En Zo Is Er In Den Helder Altijd Wat Te Doen

Ik voerde vandaag de namen in van de kinderen die de afgelopen paar maanden in Den Helder zijn geboren.

Den Helder is een bijzondere plaats, in ieder geval waar het om voornamen gaat.

De stad drijft op (voormalig) marinepersoneel en heeft een van de grootste Antilliaanse gemeenschappen van Nederland binnen de grenzen.

Die invloeden zijn duidelijk zichtbaar bij de keuzes die ouders maken voor de namen van hun kinderen.

In een paar maanden tijd zag ik naast de *gaap* bergen Sem, Sanne, Lars en Lisa veel namen die nieuw zijn (voor mij).

En ook (soms leuke, soms wat idiote) spellingen van en varianten op bestaande namen.

In de eerste categorie zag ik voor meisjes: Abbisha, Anmarh, Daiéli, Day, Ewnis, Hillian, Hosita, Katara, Lakxana, Lieuwke, Mina-Moïse, Mystique, Nolie, Sahithya, Shavanity, Sonne en Texx.

In de tweede categorie: Abigaila, Caeylin, Danea, Danies, Dilailah, Else-Renée, Gylène, Junissa, Keaty, Khara, Li-Angela, Lo-isa, Rosalee.

Voor de jongens ook volop nieuwe namen: Abdikhani, Biem-Jan, Disayo, Djemano, Eilert, Harshan, Istali, Jaivey, Jarend, Link, Ludjensley, Mahendran, Meijert-Jan, Milai, Mogrovejo, Richendell, Roviën, Sarband, Sarhang, Shadayron, Sotero en Yalin.

En in de categorie Spannende Spellingen en Interessante Varianten: Deklan, Humphreyson, Krestian, Mattheluc, Nelthon, Nykelason, Patrishano, Reender, Rijash, Wilya en Woud.

5 antwoorden op “En Zo Is Er In Den Helder Altijd Wat Te Doen”

  1. De spelling ‘Woud’ doet mij echt serieus aan een typfout denken…

    Dit logje wekt bij mij echt visioenen op van ouders die avond aan avond aan de keukentafel zitten te puzzelen hoe ze de naam van hun telg zo origineel mogelijk kunnen maken 🙂

  2. Lakxana….. Afgezien van de idiote spelling.. maar dat klínkt toch niet? Daar gaat een kind toch mee gepest worden??

  3. Over Sonne gesproken, op een basisschool bij mij in de buurt zit in groep 3 een Sonne. Dat zou nog tot daar aan toe zijn, ware het niet dat haar achternaam Straal is. Wel het vermelden waard dacht ik zo!

  4. Hmmm, hier zitten bijzonder weinig namen bij die ik zou overwegen voor een kind. Ik vind het in het algemeen vrij vergezocht allemaal…

  5. Ik ken iemand uit Den Helder die vorig jaar een dochter heeft gekregen met de naam Kookai, vond ik ook uitzonderlijk eigenlijk dus die miste ik in het rijtje!

Reacties zijn gesloten.