Groningen kiest voor Emma & Thomas

Groningen is een gemeente die redelijk representatief is voor de Nederlandse kindernamensituatie: net als in de rest van het land zijn Thomas en Emma erg populair in de eerste zeven maanden van 2008.  In 2007 waren Ruben en Iris de populairste babynamen in de gemeente Groningen.

Onder de 1.235 jongens en 1.139 meisjes die tot nu werden geboren, zijn de populairste namen: Thomas, Sven (17 keer), Ruben (15), Daan, Jayden (14), Thijs, Jesse (13), Sem (12) en Julian, Finn en Nathan (11).

Ook bij de meisjes weinig spannends: Emma (15 keer), Julia, Lisa (14), Sophie (13), Lieke (12), Iris (11), Hannah, Noa, Sanne (10) en Naomi (9).

Ook RTV Noord maakt melding van het nieuws, maar voegt er de nutteloze (en onware) stelling aan toe dat “In Nederland […] overigens ook kindernamen gebaseerd op dieren, zoals Beer en Tijger erg in opkomst [zijn].” Waar ze het vandaan halen weet ik niet, want er zijn onder de gehele Nederlandse bevolking minder dan tien Tijgers, en circa 125 Beer-en. En die zijn lang niet allemaal de afgelopen jaren geboren.

5 antwoorden op “Groningen kiest voor Emma & Thomas”

 1. Tijger en Beer: afschuwelijk. Over tien jaar, noemt iedereen zijn kind zeker Konijn…

  De meeste namen vind ik overigens wel mooi, vooral Naomi en Finn. Alleen Nathan, Jayden, Sven en Noa zijn niet helemaal mijn smaak.

 2. Jayden vind ik toch wel de ergste naam van de afgelopen tijd. Er zit eigenlijk geen een naam bij die ik voor mijn kind zou kiezen. Ik snap ook nooit wat ouders bezielt om een naam uit die top 10 te kiezen.

 3. Ruben en Iris blijven dus toch populair.

  Jayden en Iris vind ik de minst leuke namen uit hun toprijtjes.

  Leuk vind ik: Daan, Sem en Finn en bij de meisjes: Julia, Lieke, Hannah en Noa

 4. Jayden, Julian en Sem vind ik echt verschrikkelijke namen. Ruben, Nathan, Iris en Sophie vind ik nog wel leuk, hoewel ik ze geen van allen zelf zou geven. Verder vind ik de namen vooral saai (Sanne en Thomas vooral)

 5. Jammer hoor die vele keuzes voor dezelfde namen. Zelf heb ik er voor gekozen mijn dochter te vernoemen naar oma-grootmoeder-overgrootmoeder. Wellicht ook niet ieders keuze maar ik kan bij haar naam wel wat vertellen!

Reacties zijn gesloten.