Hoe Komen Acteurs Aan Hun Naam?

Waar een middag bladeren door de Internet Movie Database al niet goed voor is. Nu maar hopen dat jullie het leuk leesvoer vinden…

Actrice Charlize Theron werd simpelweg naar vader Charles vernoemd. Ook Oscarwinnares Reese Witherspoon en haar man Ryan Philippe hielden het binnen de familie: dochter Ava werd naar de oma van Philippe vernoemd. Zoon Deacon kreeg zijn naam van een verre verwant: Pittsburgh Pirates pitcher Deacon Phillippe.

Of de ouders van Thora Birch over voorspellende gaven beschikten, is niet duidelijk, maar ze noemden hun dochter naar de Noorse god van de donder.

Bij Uma Thurman thuis ging het er wat zachtzinniger aan toe: zij kreeg de naam van de godin van licht en schoonheid in de Indiase mythology. Zij vernoemde op haar beurt dochter Maya (met Ethan Hawke) naar een Midden-Amerikaanse beschaving uit het begin van onze jaartelling.

Met Catherine Zeta Jones was meteen aan alle familieverplichtingen voldaan. Haar Ierse grootmoeder heet Catherine Fair en haar Welsh grootmoeder Zeta Jones.

Denzel Washington kreeg de naam van zijn vader, die op zijn beurt was vernoemd naar de arts die bij zijn geboorte aanwezig was, dokter Denzel.

Nog meer familiegeschiedenis bij Bridget Fonda, die naar Bridget Hayward werd vernoemd. Bridget Hayward, een stieftante die zelfmoord pleegde.

Penélope Cruz Sánchez werd genoemd naar het lied ‘Penélope’ van Joan Manuel Serrat.

Ook Matrix-ster Carrie-Anne Moss heeft haar naam te danken. In haar geboortejaar stond het liedje “Carrie Anne” van The Hollies hoog in de top 40.

Johnny Depp vernoemde zijn eerste zoon (met Vanessa Paradis) naar zichzelf: John Christopher. Het jongetje wordt echter Jack genoemd, om verwarring te voorkomen. Op de foto de moeder van Jack en zijn zusje, Lily-Rose.

Donald Sutherland gaf zijn zoons als vakidioot namen van mensen die hij bewondert. Kiefer Sutherland werd vernoemd naar regisseur Warren Kiefer. Halfbroer Roeg Sutherland kreeg zijn naam door regisseur Nicolas Roeg.

Ook de ouders van Bette Midler voorzagen een grote toekomst. Ze noemden hun dochter naar Bette Davis. Haar zusters Susan en Judy werden vernoemd naar Susan Hayward en Judy Garland.

Nicholas Cage, die eigenlijk Nicholas Kim Coppola heet, verzon zijn artiestennaam aan de hand van een personage uit een stripverhaal: Luke Cage. Zijn vorig jaar geboren zoon noemde hij Kal-el, beter bekend als Superman.

Heath Ledger en zijn zus Kate zijn vernoemd naar de twee belangrijkste personages uit Emily Brontë’s roman “Wuthering Heights”.

Opkomend actrice Piper Perabo, de vriendin van Friends ster Matthew Perry, werd door haar ouders genoemd naar actrice Piper Laurie.

Halle Berry werd genoemd naar het historische Halle Building in Cleveland (Ohio), waar vroeger het Halle Brothers warenhuis gevestigd was. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als kantoor.

Ook American Beauty actrice Mena Suvari is naar een gebouw vernoemd, zij het indirect, via een Britse tante. De bewuste tante kreeg haar naam van het Mena Hotel, dat gelegen is aan de voet van de pyramides in Egypte.

De ouders van Buffy/Angel actrice Charisma Carpenter werden geïnspireerd door een parfum van Avon, dat eind jaren ’70 populair was.

Sean Penn en echtgenote Robin Wright noemden hun zoon in 1993 Hopper Jack, naar twee huisvrienden: Dennis Hopper en Jack Nicholson.

Ook Malcolm-Jamal Warner, die we nog kennen van onder andere de Cosby Show (Theo Huxtable), werd naar twee van zijn ouders helden vernoemd: Malcolm X en de legendarische jazz pianist Ahmad Jamal.

De naam van Helen Hunt zelf is niet echt bijzonder, die van haar dochter wel. Makena Lei, kreeg haar nadat een vriend een droom had gehad over de naam die “de vele bloemen van de hemel” betekent.

Een van de broertjes Baldwin, Daniel, noemde zijn zoon in 1996 Atticus, naar een personage uit zijn favoriete film “To Kill a Mockingbird” (1962).

Ook Lara Flynn Boyle heeft haar naam te danken aan een personage in een film, in dit geval “Doctor Zhivago” (1965).