Jacob En Emily Nog Steeds Populairste Namen In V.s.

Jacob (voor het achtste jaar op rij) en Emily (elfde jaar!) blijven de populairste babynamen in de Verenigde Staten, zo meldt de U.S. Social Security Administration vandaag.

Het instituut geeft de data ieder jaar traditioneel rond Moederdag uit, maar er was dit jaar weinig spannends aan.

Net als in 2005 werden de topposities bij de jongens bezet door Jacob (24.418 stuks!), Michael en Joshua en bij de meisjes door Emily, Emma en Madison.

Ook verderop in de lijst wijzigde er maar weinig: Joseph verdween uit de top 10; vervangen door William.

Bij de meisjes top 10 bleven ook al negen namen hetzelfde, waarbij alleen Ashley wegviel en Sophia ervoor in de plaats kwam. Isabella en vooral Ava stegen wel snel in populariteit.

Populairste babynamen in V.S. (2006)

1 Jacob – Emily

2 Michael – Emma

3 Joshua – Madison

4 Ethan – Isabella

5 Matthew – Ava

6 Daniel – Abigail

7 Christopher – Olivia

8 Andrew – Hannah

9 Anthony – Sophia

10 William – Samantha

Verderop in de lijst is Madison-lookalike en Grey’s Anatomy’s Addison dé grote verrassing: een stijging van plaats 106 naar plaats 27. Lily, Lillian, Alexa en Gabriella stegen licht. Rachel was de snelst dalende meisjesnaam.

Bij de jongens gebeurde er weinig: alleen Noah, Landon en Gavin stegen licht. Logan, Robert en Jackson daalden enigszins in populariteit.

Opvallend is de grote daling van de naam Katrina: sinds de orkaan twee jaar geleden over het land raasde, krijgt nog maar de helft van het gebruikelijke aantal meisjes deze traditionele immigrantennaam.

De top 1000 sluit af met Thaddeus (998), Brogan (999) en Jarvis (1.000) bij de jongetjes en Izabelle, Joana en Flor bij de meisjes.

Al met al valt op dat ondanks het gevoel dat namen steeds unieker en gekker worden, het overgrote merendeel van de Amerikaanse ouders gaat voor klassiek en/of bijbels.

Eén antwoord op “Jacob En Emily Nog Steeds Populairste Namen In V.s.”

  1. Persoonlijk vind ik het wel een verademing, zo’n klassieke lijst! Ik hou wel van “gewone”, traditionele namen.

Reacties zijn gesloten.