Emily & Jacob Zijn Populairste Babynamen Amerika

Emily en Jacob zijn voor het zoveelste jaar op rij de populairste namen die in de Verenigde Staten aan pasgeboren kinderen worden gegeven. Ava (uitgesproken als Eva) is de snelst stijgende meisjesnaam. De meest voorkomende tweelingcombinaties zijn Jacob & Joshua, Matthew & Michael en Daniel & David. De meest gegeven naamcombinatie voor pasgeboren tweelingzusjes zou in Nederland niet snel gekozen worden: Hope & Faith. Langs de Mexicaanse grens zijn vooral Jose en Angel relatief populair voor jongens, bij de meisjes is dat Mia. De overall top 10 voor meisjes: 1. Emily 2. Emma 3. Madison 4. Abigail 5. Olivia 6. Isabella 7. Hannah 8. Samantha 9. Ava 10. Ashley En voor jongens: 1. Jacob 2. Michael 3. Joshua 4. Matthew 5. Ethan 6. Andrew 7. Daniel 8. Anthony 9. Christopher 10. Joseph

2 antwoorden op “Emily & Jacob Zijn Populairste Babynamen Amerika”

  1. Er staan wel leuke namen bij beide lijstjes. Emily zou een leuke naam zijn als ik in het buitenland zou wonen, maar ik weet niet of ik hem wel zou kiezen, als hij zou vaak voorkomt… De meest voorkomende namen voor een meisjestweeling vind ik nogal apart, Hope en Faith. De betekenis is dan wel mooi, maar ik vind het niet echt voornamen.

  2. Ik vind vrijwel alle namen uit de top 10 wel leuk. 😀 Alleen Abigail, Madison, Ashley en Ethan vind ik absoluut geen mooi namen. Die klinken me zo Amerikaans in de oren. Ik heb de voorkeur voor de ouderwetse, naar mijn idee vaker door Britten gegeven namen, zoals William en Sophie.

Reacties zijn gesloten.