Hippienamen voor 2009

Beyond Ava & AidenPamela Redmond Satran en Linda Rosenkrantz, namengoeroes van het eerste uur, hebben een nieuw boek over voornamen geschreven: Beyond Ava & Aiden.

Ze brengen bijna ieder jaar grappige (en nuttige) boekjes uit over de babynamen van nu en zijn vooral goed in het voorspellen van trends.

Hier staat alvast een voorproefje van de – logischerwijs – nogal Amerikaanse lijstjes in het boek: hippienamen uit de jaren ’60 die het bijna 50 jaar later weer goed doen.

Ik denk dat we in Nederland niet zo snel een opleving van Coyote, Dove, Echo, Rainbow, Season of Venus zullen zien, maar misschien vind je inspiratie in namen als Cat, Cayenne, Harmony, Juniper, Ocean, Phoenix, Raven, Sky of Summer?

8 antwoorden op “Hippienamen voor 2009”

 1. Ik heb Beyond Jennifer & Jason, Madison & Montana en ik vind het een erg leuk boek! Geen recht toe recht aan lijsten met betekenissen, maar achtergronden en namen op categorieën.
  Deze komt zeker op mijn verlanglijstje! Bedankt voor de tip!

 2. Cat (wel voluit Cathelijne ofzo), Juniper en Storm zouden bij mij nog wel kanshebbers zijn. Echo vind ik mooi, maar zou ik zelf niet geven (toch iets te apart). Ocean vind ik leuk voor een Engels kindje, hetzelfde geldt voor Phoenix en Silver. In Nederland zou ik dan toch eerder kiezen voor Feniks/Fenix en Zilver.

 3. Namen die ik wel leuk vind:

  CAT(H): Als afkorting van Cathelijne
  OCEAN: Liever Oceana/Oceane
  RAVEN: Wel Nederlandse uitspraak
  SKY: Liever Skye
  STORM: Mooi
  SUMMER: Maar vind het misschien een klein beetje Barbie-achtig klinken..

 4. Juniper, Phoenix, Raven, River, Sierra, Silver, Sky, Storm en Summer vind ik mooi. Hmm…beetje voorkeur voor de letter S zie ik, haha.
  Sommige namen zou ik wel als voornaam kiezen, andere misschien eerder als tweede naam ofzo.

 5. Wat een namen allemaal… Er is er echt geen een het overwegen waard voor als ik ooit een kind zou krijgen. Welcome en Starshine vind ik ook wel heel ver gaan….

 6. Dit is grappig: de namen van mijn twee kinderen worden allebei genoemd! Die van mijn dochter wordt wel in de Nederlandse versie gespeld. Blijkbaar zijn mijn man en ik meer hippie dan we dachten! (NOT!)

 7. Leuke namen, maar dan toch liever voor mijn hond of kat, die hoeven niet zo lang met hun naam door het leven te gaan, Het is ook wel een beetje raar als je als bejaarde man of vrouw nog met en naam als Rainbow of Summer in het verzorgingshuis zit,. Dan liever een “normale naam” en zo’n naam als tweede.

Reacties zijn gesloten.