Dank Jullie Wel!

In 2007 schreef ik 310 posts op dit blog, waarop ruim 800 reacties kwamen, plus vele tientallen mails via het mailformulier.

Ondanks het me regelmatig tegenstaat om na en naast mijn (heel andere en full time) baan vrijwel dagelijks te posten, word ik natuurlijk heel gelukkig van de goede ontvangst die dit blog bij de bijna 150.000 unieke bezoekers van dit jaar had.

Het blijft bijzonder te merken dat er zoveel andere mensen in Nederland en België zijn die geïnteresseerd zijn in voornamen. Ik dacht altijd dat ik daar samen met de dames van het namenprikbord wat alleen in stond, maar de honderden bezoekers die dit blog iedere dag bezoeken geven toch anders aan. Welja, iedereen heeft er ten slotte minstens één 🙂

Een onderwerp dat de gemoederen altijd bezig houdt zijn de namen die zangers, acteurs en andere ‘beroemdheden’ aan hun kinderen geven.

Verschillende buitenlandse sites geven geweldige overzichten van de actie in Amerika en Engeland, maar voor Nederland en België bestond er tot 2006 geen lijst, terwijl veel mensen toch nieuwsgierig zijn naar wat voor namen BN’ers en BV’ers kiezen.

De kranten stonden in april 2007 vol van de geboorte van de derde dochter van Willem-Alexander: iedereen wilde de dagen na de geboorte weten hoe ze nou eigenlijk ging heten. Een week later volgde iets meer in de luwte de geboorte van Olivia ‘Liv’ Marie, dochter van nationaal lekker ding Ruben Nicolai, die de Olivia-golf waarschijnlijk nog hoger helpt gaan.

En nu is het wachten op de naam van de derde spruit van Jan Rot, die in mei 2008 een broertje of zusje voor hun dochter Elvis en zoon Rover verwacht, en op de naam van het vierde kind van Martijn Krabbé, die al een wonderlijk drietal heeft met de namen Bickel, Michelle en Jasmijn.

In 2007 zagen 78 Nederlandse en 39 Belgische beroemde baby’s het levenslicht. Het overgrote merendeel van de namen op deze lijst was daar nooit terecht gekomen zonder de aanhoudende hulp van meelezers als Amanda, Annelies, Anouk, Arjan, Arnold, Carina, Christine, Corine, Elfje, Eliane, Ellen, Esther, Fieke (hoi!), Heartbeat, Hélène, Ilse, Iman, Ireen, Jacqueline, Jeske, Jolanda, Kiki, Kim, Klavertje Vier, Laura, Lauren, Laurie, Lieneke, Linda, Lonneke, Lydia, Maaike, Marianne, Marieke, Marije, Marijke, Mariska, Marit, Marja, Marjan, Marjolein, Marlies, Marloes, Mino, Miranda, Mirjam, Mniek, Nathy, Nika, Noortje, Octavie, Orchidis, Pauline, Petra, Ronn, Rosa, Saar, Sanne, Saskia, Sofie en Sophie.

Een extra woord van dank aan mijn hofleveranciers, die dit jaar soms tientallen inzendingen verstuurden: Angelique, Anja, Coba, Ilie, Lia, Nadine, Saartje en Selma.

Ik hoop dat jullie ook in 2008 dagelijks aanschuiven bij RTL Boulevard en Shownieuws en wekelijks bezoekjes aan de kapper brengen voor de laatste namen!

Niet iedereen is into beroemde baby’s – en dat is ook niet waar deze site om draait. Jullie reacties op de polls, het voornamennieuws van over de hele wereld, mijn met moeite samengestelde lijstjes en de interessante, lieve en leuke mails die iedere dag ontvang zijn voor mij de belangrijkste reden om deze site ook in 2008 voort te zetten.

Graag wens ik al mijn lezers een heel fijn nieuw jaar met veel geboortekaartjes en bijzondere nieuwe namen!