I Am Sophie

De gemeente Amsterdam timmert sinds een paar jaar flink aan de weg met haar citymarketingprogramma, steeds onder de noemer I Amsterdam.

Het logo blijkt een dankbaar object om aan te sleutelen voor eigen doeleinden: ik vond niet alleen I Ambtenaar (een gemeenschap van ambtenaren op Hyves) maar ook I Glambtenaar (een gay prideboot vol ambtenaren) en I Amsturdam (“Ik ben een drol in Amsterdam”: een vlaggetje dat in hondendrollen wordt gestoken).

Vandaag vond ik op de AT5 site (een Amsterdams televisiestation) een plaatje van een meisje met de (toen zij geboren werd) nummer 1 naam in Nederland: Sophie.

Sophies grootvader meldt (terecht) trots onder de titel “Iamsophie“:

“Vanochtend om 06:00 uur liep mijn dochter Sandy over wat later de Uitmarkt zou worden. Daar stond het logo Iamsterdam, met de S van Sophie, haar dochter, dus mijn kleindochter.