Eerste Baby’s Van 2008: Afonso, Ainara, Brian, Derrek, Desteny, Jabony, Jakenya, Ja’niyah Makenzee, Jaysen, Jef, Noud, Tylar, Zilan 2x Nils

[3-1-2008]

En een bijzonder eervolle vermelding voor Olivier Joost, broertje van Gijs Wouter, die ook op 1-1-08 werd geboren!

En niet alleen vanwege zijn moeder Linda, die hier een trouw reageerder is, maar ook vanwege de naam, die wel érg gunstig boven die van de rest uitsteekt. Kijk eens wat een lekkere jongetjes!

[2-1-2008]

We hadden al de eerste kerstkinderen van 2007, en dan nu dankzij Angelique ook de eerste baby’s van 2008. Als de namen van deze nieuwe wereldburgers de trends voor 2008 moeten voorspellen, hou ik mijn hart vast.

Nederland

Zo was daar de tenenkrommend gespelde maar ongetwijfeld bijzondere Desteny in het nieuwe Groningse Martiniziekenhuis.

Verloskundige Sanne Frieling en haar vriendin Christine Hilster hielpen in diezelfde provincie Drenthe het zevende kind van de Somalische familie Abdo Osman ter wereld. De moeder in barensnood had door de dichte mist het ziekenhuis niet meer kunnen bereiken. Volgens de Somalische traditie krijgt het meisje pas later een naam, maar de verloskundige deed ‘Sanne‘ als suggestie.

In Delftlanden in Emmen werd Noud Schomaker-Schoenmakers geboren, het eerste kind van de 70 huishoudens in een nieuwbouwwijk.

Europa

Zilan was de eerste baby in het Turkse Istanbul, waar het meisje om precies middernacht geboren werd. Zîlan betekent in het Koerdisch ‘wervelwind’. De Koerdisch-Nederlandse site Azady.nl meldt dat een vrouw genaamd Zilan zichzelf in 1996 in brand stak en daarmee een revolutionair symbool is geworden voor vele Koerden.

In de Oostenrijke Rudolfsstiftkliniek in Wenen beviel een 16-jarige net na middernacht per keizersnede van een zoon Brian. Tegelijkertijd schonk een 21-jarige het leven aan Marcel Dominic.

In Zwitserland waren Afonso (zonder l) en Mischa de eerste kinderen van 2008. Hier werden ook Matteo, Noa, Emir, Eliott, Mynta en Elise geboren, de laatste het zusje van Léonie, Valentine en Julienne.

Caden McLean en Aaron Farley waren de eerste baby’s in Groot-Brittannië, waar ook Muhammad Akram, Christina Wang en Keith Livingstone werden geboren.

De eerste Vlaamse baby van 2008 was Jef, die om 0.48 uur in het gezin van Bart van den Putte en Sofie Cuypers ter wereld kwam.

In de Duitse stad Berlijn was Linnea Merle de eerste, elders in Duitsland volgden de kleine Lisanne en Mina. En een jongetje, Jaysen, zoon van Silke en Rogier Rein. Het Italiaans-Amerikaanse echtpaar Giulia en Patrick Graham noemde hun zoontje David en Nadine Kaline beviel van Martin. Hier de plaatjes van baby’s die ook nog werden geboren: Nils Dietz, Nils Drechsel, Lena Schloske, Minh Hieu, Jasmin Clauss, Jason Bayer, Joleen Krüger en Niklas Remus.

Op Gran Canaria beviel Raquel van een dochter Ainara, gevolgd door drie andere meisjes: Zaida en Marta, en een Marokkaans meisje-zonder-naam. 

Elders

Stephanie Nawawi-Mangoendimedjo werd moeder van de eerste Surinaamse baby, wiens naam niet bekend werd gemaakt (dus waarom hier vermelden?).

Nathaniel Anthony Wilson was de eerste Canadese baby. Later op de dag werden Marie Janis Turner, Portia Hitchins, Emilia Grace Bailey, Ethan Ashley Winter-Stempen, Danaka Josephine Unwin, Kaitlyn Amanda Docherty en Derrek Barr-Leblanc geboren.

In Australië was Tylar Chapman de eerste in het gezin van Tim Chapman (20) en Dannielle Parker (17).

En Amerika (natuurlijk) een ware babyboom: Blake Hagan, Ezequiel Velazquez, Meghan Marie Mock, Jabony Antonio Gonzalez, Alexandria Leigh Tobias, Billy Eastes III, Anna Sinclair, Ja’Niyah Makenzee Kesler, Lily Rosenblatt, Kirsi Leppanen, Tristan Thomas Lee, Landon Scott DeGroot, Rylan Austin Delacruz enzovoort enzovoort.

Een jaar geleden kregen de Amerikaanse Becky en Kyle Armstrong hun eerste kind, een zoon Kaden, op nieuwjaarsdag. Precies een jaar later heeft hij een zusje: Faith Lynn. Shakeita Cruse (25) kreeg gisteren haar vierde kind: een dochter JaKenya, dus eindelijk een zusje voor Zikeya.

12 antwoorden op “Eerste Baby’s Van 2008: Afonso, Ainara, Brian, Derrek, Desteny, Jabony, Jakenya, Ja’niyah Makenzee, Jaysen, Jef, Noud, Tylar, Zilan 2x Nils”

 1. Af en toe denk ik…hoe gekker de naam hoe beter. Ik vind het soms wel een beetje te gek, doe lekker gewoon..is wel zo makkelijk 🙂

 2. Dit is te gek voor woorden.
  Kijk daarom op koninklijkhuisvaria web-log.nl

 3. Het lijkt inderdaad wel alsof steeds meer ouders hun kind een ‘unieke’ naam willen geven, en daarbij voor lief nemen dat hun kind daarbij zijn/haar hele leven hun naam moeten spellen (Makenzee?)
  Bij mij op school zat een jongen die Maks heette, en dat altijd gelijk maar spelde om verkeerde spelling te voorkomen. Hij heette dus ook ‘Maks met kaa es’ voor iedereen.

 4. “Verloskundige Sanne Frieling en haar vriendin Christine Hilster hielpen in diezelfde provincie het zevende kind van de Somalische familie Abdo Osman ter wereld. De moeder in barensnood had door de dichte mist het ziekenhuis niet meer kunnen bereiken. Volgens de Somalische traditie krijgt het meisje pas later een naam, maar de verloskundige deed ‘Sanne’ als suggestie.

 5. Het mooiste vond ik de in Twente geboren tweeling Berendina en Arendina (beide geen tweede naam). Ik ben ontzettend benieuwd wat voor vlotte voornamen je daar nog uit kunt trekken. Dina en Ina? Beertje en Arendje?

 6. Ik heb er nog eentje.
  Ons zoontje Olivier was om 04:32 in ieder geval de eerste van Bossche ziekenhuizen 😉

  olivierjoost.web-log.nl

 7. Olivier Joost, wat een prachtige naam. Meer mooie namen vind ik:

  Noud
  Noa
  Valentine
  Jasmin
  Meghan
  Faith Lynn

 8. Tja dan vallen Klaas en Tiemen, die hier de eer van 1 januaribaby hebben, wel heel erg uit de toon met hun naam. Ik heb zomaar het idee dat ze dat zelf niet erg zullen vinden mochten ze ooit dit rijtje namen tegenkomen.
  Elliot en Linnea vind ik trouwens wel mooie namen!

 9. Westfries Gasthuis Hoorn: geboren als eerste baby van 2008.. Richently. Zoon van Richenel en Nathaly

 10. 2-1-2008 om 8:50uur geboren!
  Morris Simon Beau Bruijn, broertje van Brent.
  Zoontje van Fred en Dominique Bruijn

Reacties zijn gesloten.