Bibi, Lola, Pixie en andere blije namen

Sinds Lola-Lily een half jaar geleden haar entree maakte, kom ik dit soort huppelige namen steeds meer tegen.

In de zandbak hebben we een schattige Pixie; een nieuw buurmeisje is Kiki en ik ken zeker drie Lily’s en eindeloos veel (al wat oudere) Nina’s.

Ik zocht naar nog meer meisjesnamen met twee ‘rijmende’ klinkers en/of medeklinkers en vond er zo snel een stuk of honderd (maar het zijn er vast veel meer).

Blije meisjesnamen

 1. Babs
 2. Bibe
 3. Bibi
 4. Billie
 5. Caia
 6. Cara
 7. Caya
 8. Coco
 9. Dana
 10. Dara
 11. Dide
 12. Didi
 13. Dido
 14. Dinie
 15. Eeke
 16. Faja
 17. Fara
 18. Faya
 19. Febe
 20. Gaia
 21. Gaya
 22. Geke
 23. Gigi
 24. Hana
 25. Hava
 26. Hawa
 27. Hebe
 28. Hege
 29. Hillie
 30. Iara
 31. Jada
 32. Jana
 33. Jara
 34. Jaya
 35. Kaia
 36. Kaja
 37. Kara
 38. Kaya
 39. Keke
 40. Kika
 41. Kiki
 42. Lana
 43. Lara
 44. Laya
 45. Lela
 46. Lelie
 47. Lene
 48. Lila
 49. Lili
 50. Lillie
 51. Lilo
 52. Lilou
 53. Lily
 54. Lissie
 55. Lizzie
 56. Lola
 57. Loulou
 58. Lulu
 59. Lyla
 60. Maia
 61. Maja
 62. Mara
 63. Maya
 64. Meke
 65. Miki
 66. Mikkie
 67. Millie
 68. Mimi
 69. Nada
 70. Nala
 71. Nana
 72. Nele
 73. Nena
 74. Neve
 75. Niki
 76. Nikkie
 77. Nina
 78. Nine
 79. Nona
 80. Nyna
 81. Nyne
 82. Pippa
 83. Pippi
 84. Pixie
 85. Poppy
 86. Rana
 87. Raya
 88. Rory
 89. Safa
 90. Sama
 91. Sana
 92. Sara
 93. Silvie
 94. Siri
 95. Suse
 96. Tara
 97. Vaya
 98. Vere
 99. Vive
 100. Willie
 101. Winnie
 102. Xara
 103. Yada
 104. Yana
 105. Yara
 106. Zara

Nu klinkt Sara mij veel formeler in de oren dan Babs, Lilo of Niki, maar in alle gevallen is er een terugkerende letter in de naam.

Houden jullie van dit soort meisjesachtige namen? Welke namen zie je ook bij een volwassen vrouw en welke eigenlijk niet?

47 antwoorden op “Bibi, Lola, Pixie en andere blije namen”

 1. Gezellig hoor, al die Frou-Frou-namen: stuk voor stuk geschikt als merknaam voor parfums, koekjes en babykleding. En voor – blijvend – kleine, dunne en schattige meisjes!

 2. Babynamen zijn het; zelfs te kinderachtig als meisjesnaam. Billie die later de lakens uitdeelt als CEO bij een multinational? Dacht het niet…Evenmin zal het Internationaal Strafhof ooit worden voorgezeten door Nikkie of Pippi.
  Hoog wil-je-nog-een-lollie-gehalte

  1. Waarom niet? Het is ook niet mijn stijl, maar dat soort namen wordt zeker ook gegeven door hoogopgeleide ouders/ aan kinderen met veel “potentieel”, als je hun sociaal-economische omstandigheden bekijkt…

   1. Eens! Ik zie in mijn omgeving dat dit soort namen juist worden gegeven door gedifferentieerde hoger opgeleide ouders.

  2. Wij willen onze dochter Billie gaan noemen en denken niet dat we hiermee haar kansen op succes gaan beknotten..

 3. Van jouw rijtje vind ik Zara, Lily en Nina erg leuk. Kaja en Febe vind ik ook nog wel iets hebben.
  Daarentegen vind ik Lola, Pixi en nog een aantal anderen vreselijk.
  Ik hou wel van lieve meisjesnamen met klinkers, maar deze zijn het over het algemeen niet.

 4. Het gros van de namen vind ik helemaal niets, maar voor Suse/Suze heb ik wel een zwak. Manlief heeft een zwak voor Lola en Coco. Bij Lola zie ik geen springerig meisje voor mij, maar meer iemand met grote borsten, rode lippen die om een paal danst.

  1. Zeer omslachtige opmerking. Mijn dochter heet Lola en jouw beschrijving klopt in de verste verte niet met hoe zij is.
   Jammer dat je er zo kortzichtig op neer kijkt, en die mening dan ook nog openbaarlijk deelt.

   1. Onze dochter heet ook Lola.
    Een heel lief, blond, springerig meisje, waarvan ik vind dat haar naam heel goed bij haar past.
    Nu nog op zoek naar een meisjesnaam dat hierbij past.
    We hebben nog maar 4 weken…

    1. Wat spannend, ben benieuwd welke leuke naam jullie nu gaan kiezen.
     Prachtige naam Lola!

 5. Meeste namen zijn niet mijn smaak, maar heb een zwak voor Billie.

 6. Ik hou niet echt van dit soort zoetige namen. Alleen Bibi en Febe vind ik superleuk. En is Lelie serieus een naam ? Je zal maar ergens werken en die naam op je naambordje hebben staan…Dan nemen mensen alleen bij het zien van je zien je al niet meer serieus lijkt me.

  1. Oke… waarom Lily dan wel, of een Roos of een Margriet.

 7. Toch vind ik er in dit genre wel een groot verschil inzitten, maar het is vaak ook maar net wat voor associatie je met iets hebt.
  Dide en Maya vind ik bijvoorbeeld hele leuke gangbare namen, waar ik ook volwassen van ken, waar niemand raar van opkijkt.
  Suse ken ik ook veel volwassen vrouwen van, en kan best.
  Nikkie vind ik ook een hele leuke meisjesnaam, en ook niet zozeer kinderachtig, Maar ik ken veelal stoere dames die zo heten, dus associeer het ook niet zozeer met zoetig of kinderachtig.

 8. Een heel afwisselend rijtje. Sommige namen vind ik geweldig; andere juist helemaal niets. Namen als Lola, Bibi en Didi zijn echt niet mijn ding. Ik vind het leuke namen voor een kind van een jaar of vier. Maar zo’n kind wordt natuurlijk ook ooit volwassen… Lara, Nikkie en Sara vind ik wel mooie namen.

  1. Als een naam op den duur vaak genoeg gegeven is, zal niemand er in z’n volwassen leven nog op aangekeken worden omdat men is opgegroeid met dergelijke namen om zich heen. Net als dat wij het over een aantal jaren waarschijnlijk niet heel gek meer vinden om opa’s en oma’s met tatoeages te zien omdat elke twintiger er nu onder zit.
   Je gaat mee met je tijd.

 9. Wel grappig, een aantal namen in dit lijstje zijn echte ‘kleine meisjes’ namen. Terwijl er ook wel een aantal tussen zitten (Geke, Hillie, Willie, Winnie) wat ik wel namen vind voor oudere vrouwen..

 10. Er zitten wel een aantal namen bij die ook nog kunnen als het kind in kwestie volwassen is. Namen als Nina en Sara.
  Maar die arme Billie zal toch eerst de middelbare school moeten zien te overleven…
  Maar sommige namen zijn en blijven kleuternamen. je zult als volwassen vrouw toch maar Pixie heten. Brrr….

  1. Billie is anders een ouderwetse normale naam. Denk maar aan een van de nichtjes van Bianca Vermeulen, het eerste boekje van de lange serie is in 1978 uitgegeven. Dat jij het niet mooi vindt of denkt dat er grappen over worden gemaakt, geeft al weer hoe anderen erover zullen denken (jouw kinderen bv).

 11. Onze derde dochter heeft als tweede naam Eeke en onze eerste heet Nele. Ik heb deze namen nooit als zoetsappig of ordinair ervaren en ik vind het dan ook erg jammer om deze namen te zien staan in een rijtje met Pixie, Lola, Poppy en Billie. Ik blijf een zwak houden voor: Vere, Suse/Suze, Febe, Nine. Het is een lijst van hele gangbare namen tot ronduit ordinair en alles daar tussenin.

 12. De naam van mijn oudste staat in dit rijtje, Mara.
  Eerlijk gezegd vind ik de naam van mijn jongste, Sari, ook wel tot deze categorie horen. Het rijmt dan wel niet, maar het klinkt wel blij 😉

 13. Maar vraag ik me ook wel af, zou een naam zoals bijvoorbeeld Billie altijd behoren tot hoog pestgehalte? Het ligt naar mijn idee ook echt aan het type kind, als een kind hip en stoer is, dan wordt de naam dat soms ook, en is het helemaal niet altijd zo dat er gepest gaat worden, soms laten ze het zelfs wel uit hun hoofd en vinden ze de naam dan zelfs tof.
  Er zijn toch vaak wel hele populaire kinderen, die hele verschrikkelijke kinderachtige namen hebben.
  Dus misschien is het soms zo dat het kind de trend zet, van of iets een verschrikkelijke naam wordt of juist cool.

  1. Helemaal mee eens!!
   Ik ben nu zwanger van een dochter en ik wil haar graag Kiki-Fay noemen. Dit heb ik gemeld op een zwangerschapssite…….oei die naam is toch afgekraakt!!
   Van kinderachtig,, niet serieus, verzonnen sprookjes naam tot dat doe je je kind toch niet aan….
   snik snik….
   Heel raar maar k vond de reacties op de naam eigenlijk heel kinderachtig en kortzichtig

   1. Ben blij dat er hier toch anders over gedacht wordt

 14. Shira, onze jongste heet ook Mara, en vindt die totáál niet in het hippie-hip rijtje passen. De hond van m’n ouders heet bibi, dat vind ik dan wel weer toepasselijk. Een Mara als volwassene lijkt me niets om je voor te schamen of waar mensen raar van opkijken, pixie daarentegen..;).

 15. Niet heel erg mijn kopje thee dit, toch wel veel namen die vooral goed passen bij paaldanseressen, zweverige yoga leraressen en handvaardigheids docentes.
  Lily en Nele zijn met afstand favoriet. En ik heb een zwak voor Lola, Lyla en Pippa, maar dan misschien toch eerder voor een kat, hond, hamster of goudvis 😉

 16. Ik vraag me altijd af hoe je de naam Febe uitspreekt. Is dat een soort van Nederlandse verbastering van de Engelse naam Phoebe?? En spreek je het dan dus uit als Fiebie, of echt Feebuh?

  Overigens heet ik niet echt Billie, maar is het een koosnaam(/roepnaam geworden) van Elisabeth. Krijg vaak te horen dat dit niet logisch klinkt, maar ik weet nou eenmaal niet anders 🙂

  1. Febe wordt uitgesproken als Feebuh. Deze naam staat heel hoog op mijn lijstje voor als ik ooit een dochter krijg. Helaas vind ik de naam niet helemaal mooi passen bij de achternaam (begint weer met “be”). Overigens nooit over na gedacht dat het ook als fiebie zou kunnen worden uitgesproken, dat zou voor mij wel een reden zijn om de naam niet te kiezen.

 17. Ik vind Billie helemaal geweldig, en zie dat echt Niet als kinderachtig, sneu of ordinair..
  Ik zie het meer als een retro naam, die in dezelfde rijtje thuishoort als: Nel en Franka.
  Dus waarom raar?

  Verder vind ik dat mensen deze namen ook iets anders kunnen gaan zien. Men ziet ze nu onder elkaar, wat ervoor zorgt dat je een gaga-gehalte (baby-gebrabbel) krijgt: nana, noenoe, kiki, koekoe.
  Maar wat nou als je elke naam apart ziet? En dat diegene misschien siblings heeft die wel een ander soort naam heeft?
  Zoals Felix en Lola,
  Lily en Oscar. Bibi, en Bastiaan.
  Dan heb je er toch al een heel ander gevoel over/bij?

 18. Ik vind Billie, Hebe, Lene en Milly echt leuke, frisse namen !
  Pixie, Bibi, Didi, Kiki, Jaya enz. zijn echt verschrikkelijk !

 19. Ik vind deze namen geweldig! Mij kindje gaat, als het een meisje wordt, Pippilotte heten, met als roepnaam Pippa. Zo kan ze als klein meisje Pippilotte genoemd worden en als stoere tiener/puber en volwassene Pippa. Ook Loulou (en nu ook Lola-Lily) vind ik hele leuke namen. Lief, stoer, eigentijds en uniek!

  1. Ohw wat fijn om dit te lezen!!!

   Ik vind het namelijk ook helemaal geweldig! Onze dochter gaat waarschijnlijk Kiki-Fa.y heten

 20. Zou fijn zijn als ouders inderdaad nadenken over het feit dat kinderen ook volwassen worden. Met de naam Pixie op je CV heb je al een 1-0 achterstand. Dank, papa en mama. Mijn salaris is al voor een groot deel bepaald op de dag van mijn geboorte.

  1. Heel kortzichtig…..misschien beter om te kijken naar de vaardigheden en opleiding 😉

 21. Eigenlijk vind ik alleen de namen die de medeklinker twee keer gebruiken echt van die kinderlijke lolly-namen: zoals Bibi, Kiki, Lily, Lilou, Mimi, Nina, Pippi en Pippa, Poppy, Didi etc. Als de tweede medeklinker een ander is, maar de klinker wordt herhaald, stoort me dat eigenlijk helemaal niet. Vind ik dan heel gewone namen, die ook prima voor volwassenen kunnen.

  Enige uitzondering daarop blijft Pixie… wat doe je een kind aan…

 22. Ik ben misschien wel blij om te lezen dat zoveel mensen deze namen, zoals Billie, Coco, Lola niet mooi vinden.

  Ik ben er wel fan van en zou het jammer vinden dat mijn kinderen in de klas zitten met 2 of meer naamgenoten omdat dat zo’n gewone, gangbare naam is.

  Zelf werk ik in het onderwijs en heb veel associaties met namen en vind het daarom ook leuk dat mijn eigen kinderen straks een ‘eigen’ naam hebben, niet zoals zoveel kinderen al hebben.

 23. Geweldige namen voor mijn mini varken :p daarom heet ze ookLola. Ik wil er graag 1 bij halen en dat word waarschijnlijk een Bibi of een Pipi! Maar zielig om je kind een dierennaam te geven hoor hahaha al staan er ook hele leuke namen tussen!!!! (Y)

 24. Ik vind dat er wel een verschil tussen deze namen zitten.
  Coco, Lola en Gigi vind ik van een heel andere gehalte dan bijvoorbeeld Billie, Hebe en Vere.

 25. Hoi

  Ik heet Babs en daar ben ik mijn hele leven al blij mee! Altijd maar een Babs in de klas. Ik vind het een bijzondere toch normale naam.
  En ik ben er trots op! Het is afgeleid van Barbara. Babs klinkt stoerder.
  Ik heb me nooit geschaamd voor mijn naam en heb nog nooit vreemde reacties hierop gekregen.

 26. Ik heb een lola! Past helemaal bij haar persoonlijkheidje. Schattig als klein meisje en vrouwelijk als ze later volwassen is..Ik hoop dat ze blij is met haar naam (ze is nu pas 11 maanden oud)

 27. Ik heb ook een Lola..Ik ben buitenlands en ik heb mijn Lola ook in het buitenland gekregen..ik vind het een geweldige,normale naam..Maar ik kom nu terug naar Nederland en ik vond het niet leuk om te lezen hoe haar naam in Nederland wordt beschouwd!Ik heet zelf Lana, en mijn naam werd ook niet leuk gevonden toen ik in Nederland naar school ging..Maar ik denk dat wij gewoon naar een grote stad moeten,in grote steden wordt ‘een beetje anders’ beter geaccepteerd.Groeten aan mensen die een Lola hebben 😉

  1. Ik ben dol op lola’s! En idd; in Amsterdam is Lola een populaire naam.

 28. Wat jammer om te lezen dat er zoveel namen worden afgekraakt. Al deze namen zijn persoonlijk, ze behoren niet geaccocieerd te worden met paaldanseressen of huisdieren! Wat de een mooi vind, hoeft de ander nog niet mooi te vinden maar je hebt als volwassenen toch wel het fatsoen om de naam wat de een mooi of niet mooi vindt te respecteren.

  Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld een Lola of Coco uniek, eigenzinnig en excentriek! Alles behalve saai en stoffig en zeker niet ordinair 😉

Reacties zijn gesloten.