Eeneiige drieling in Amsterdam

Nog geen anderhalf jaar na de geboorte van hun zoon Gijs bleken Edwin en Meriam Zeubring-Niemeijer uit Amsterdam weer een kind te verwachten. Groot was de blijdschap – en de schrik – toen eind januari bleek dat het om een eeneiige (ofwel spontaan ontstane) drieling ging!

Op 9 juli werden ze in het Wihelmina Kinderziekenhuis in Utrecht ouders van drie zonen: Romijn Balthazar Wester, Bent Caspar Wieger en Kick Melchior Willem. Drie modenamen, drie Driekoningennamen en drie W’s.

Ik vind ze goed gevonden, de namen, ook samen met grote broer Gijs!

15 antwoorden op “Eeneiige drieling in Amsterdam”

 1. Caspar, Balthazar en Melchior vind ik geweldig, dat zou ik ook doen als ik een drieling kreeg, al vind ik de hier gebruikte volgorde Balthazar, Caspar, Melchior wat vreemd.

  De eerste namen vind ik alledrie vreselijk.

 2. Mmm, ik vind eigenlijk de hele naam van alledrie verschrikkelijk, met die Driekoningennamen kunnen ze zo het theater in.

 3. Romijn valt een beetje buiten de boot met twee lettergrepen. Verder ben ik niet weg van de eerste namen. De drie koningen vind ik leuk gevonden. De drie W’s vind ik de mooiste namen. Is ook bekend wat de volledige naam is van broer Gijs?

 4. Ow, een drieling relatief kort na je eerste, wat lijkt me dat schrikken! Wel heel bijzonder, zo’n eeneiige drieling. Van de namen ben ik eerlijk gezegd niet zo kapot, vooral niet van de eerste namen, maar smaken verschillen nu eenmaal…

 5. Romijn, Wester, Willem en Caspar kunnen mijn goedkeuring absoluut wegdragen! Leuk gevonden, die drie koningen en alle derde namen met een W. Kick vind ik echt érg lelijk.

  Maar die reacties op dat berichtje op ad.nl, mijn god zeg. Al die mensen die ineens op hun achterste poten staan als iemand die eens níet invalide/ontslagene/alleenstaande moeder/anderszins ‘zielig’ is hulp van de overheid vraagt. Die man had maar niet moeten gaan studeren als ze een kinderwens hadden, ze hadden rekening moeten houden met een drieling (dan kan dus de meerderheid van NL nooit aan kinderen beginnen!) en ze moeten maar ‘gewoon’ gaan verhuizen naar een of ander dorpje op het platteland. Het valt me mee dat ze niet zeggen dat ze 2 kinderen hadden moeten laten aborteren. Pff, stelletje onderontwikkelde losers. 🙂

 6. ik vind het geweldige namen , Gijs past er juist weer niet bij.

 7. Ik vind Gijs en Caspar wel mooi, maar de rest… De vernoeming naar de drie koningen vind ik wel wat vreemd.

 8. Kick vind ik echt vreselijk, maar verder vind ik de namen goed te doen. Romijn, Willem en Caspar zouden voor mij wel potentiele kanshebbers zijn. Vind de link tussen de 2e namen en tussen de 3e namen wel leuk ook.

 9. Ik had de aankondiging vorige week al in het NRC geboorteregister gelezen, wat heerlijk om het verhaal erachter nu ook te lezen.
  Wat een leuke namen, gedurfd hoor, goed over nagedacht.

 10. Ik vind de namen van deze kinderen ook erg leuk! Ik zou zelf niet kiezen voor dat soort tweede namen, maar zo vind ik het wel grappig. Ik vind de namen Bent en Kick erg vet!

 11. Daar is goed over nagedacht!Mooie stijlvolle namen.Alleen broertje Gijs vind ik een heel andere stijl,daar verwacht ik eerder een Teun of een Pim bij.

 12. Ik vind die driekoningennamen helemaal super! Maar waarschijnlijk had ik er niet voor gekozen om een Willem toe te voegen… Dat ontkracht het gevoel van saamhorigheid weer, of zoiets.

 13. Ik ben zelf niet zo weg van dit soort namen, Vind de drie koningen namen wel leuk. Ik had zelf liever drie voornamen gezocht met dezelfde betekenis maar dan in een andere vorm/taal, of een anagram van een naam. Daar moet je tegenwoordig met al die namensites wel iets kunnen vinden.

Reacties zijn gesloten.