Jack & Jessica Populairst In Engeland

Jack en Jessica waren in 2005 de populairste namen voor baby’s in Engeland en Wales, volgens het Bureau voor Nationale Statistieken (ONS).

Populairste namen
Jack behield zijn positie als populairste jongensnaam voor het elfde jaar op rij, alhoewel de groei er volgens het ONS nu wel uit is.

Joshua, Thomas en James behielden ook hun posities als volgende populairste namen. Ook klassieke namen als Oliver, Daniel, Samuel, William, Harry en Joseph bleven populair.

Bij de meisjesnamen versloeg Jessica Emily op de eerste plaats; Sophie werd derde. Ook Olivia, Chloe, Ellie, Grace, Lucy, Charlotte en Katie waren in trek.

Invloed van soaps
Hollywoodsterren als zoals Keira Knightley en vooral Scarlett Johansson hadden grote invloed op de naamkeuze van ouders.

Ook soapies, zoals in het bij ons relatief onbekende EastEnders en Coronation Street, zijn van invloed.

De namen van personages Alfie (zie foto: Alfie Moon) en Jake voor jongens en Aleesha, Demi, Ruby en Frankie voor meisjes stegen snel in populariteit.

Andere snelle stijgers
Bij de jongens is één opvallende stijger: Leo. En dat is de naam van de jongste zoon van Tony Blair. Of dat gaat lukken bij de Amélie van Jan-Peter Balkenende is nog maar de vraag…

Bij de meisjes valt op dat drie meisjesnamen die erg op elkaar lijken ieder snel stijgen: Evie (29e), Eva (78e) en Ava (84e).

In Schotland en Noord-Ierland
In Schotland waren de populairste namen Lewis en Sophie; in Noord-Ierland voeren Jack en Katie de lijst aan.