Is Boy een naam?

Mijn moeder waarschuwde me al vroeg dat mensen die de aanduiding Big Shopper op hun tas nodig hebben om te weten dat er boodschappen in moeten, niet te vertrouwen zijn.

Iets soortgelijks gaat op voor mensen die het geruststellend vinden dat het woord Bibliothèque op hun nep-oude Rivièra Maisonkast is gesjabloneerd. (Hoe aardig ik hun stijl ook vind, overigens, stiekem.)

Maar wat moet ik nou met mensen die hun kind Boy noemen?* Wat als zo’n kind later Man wordt?

Het brengt je kansen om groot te groeien in elk geval niet definitief in gevaar, getuige dit artikel.

Maar ik kan niet anders dan ineenkrimpen bij de volgende zinsnede over een keeper die dit weekend een Almeerse voetbalwedstrijd redde: “Boy is net vader geworden en het was de vraag of hij überhaupt mee zou spelen.”

Gedurende enkele jaren die volgden op de populairste jaren van Boy George’s Culture Club (circa 1983) kregen soms meer dan 100 jongetjes per jaar de naam.

Anno 2006 worden nog maar 21 jongens per jaar Boy genoemd.

 

* Boy volgens Van der Schaar: Deze naam (het is een naam! EvN) kan teruggaan op het Engelse woord boy ‘jongen’ of een variant zijn van Boye.

5 antwoorden op “Is Boy een naam?”

  1. Ik vind het ook een vreselijke naam, een vriendin van mij had vroeger een vriendje wat zo heette, ik heb het nooit begrepen dat mensen voor die naam kunnen kiezen

  2. Vroeger bij ons op school (Reigersbos in A’dam) hadden we een jongen die Boy heette. Ik weet alleen niet hoe hij die naam nu zelf vindt.
    Ik ken trouwens ook een Guy, maar dat kan dan weer wel als je ouder wordt.

  3. Over namen die je niet zo snel geeft gesproken: de eerste van ons van de zwangerschapsyoga is inmiddels bevallen van een dochter: Panter. Ik vind ‘m mooi en origineel, maar zou ‘m zelf niet kiezen…

Reacties zijn gesloten.