Grootste gezin van Nederland

Het grootste gezin van Nederland bestaat uit vader Ynze Flietra (54), moeder Fenny (51) en maar liefst acht dochters en negen zonen, waaronder twee tweelingen.

Mathijs (24), Maarten (23), Sjoerd (22), Niek (20), Maaike (19), Irene (18), Tineke (17), Ruud (17), Mark (16), Femke (14), Nienke (13), Koen (12), Frank (11), Jeroen (9), Esther (9) en Judith (7) zijn inmiddels oom en tante van de kinderen van hun oudste zus Annemieke (25).

De namen van neefje Niels en nichtje Marieke passen goed in de rij.

Na het lezen op hun site kan ik alleen maar denken: wat een verademing in vergelijking met die ietwat creepy Duggar family!

11 antwoorden op “Grootste gezin van Nederland”

 1. Dat is zeker niet het grootste gezin van Nederland! Ik ken een gezin in Zeeland dat uit 21 kinderen bestaat, geen tweelingen en allemaal van dezelfde vader en moeder. Volgens mij zijn het zelfs 22 kinderen, er is één kindje overleden.

 2. Als je geen kinderen neemt of kunt krijgen is het niet goed, met eentje is het zielig en met een heleboel wordt het ongewoon? Blij dat ze er zijn om de BV Holland in stand te houden! Dan moet Mathijs natuurlijk niet in Australie blijven, anders schiet het niet op 🙂

 3. ik woon zelf op urk hier wonen meerdere gezinnen van 18-21 kinderen, van 1 vader en 1moeder.

   1. Ik ook! En 18-21 kinderen: Dan ben je toch doorlopend zwanger lijkt me! Mij een beetje te veel van het goeie!

 4. is het druk, slapen ze me meerder op een kamer, zijn er vaak kinderen weg, hoe oud zijn, uiterlijk, irritant, ik heb er geen broers ofzussen. vind je het erg dat het zo druk is.

 5. Een van de grootste families is mijn familie 21kinderen familie onderstal een vader een moeder mijn oma is nog in leven verdee zijn er heel veel nichtjes en neefjes wonen in wageningen

 6. Hoi ik ben carolien uit wageningen en kom uit een gezin van 21 kinderen van een en dezelfde vader en moeder dus wij zijn de grootste

 7. Ik ben zelf opgegroeid in een gezin van 15
  Kinderen.mijn moeder heeft 17 gehad. Helaas 2 overleden. Maar goed met 6 broers en 8 zussen opgegroeid. Altijd kinderen om je heen om te spelen en heel verdraagzaam kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.