En onder luid applaus werd Lenne geboren

Sanne en Remko de Vries uit Bilthoven namen hun zoontje afgelopen zondag mee voor een gezellig uitstapje met z’n drietjes. Het zou namelijk niet lang meer duren of er zou een broertje of zusje bij zijn.

De verwachte baby diende zich echter iets sneller aan dan verwacht en bij het verlaten van de kinderboerderij (aan de Kroostweg!) in Zeist hield de hoogzwangere moeder (34) het niet meer.

Met behulp van de verloskundige aan de telefoon en op het nippertje een toegesnelde ambulancebroeder kwam Lenne ter wereld. RTV Utrecht ging op bezoek bij de nog altijd beduusde verse ouders.

Dat lijkt me niet zo gek, als op zo’n warme dag tientallen mensen toe staan te kijken, tja, hoe de natuur werkt. “Het kindje werd geboren onder luid applaus en gefluit van een grote groep mensen”, vertelt de vriendin van de moeder.”

Lenne… Net als bij Lente moet ik altijd aan ‘ellende’ denken. Of aan ‘lende’. En dus aan koeien en biefstuk. Zijn er hier fans?

15 antwoorden op “En onder luid applaus werd Lenne geboren”

 1. bij lenne dacht ik allereerst aan een jongen! de naam vind ik persoonlijk ook mooier voor een jongen. maar het bleek dus een meisje te zijn, : ook stoer. ben heel erg benieuwd hoe hun eerste kindje dan heet!

 2. Dat lijkt me flink schrikken. Bij Lenne dacht ik ook eerst aan een jongen. Lente zou ik dan mooier hebben gevonden.

 3. Lenne vind ik ook meer voor een jongen. Houd sowieso niet van namen met een dubbele medeklinker en dan een e. Lotte, Sanne, Fenne etc. Vind het een beetje flauw klinken.

 4. Ook hier geen fan van de naam. Houd sowieso niet van dit soort fantasienamen (wat het volgens mij is, maar weet ik eigenlijk niet zeker). Ook Lente staat zeker niet bij mijn favorieten, had vroeger een (vervelende) leraar die zo van zijn achternaam heette en heb er om die reden moeite mee om het als voornaam te zien.

 5. Ook ik dacht aan een jongen bij de naam Lenne. En dat liedje ‘Lennie’, gaat dat eigenlijk over een jongen of een meisje? Heb ik ook nooit begrepen.

  Trouwens, de opa en oma van moeders zijde waren hun tijd ver vooruit met de keuze van de naam van hun dochter!

 6. Nee, zou ik zelf ook niet voor kiezen.

  En ik dacht dat ik met mijn bevalling van nog geen anderhalf uur afgelopen vrijdag een snelle bevalling had… 😉

 7. Namen waar ik nog nooit van gehoord heb kan ik moeilijk meteen leuk vinden…

  Wel een grappig verhaal overigens. Ik moet er trouwens niet aan denken om onder luid applaus van een grote groep mensen te moeten bevallen, ha ha.

  Trouwens, gefeliciteerd Denise!

 8. Ik vind Lenne best leuk……. Voor een jongen welteverstaan en dan als koosnaam voor Lennart ofzo. Voor een meisje vind ik het maar niks.

 9. Ik heet Lenne & ik ben een meisje! Ik krijg geweldige reacties op mijn naam en daarbij heten er weinig meisjes zo. Ik vond het dan ook geweldig deze gebeurtenis. Helemaal leuk.
  Lenneke hoor je trouwenns veel meer.
  Maar ieder z’n ding, maar ik kon het niet laten om even een ander geluid te laten horen dan alleen maar “ik vind er niks aan & ik vind t een leuke naam voor een jongen”

  Veel plezier met de namen!
  Groetjes, Lenne

 10. Ik vind Lenne een ongelooflijk mooie naam. Ik zou graag ons 2de kindje zo noemen. Het gaat zowel voor een jongen als voor een meisje. Maar ik zou hem ook voor een jongen gebruiken.

  Het zou een Friese naam zijn. En dit betekent de naam: Leeuw, sterk of dapper als een leeuw, sterk door genade of de dappere onder het volk`.

 11. ja mooi! ik ben zelf fries, dus wel leuk iets voor een kindje ooit! Niet té Fries maar gewoon leuk. Hou er wel van als mensen namen kiezen wat bij hun oorsprong past. Jesse heeft zijn oorsprong ook (een beetje) weg uit Friesland.

 12. En jesse kan zowel voor een jongens als meisje, althans vind ik :).

 13. Ons dochtertje heet ook Lenne en we krijgen veel leuke reacties. Komt wel niet veel voor bij ons, dus dat is ook wel handig want dan moet ik enkel maar haar voornaam noteren in haar kleertjes en dergelijke 🙂

Reacties zijn gesloten.