige zo over ons denken terwijl we zo helemaal niet zijn.jullie kunnen ons verder volgen op instagram en op facebook familie quaedackers en op youtube. Fijne dag allemaal

   1. Nadine Je zorgt voor alle kinderen heel goed ik vind je en Michel hele lieve mensen jullie doen echt je best voor de kinderen Commentaar vind ik voor jullie echt niet nodig Liefst uit Breda

 12. Voor de rest vind ik De familie Deijs echt fantastisch! zo moet een groot gezin zijn. vader en moeder die voldoende aandacht geven aan alle kinderen!! niet alleen aan de kleintjes. Bovendien stralen ze ook echt een liefdevol gezin uit.

   1. Ja, waarom noem je die niet? Ook een geweldig gezin volgens mij.

  1. Maar ook de familie Deijs slaapt met een heleboel in een te kleine kamer hoor….dat verwijt je dan die kwakkies wel haha.
   Die slapen in de woonkamer, mijn vriendin ook met haar man, op een slaapbank!

 13. Denk dat de kostbare dingen zoals vacanties en de bruiloft door de ncrv betaald worden om het programma op teleuken .alleen Michel werkt niet(burnout) volgens mij letten ze allemaal goed op de centjes.

 14. Ik vind het een fijn gezin-
  kom zelf uit een grote fam-
  van [11]kinderen -en toen was er oorlog-En toch zijn we allemaal
  goed terecht gekomen .
  en hebben veel plezier gehad ,en niemand voelde zich te kort gekomen .er was toen echt armmoede opvandaag hebben ze alles .ik zie mijn MOEDER nog op de handen wassen toen was er nog geen wasmachiene.dat was pas hard werken .
  verder wens ik het gezin een fijne toekomst.

  1. Tja maar in die tijd hoefden gezinnen nog niet persé 2 inkomsten te hebben om het te redden. Tegenwoordig moet de vrouw zeker wel parttime ernaast werken..

 15. Superleuke families , en een heel leuk programma, kom zelf uit een gezin van 5 kinderen.

 16. Superleuke families , en een heel leuk programma, kom zelf uit een gezin van 5 kinderen.

  1. Er komen afleveringen in 2015. Welke ‘oude’ gezinnen mee doen weet ik niet, maar in ieder geval doet er een nieuw gezin mee. Zij zijn afkomstig uit Twente en hebben vorig jaar een vierling gekregen, nadat ze al twee oudere dochters hebben.

   1. De vierlingdochters van de familie Adema heten Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe. De twee oudere dochters heten Meike en Imre. Ik geloof dat ik het op Aukje na, wel leuke namen vind.

 17. Wanneer starten de nieuwe afleveringen, want het jaar 2015 is alweer bijna om en ik heb nog niks op tv gezien. Weet iemand of er überhaupt nog nieuwe afleveringen komen????

 18. Ik vind de familie Guadqckers het leukste. Ik vind het allen wel een beetje raar dat er 5 kinderen op 1 kamer liggen. Sommige mensen vinden het echt een rot gezin. Ik snap dat echt niet want Nadien en Michel gaan allebei hartstikke goed met de kinderen om en ik denk dat ze wel weten wat ze doen met de centjes en de liefde en gezelligheid voor de kinderen want zij hebben al 11 kinderen. Damian Shenna en Yalena krijgen wel iets minder aandacht maar dat hoort er soms ook wel bij in zo’n inmens gezin.Dat Lyvana het op haar broertje munt vind ik wel erg. Dat Nadien er dan niks aan doet vind ik niet kunnen.

 19. Weten we de namen van kinderen en kleinkinderen van de familie Vink al?

  1. Lorenzo
   Bentley
   Zoë
   Chealsy
   Sammy
   Isabella
   Gio
   Zo heten ze?

   1. Kinderen:
    Ryan
    Willem
    Stefan
    Chayenne
    Angelica
    Charella
    Joey
    Richella
    RJ
    Ricardo
    Destiny
    De kinderen❤?

 20. Ik kan mezelf daarin helemaal in vinden met zo’n groot gezin. Ik ben zelf de oudste uit een gezin van zeven en al onze namen heeft mijn moeder zelf uitgezocht, al ben ik traditioneel nog naar twee oma’s vernoemd. Na vier meiden wilde mijn vader heel graag een zoon, dus in 1967 werd mijn broer Brian David geboren en een jaar later kwam Michael Donald de gelederen versterken. Aangezien mijn vader Donald Edward heette, is mijn andere broertje naar hem vernoemd. Mijn zussen heten voluit Maureen Ingrid Marjolein, Marguerite Helene, Linda Joan en Saskia Gabrielle. Mijn volledige namen zijn Patricia Regina Anna. Van moederskant dus Bertha Regina Geertruida en van vaderskant Anna Jansje.
  Ik vind een huis vol juist een leuk programma en ik wens alle families heel veel plezier met hun kroost.
  Hartelijke groeten Patricia

Reacties zijn gesloten.