Waar vond jij de naam voor je kind?

In de NRC zag ik weer een Tijler voorbij komen. Natuurlijk vroeg ik me meteen af of zijn ouders die naam hier hadden gevonden.

Minstens zo waarschijnlijk is dat de ouders van dit jongetje-met-de-unieke-naam deze ‘ergens’ hebben gezien, op een geboortekaartje bijvoorbeeld, of ‘zelf verzonnen’ omdat alleen Tijl zo teiltje is.

Maar waar vond jij de namen voor je kind(eren)? Zijn ze vernoemd? Zag je de naam op de aftiteling van een film? Heet een vroeger klasgenootje zo en ben je de naam nooit vergeten? Of vond je de naam “gewoon leuk” en kun je je eigenlijk niet herinneren hoe ‘ie in beeld kwam?

We zijn dol op naamverhalen!

65 antwoorden op “Waar vond jij de naam voor je kind?”

 1. Mijn dochter heeft een mooie Slavische naam, plus een degelijke vernoemingsnaam. Niet unieks, wel mooi, en oma is blij :).

 2. Leuk item! Mijn zoon kreeg de achternaam van mijn lief. Die vond op zijn beurt dat hij ook naar mij vernoemd moest worden. Ik heet Nelleke en mijn zoon Nelson (Nel’s zoon). Daarnaast is hij ook vernoemd naar zijn twee opa’s Leendert en Pieter.

 3. Wij hebben drie kinderen. De oudste is vernoemd naar haar beide oma’s. De ene oma heet Johanna, de andere oma heette Annie Johanna (mijn schoonmoeder, die drie jaar geleden is overleden). Daar hebben we Johanna Annie van gemaakt, roepnaam Janneke. De tweede is vernoemd naar beide opa’s. De ene opa heet Jacob, de andere Jacob Johannes. Onze zoon heet Jacob Johannes, roepnaam Jaap. Ons derde kind is vernoemd naar mijn broer: Anton (die weer vernoemd is naar mijn opa), plus een van de twee voornamen van mijn man, maakt samen Anton Hindrik. Hindrik is weer de naam van de opa van mijn man. Volg je het nog? De roepnaam van onze jongste is Ton.
  Groetjes, Joke.

  1. Jazeker! Ik snap het nog, veel mooie vernoemingen. Mijn ouders hebben ook beiden dezelfde naam als één van hun oma’s/ opa’s. Maar mij ons hebben ze die geschiedenis losgelaten en ons geprobeerd tijdloze namen te geven. Hihi, over tijdloos gesproken; ik vind Jaap een leuke naam! Zowel voor een kleine baby, een stoere puber en als man kun je daar volgens mij ook wel mee uit de voeten. Ik ken een gezin met kinderen met de prachtige namen Johanna, Bruno en Emile. Ook heel mooi en anders dan anders, maar toch heel gewoon.

 4. Mijn zoon heet Youssef. Wij wilden een naam uit de Koran met een mooi verhaal daarachter, en ik vond het ook belangrijk dat het makkelijk uit te spreken is voor de niet Arabisch sprekenden en de spelling moest niet te moeilijk zijn.

  Eigenlijk zou ik mijn kind heel graag naar mijn beste vriend vernoemen.
  Zijn naam is in zijn geboorteland Egypte een neutrale normale Arabische klassieker met een mooie betekenis, maar in Europa denkt men eerder aan 1001 Nacht en Disney. Dus het is Aladdin niet geworden. :))

 5. Onze dochters heten Roos en Lola.
  Omdat ik het mooie namen vind die elke keer weer voorbij kwamen. Ik heb er gewoon iets mee en kreeg ze niet meer uit mijn hoofd.

 6. Mijn moeder liet mij laatst een tekening zien die ik in de 1e klas basisschool heb gemaakt. Er stond een babywiegje op en daaronder ‘ik heet Marjolijn’ en ‘als ik zou mogen kiezen zou ik graag Roos willen heten’.

  Toen ik zwanger was van een dochter was het voor mij meteen zo klaar als een klontje dat ze Roos zou gaan heten (vond/vind die naam nog steeds prachtig). Vriend was het daar gelukkig mee eens ;-).

 7. De naam van dochterlief las ik in een boek en ook een oud klasgenootje heette zo. De 2e en 3e namen zijn eigentijdse verbasteringen van oma (en omama’s) en opa (in die volgorde) hun naam. Toen we de tweede verwachtten en dit aan dochterlief vertelde zei ze meteen: ik krijg een broertje en hij gaat XXX heten. En dat vonden we zo leuk en zo’n leuke naam dat deze het ook is geworden. En het werd dus ook een jonegn. 2e en 3e namen van zoonlief zijn ook hier weer eigentijdse verbasteringen van opa en oma (in deze volgorde) hun naam. Nog steeds naar volle tevredenhied trouwens!!

  1. Ja, zo’n verhaal ken ik ook van een vriend, vernoemd naar een Terschellingse grafsteen. Heb ik altijd een beetje vreemd gevonden, al kan het soms zo lopen.

 8. Onze oudste is vernoemd naar één van de hoofdpersonen uit La Meglio Giuventu, een prachtig Italiaans epos. Deze naam liet ons niet meer los. De jongste heeft een naam die qua betekenis niet veraf ligt van de betekenis van de oudste: geschenk van god vs door god gegeven…

    1. Ik was stiekem een beetje verliefd op die Matteo 😉

     1. Jaaaa, ik ook! Wat een mooie blauwe ogen, en die donkere lokken, en zo tragisch… (pinkt traantje weg)

      Dieudonnee had gekund qua betekenis, maar we zijn wat minder exotisch gegaan: Jonathan.

 9. Mijn oudste dochter heet Mara Hadassah. Mijn partner en ik hadden allebei een eigen lijstje met namen gemaakt en bij de meisjesnamen viel het ons op dat we beiden veel namen eindigend op -ara op ons lijstje hadden staan. Daardoor wisten we dat we voor een naam op -ara moesten gaan. Heel lang hebben we Sarah Hadassah als naam gehad, maar we vonden het op papier niet zo mooi vanwege de vele h’s in de naam. Sara Hadassah was prachtig, maar ik vind Sara zonder h minder mooi. Uiteindelijk hebben we toen voor Mara gekozen. Hadassah hebben we gekozen omdat we een echte joodse tweede naam wilden.

  Onze jongste heet Sari Noa Imane. Sarah was nog steeds onze absolute favoriet, maar omdat het rijmt op Mara was de naam Sarah geen optie meer. Mara & Sarah, dat klinkt erg raar. Toen hebben we heel veel opties gehad, totaal andere namen, en uiteindelijk kwamen we op de naam Sarina. Dat was het nét niet omdat het te lang was naar onze smaak, maar omdat het begon met de klank Saar, wat we erg mooi vonden, wisten we dat we op zoek moesten naar namen die met dezelfde klank beginnen. We hebben toen gewoon heel simpel een namenboek opengeslagen en gezocht naar meisjesnamen die met Sar- begonnen, en daar stond Sari. Haar tweede naam is rechtstreeks een vernoeming naar mijn moeder, die Noa heet. Haar derde naam hebben we gekozen omdat we Sari Noa een beetje vreemd vonden klinken, we wilden een derde naam erachter om het “af” te maken en wilden geen naam eindigend op -i of -a omdat Sari en Noa daar al op eindigen. En het liefst wilden we een Hebreeuwse of Arabische naam. En toen kwam iemand met de naam Imane als optie en dat is het uiteindelijk geworden.

  De naam voor de derde staat ook al vast. Jakob Gabriël voor een jongen. Jakob omdat we dat al jarenlang een prachtige naam vinden, bij de meiden stond die naam ook al als jongensnaam vast. Gabriël als vernoeming naar mijn schoonzusje die Gabriëlle heet. De naam voor een meisje wordt Lina Naoual. Lina omdat mijn partner helemaal verliefd is op de meisjesnaam Alina, maar ik vind die klank niet zo leuk. Met de eerste A eraf vind ik het wel een prachtige naam, en mijn partner gelukkig ook. Naoual kwam ik geschreven als Nawal eens tegen op internet en vond ik meteen prachtig. Om in de stijl van Sari’s derde naam Imane te blijven, past Naoual perfect in ons gezin.

  1. Leuk! Mijn nichtje heet ook Hadassah, ik vind het een hele leuke naam!

 10. Mijn dochter heet Roxana. Ik had deze naam-toen ik ongeveer 16 was-gelezen in een geschiedenisboek over het leven van Alexander de Grote. Dit is de naam van een Perzische prinses, die hij vanwege haar schoonheid huwde. Haar naam betekent; “Dageraad” en haar bijnaam was ” parel van het oosten”. Ik had deze naam in gedachten voor een perzische kat, want op zestienjarige leeftijd denk je nog niet aan kinderen. De kat -met die naam-is er nooit gekomen, maar toen mijn dochter geboren was, wist ik dat zij die naam moest krijgen.

 11. Mijn kersverse dochtertje heet Hannah Helena. Mijn man koos de naam Hannah, omdat ‘ie al sinds z’n 24e weet dat hij zijn dochter zo wil noemen (ik had weinig in te brengen, haha).
  Als tweede naam wilde ik eigenlijk Elena, naar een Russische kennis van me, maar dat klonk niet zo fijn. Toen hebben we de h- er maar voor geplakt. Nu hebben we een alliteratie, want ook onze achternaam begint met de h- (en we hebben een palindroom 🙂 ).

  1. In de eerste plaats gefeliciteerd met de geboorte van Hannah Helena H…..

   Heel veel “H’s”
   Mijn moeder heet ook Helena en ik had deze naam ook op mijn namenlijstje, maar mijn man wilde zijn moeder dan ook vernoemen en ik vond Nelletje geen optie, dus vandaar dar we niet voor Helena zijn gegaan.

 12. Onze oudste heet Joshua Ryan, Joshua stond al op mijn lijstje toen ik 14 was, ik vermoed geinspireerd door Joshua Kadison, van het liedje “Jessie”. Mijn man was het er gelukkig mee eens 🙂
  Voor onze 2e (uitgerekend december) vonden we het in eerste instantie lastiger, ik was bang nooit meer een naam te vinden die dezelfde intensiteit bij me op zou roepen, maar we zijn toch vrij snel een naam tegengekomen waar we allebei een “Joshua’ – gevoel bij hebben, d.w.z. alsof hij al jaren bij ons hoort. We houden hem nog even geheim 🙂

  Overigens, leuk om alle andere verhalen te lezen, ik ben alleen zo vreselijk nieuwsgierig naar de namen zelf, omdat niet iedereen die er bij zet!

 13. We wisten dat we een zoon zouden krijgen, maar de naam? We kwamen er maar niet uit. We lagen volledig bij elkaar uit de richting wat namen betreft. Zo kwam ik bijvoorbeeld met ‘Milan’ en ‘Tim’. Mijn man vond de namen ‘Ryan’ en ‘Davey’ mooi. Vreselijke namen vond ik dat. Toen we het eens hadden over vroeger vertelde ik mijn man dat ik mijn mannelijke barbies vroeger ‘Kevin’ noemde, omdat ik dit altijd een mooie, stoere naam vond. Ik kreeg als reactie ‘yes! dat vind ik nou ook een mooie naam!’. Ik had deze naam nooit voorgesteld omdat ik ervan uitging dat hij het toch niet mooi zou vinden, andersom was dit ook het geval geweest. We hebben niet meer getwijfeld en onze zoon heeft de naam Kevin gekregen!

 14. Dochter Eline heeft de naam gekregen die ik altijd al mooi vond. Waarschijnlijk door het boek Eline Vere, hoewel ik dat (nog) nooit gelezen heb.De naam loopt ook lekker met onze achternaam waar dubbel L in voorkomt. Voor de tweede (we wisten dat het een jongen was) wilden we ook een naam met een L erin. Dat werd Lex. Eenvoudig, duidelijk en niet al te veel voorkomend. Onze achternaam heeft drie lettergrepen maar zowel Eline als Lex past er mooi bij.
  Gelukkig waren mijn man en ik het snel eens!

 15. Ben je klaar voor een heel verhaal?
  Caroline Gerarda Afra – naar mijn zus (Carla), naar mijn moeder (Gerda) en naar mijn beide oma’s. Mijn eigen eerste naam is ook Afra. Een echt West-Friese naam naar het schijnt.

  Bernadette Johanna Helena – de eerste naam naar de heilige Bernadette. Johanna naar mijn schoonmoeder, Helena naar haar peettante (Helma)

  Cornelis Simon Petrus (roepnaam Kees): naar mijn schoonvader (Cornelis, roepnaam Cees) Simon naar zijn overgrootvader en Petrus naar zijn peetoom Peter.

  Bart Andreas Johannes: Bart naar mijn eerste vriendje ;-)) Andreas naar zijn vader en Johannes naar opa Jan.

  Astrid Anna Maria: Astrid omdat het zo mooi is. Anna naar haar overgrootmoeder. Maria naar tante Mariska. Bij toeval is “Anna Maria” ook de aangenomen kloosternaam van mijn tante Griet.

  Juliëtte Janneke Paula Maria. Juliëtte omdat ik dat zo’n mooie naam vind. Janneke naar opa Jan. En Paula Maria is de kloosternaam van mijn tante Trien.

  1. Echt naar je eerste vriendje? Leuke/interessante combi van vernoemingen en “omdat ik ze mooi vind” namen.

   En respect: wij komen niet verder dan 1naam per kind 😉

 16. Mijn dochter Veerle kreeg de naam van een meisje dat ik in de jaren 90 kende die zo heette. Toen een vrij unieke naam, en heb me altijd voorgenomen die aan een eventuele dochter te geven. Het feit dat het nu een veel populairdere naam geworden is, heeft ons nog bijna weerhouden trouwens 😉

  Onze zoon kreeg de naam Simon omdat we dat “gewoon” een mooie naam vinden die je niet zo vaak hoort.

  Mochten we nog een kindje krijgen, dan staat Elias voor een jongen en Flore voor een meisje hoog op mijn lijstje.

  1. Onze dochter heet ook Veerle. Ik weet niet meer waar ik de naam vandaan heb, waarschijnlijk ‘ergens gelezen’. Mijn man was er zo weg van dat er niet meer te discussieren viel over eventueel een andere naam. Gelukkig maar, want ik vind het nog steeds een prachtige naam en onze Veerle is ook een echte Veerle. Met de populariteit vind ik het wel meevallen. Tot nu toe geen leeftijdsgenootjes met dezelfde naam tegengekomen. Wel heel veel Vera’s overigens.

   1. Dat is inderdaad een leuke naam, die ga ik onthouden!

  2. Zie mijn eerdere post, maar dan dus met mijn namen en wat grappig samen met hierboven!! Nu dan de namen:Vera Elise Willemijn en Simon Allard Theodoor. Geen Veerle en Simon, maar Vera en Simon dus…..

 17. Wanneer ik de naam van mijn zoon voor het eerst tegenkwam weet ik helaas niet meer.Mijn man en ik hebben beide een Indische achtergrond en daar wordt de vrij weinig voorkomende naam van onze zoon met enige regelmaat gegeven,hoewel deze van origine niet Indonesisch,maar wel een Indonesische klank heeft.
  Wij vonden het wel van belang dat zijn afkomst terug was te vinden in zijn naam.

 18. Wij waren op vakantie in Costa Rica toen we de beslissing namen om voor een kindje te gaan. We huurden op dat moment een strandhuis bij een Amerikaans stel, Elaine en Noble. Een paar maanden later was het al raak, en daar kwamen we achter op de dag dat we naar Stockholm vertrokken voor een citytrips. Het eerste dat we daar bezochten was het Nobelmuseum. Ik opperde toen het idee om een jongen dan maar Nobel te noemen. Deze naam bleef in onze geachten. Na wat googlen kwam ik erachter dat de Costaricaanse president van moment ooit de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen, en dat het eerste woord van het Costa ricaanse volkslied “noble” is. Onze eerste werd echter een meisje, maar bij de tweede kwam Nobel weer op de proppen. Ik kon echt geen leukere jongensnaam vinden en dus heet onze zoon nu Nobel. Na zijn geboorte wist een tante mij te vertellen dat de Nobel een 17e eeuwse Hollandse munt was, die 50 stuivers waard was. Laat nu mijn zoons achternaam Stuiver zijn…….(overigens bleek, tegen mijn verwachting in, Nobel een bestaande (Duitse) achternaam te zijn die “dapper” betekend.
  Lang genoeg, dit naamverhaal?

  1. Heerlijk om te lezen hoe een naam helemaal lijkt te kloppen.Mooi verhaal.

 19. De naam van mijn dochter komt uit een historisch roman. Ik ben gek op lezen en toen ik die naam zag hem ik hem meteen opgeschreven, gelukkig vond husband het ook mooi 😉 Haar tweede naam is de naam van haar oma en de 3e vind ik al jaren mooi: Charlize.

 20. Ik ben pas 14, maar ik wil later wel heel graag kinderen. Ik weet ook al 5 meisjesnamen en 5 jongensnamen, niet dat ik 10 kinderen wil, maar 4 of zo:

  Jongens:
  – Ruben
  – Teun
  – Daan
  – Guus
  – Hugo

  Meisjes:
  – Marie
  – Eva
  – Floor
  – Roos
  – Fien

  Deze heb ik ergens gehoord of gelezen of zo.

  1. Leuk, ik had de naam voor mijn dochter ookal op zestienjarige leeftijd uitgekozen, tien jaar later werd ze geboren en kreeg inderdaad ook deze naam.

 21. Mijn oudste dochter het Eline Marlies, Eline is altijd blijven hangen vanaf de basisschool. Dit was de naam van het zusje van een klasgenootje. Marlies is de naam van mijn moeder.

  Laura Gertruda is mijn tweede dochter, Laura vond mijn man mooi (en ik had bij de eerste al mijn zin doorgedreven). Gertuda is de eerste naam van mijn schoonmoeder.

  Mijn zoon heet Reinier Johannes, naar mijn overleden oom ( een familienaam aan mijn vaderskant) en Johannes naar mannen in mijn leven (mijn man, vader, schoonvader, opa) en mijn mans peettante heet Johanna.

 22. Onze dochter heel J ody S anna.

  J ody was een studente waarvan mijn man bijles kreeg tijdens zijn studie en wij vinden dat beide een mooie naam. S anna zagen wij als onder tekening op een kerstkaart uit Finland staan en dat bleek achteraf een hond te zijn. Maar wel een mooie naam.

 23. Ik ben vernoemd naar mijn opa, die 8 maanden voordat ik geboren werd, stierf. Hij heette Ben (eigenlijk Benedictus), dus wilde mij ouders mij Bente noemen. Maar mijn broer was niet vernoemd en had een dubbele naam (Koen Joren), dus hebben ze besloten mij als tweede naam Bente te geven. Ik heet dus Aniek Bente.

 24. Ik heet zelf Eliathe (spreek uit: Eeliejaatu) (niet te overdreven uitspreken)
  Ik ben nu 13 maar als ik kinderen krijg dan vindt ik deze namen mooi:

  Meisjes:
  -Eva
  -Floor (van Florine)
  -Nimaro (betekent liefde; persoonlijk hele mooie naam)
  -Yara (ben een voorstander van Y vindt ik heel mooi)

  Jongens:
  -Leon (Vindt ik al heel lang mooi)
  -Lyam
  -Joris
  -Luuk
  -Noah

 25. Mijn volledige naam is Eliathe Salomé
  Salomé betekent Vrede in het Israëlitisch
  Eliathe is van de profeet Elia (Gij zijt God)

  Ik ben de enige in Nederland met deze naam (ben er heel blij mee)

 26. Mijn volledige naam is Luzetha Sjoerdine.
  Mijn overgrootmoeder heette Luzetha, mijn moeder ook.
  Ken niemand met deze naam.

 27. Mijn zoon heet Chiel Robert Corné. Chiel omdat we het gewoon mooi vonden Robert naar zijn vader en opa die allebei Robert als hun tweede naam hebben. En Corné komt van mijn vader die heet Cornelis roepnaam Cor en daar hebben wij Corné van gemaakt 🙂

 28. Ik heb wel geen kinderen, maar de namen die ze zouden krijgen staan al jaren zo goed als vast.

  Dorthe: mijn moeder heeft jaren als zwangerschapsgymdocente gewerkt, en we kregen dus bergen geboortekaartjes thuis. Eén daarvan was van een Dorte, en zodra ik die naam zag, was ik verkocht. Ik vond het alleen wel een beetje kaal – met H erin (en het komt tenslotte van Dorothea) was het echter helemaal perfect. Inmiddels al zo’n 25 jaar favoriet!

  David: ik was indertijd als tiener helemaal weg van Dr. David Ratcliffe van de Flying Doctors. De hemel zij dank zat ik in Amerika toen hij verongelukte in de serie. Maar de naam David is nooit lang van de eerste plaats verdreven geweest voor een jongen!

  Maryse: de naam van een van de hoofdpersonen uit een verhaal waar ik zelf al jaren aan schrijf. Ik vond de naam oorspronkelijk niet eens echt mooi, maar het was zo’n geval van een karakter die zichzelf een naam gaf. Ja, daar kon ik weinig tegen inbrengen. Over de jaren en al haar avonturen heen is ze me echter ontzettend dierbaar geworden. En met haar karakter, haar naam!

  Idhuna: voor het eerst gelezen in een boek van Tonke Dragt: Het gevaarlijke venster. Niet een van mijn favoriete Dragt boeken, en ik weet ook amper nog waar het precies over ging. Ze was getrouwd met ridder Marwin, dat is alles wat ik nog weet. Maar de naam, daarop was ik onmiddellijk verliefd!

  Jördis: als Zwedengek kwam ik ooit eens de naam Hjördis tegen. Nog steeds een van de mooiste Zweedse namen die ik ken. De Zweden spreken de H helemaal niet uit in een HJ combinatie, en ik vond Jördis sowieso mooier. (Ik vind de meeste namen die met Jor- beginnen mooi klinken eigenlijk.)

  1. Volgens mij is het Iduna – in het boek dan. Ik pretendeer niet beter te weten dan jij wat jouw voorkeursnaam is.

   1. Zou ook wel kunnen 😀 Zoals je zag bij Dorthe, heb ik vaker de neiging ergens een -h- in te voegen, en ik heb dat boek geloof ik wel in geen dertig jaar gelezen.
    Het voornamenwoordenboek van Van der Schaar heeft ze allebei: Iduna en Idhuna. Ik doe maar lekker duur 🙂

 29. Volgens mij kwam ik de naam eerst op deze site tegen. 🙂
  En in de volgnamen inderdaad vernoemd.

 30. Tijler, is dat een soort vernederlandsing van Tailor?? ik vind het echt geen leuke naam, dan liever tijmen.

  1. Ik ken een (Engels) meisje dat Taylor als roepnaam heeft. Afgrijselijk…

 31. Ik heb al van jongs af aan vele namen in mijn hoofd gehad… veel bezig geweest met het goed formuleren e.d.
  Op een gegeven moment zoveel ideeën dat ik besloot mijn kinderen meerdere namen te geven! Uiteindelijk zijn het er 6 geworden en heb ik dus veel van de namen kunnen gebruiken. Mijn man kon het gelukkig helemaal vinden in wat ik, jaren geleden al, had bedacht! Dit zijn de namen:

  Dochter: Marée Sophie Louise, Marée heb ik altijd een prachtige en lieve naam gevonden, die je niet veel hoort. Sophie erg leuk maar veelvoorkomend, dus wilde ik dit niet als roepnaam. Louise is de vernoeming van mijn zusje, Loes.
  Zoon: Lucas Paul Christiaan, ja ik weet het Lucas is ook veelvoorkomend maar vond ik toch veel te leuk om niet als roepnaam te doen. Paul is de naam van mijn vader, Christiaan vind ik een erg mooie naam maar net iets te lang als roepnaam, was bang dat het snel afgekort zou worden.
  Dochter: Irthe Ava Lente, Irthe is net weer even anders als Mirthe en vind ik erg lief klinken. Ava vind ik een prachtige, bijzondere naam. Lente naar het jaargetijde waarin ze is geboren en de vrolijke ondertoon.
  Zoon: Levi Beau Marijn, Levi naar mijn overleden neef Levin, Beau vanwege de betekenis (‘mooi’) en Marijn omdat mijn man dit een heel leuke naam vond maar ik het niet leuk genoeg vond om als roepnaam te geven….
  Dochter: Anna Maria Marith, vroeger wilde ik altijd Anna heten en daarom vond ik het mooi om mijn dochter zo te kunnen noemen. Maria omdat het naar onze mening mooi tussen de andere namen paste, Marith klinkt lief en stoer tegelijk en is met die ‘h’ toch net weer even anders!
  Dochter: Bente Norah Linn, Bente is bedacht door onze oudste dochter Marée en wij waren hier gelijk heel erg enthousiast over! In eerste instantie hadden wij Norah op nummer 1 staan, maar dat is nu dus een plaatsje opgeschoven en Linn vonden wij ook een leuke naam maar viel uit de toon als roepnaam vanwege de ene lettergreep… Ik was persoonlijk een beetje kieskeurig wat dat betreft 😉

 32. Wij vonden m hier! Biem is alweer bijna een jaar oud. Nog bedankt 😉

  1. Gefeliciteerd! En wat leuk dat je komt vertellen dat je hem hier vond. Veel geluk met Biem!

 33. Mijn volledige naam is Eline Marieke

  Ik ben vernoemd naar mijn oma’s : Marie en Riek
  Ik ben nu 12 maar als ik later kinderen krijg noem ik ze

  Jongen:
  Tije
  Noud
  Job
  Teun

  Meisje:
  Vere
  Tirza
  Nena
  Layka

 34. Wij hebben 2 kinderen. Een dochter die hebben we Jorieke genoemd. Als tiener hadden we allebei de jeugdserie Chris en Jorieke verslonden. En vonden dat allebei een super leuke naam.
  Mijn zoon heet Mareno. Eigenlijk een vernoeming van Maarten. Want mijn man, z’n vader z’n opa enzovoorts die heten allemaal Maarten.
  Maar nu ben ik weer zwanger en weet echt geen jongensnaam. We willen iets met de naam Jakob of Hendrik… Maar die dan wel weer bij de andere twee namen passen. Iemand ideeën?

  1. Machiel misschien een idee? Guus? Is misschien te kort? Is de baby er inmiddels al?

Reacties zijn gesloten.